Problém s látkovkami

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81476
15.8.11 11:13

Při spánku bych nebudila, mimina stejnak ve spánku tolik nečůrají, nejvíc po probuzení. Spíš bych často přebalovala ve stavu bdění - mě holka čurá po spaní klidně po 10ti minutách, to jí rovnou nechávám rozbalenou. Taky spíš přebaluj až po kojení - to obvykle taky čuraj, případně i kadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
15.8.11 11:47

Nebudila bych…Jinak já jsem vždy přebalovala až po jídle.I teď když už je malý velký:-)A sice občas pročůrá,ale to neřeším:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
15.8.11 12:48

Taky bych nebudila :-)
Ale my tedy přebalujeme a vždy jsme i přebalovali před jídlem, přišlo mi :poblion: nechat malou jíst v počůraných nebo dokonce pokaděných plenkách :nevim: když bylo potřeba, tak jsem po jídle přebalila klidně znovu, neměla jsem s tím problém… nebo jsem jí na krmení dala jen 1 plenku pod prdelku a na klín si dala nepropustnou podložku… No, ale my děláme bezplenkovku od cca 5 týdne, takže jsem ji rozbalila, omyla prdelku, dala vyčůrat a vyprdíkovat nad nočníček, pokud se něco zadařilo, tak znovu omyla prdýlku a dala čisťounkou plenečku :wink: zase po jídle bych jí nemohla dát na nočníček, to by ji asi tlačilo bříško… Když jsme to pak časem vychytaly, tak se mi vaprázdnila před tím jídlem a během jídla pak už ani nečůrala, ani nekakala :wink: bylo to moc príma :palec: a plenky měla i míň pročůrané, nechytli jsme všechno, i teď v 17 měsících ještě plenky má na spaní a když jdeme ven na další dobu, ale nebojkotuje nám nočník :-)
Dám vám sem fotku jak jsme nočníčkovali, malé je tam asi 6 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
15.8.11 13:11
Mysicka31 píše:
Taky bych nebudila :-)
Ale my tedy přebalujeme a vždy jsme i přebalovali před jídlem, přišlo mi :poblion: nechat malou jíst v počůraných nebo dokonce pokaděných plenkách :nevim: když bylo potřeba, tak jsem po jídle přebalila klidně znovu, neměla jsem s tím problém… nebo jsem jí na krmení dala jen 1 plenku pod prdelku a na klín si dala nepropustnou podložku… No, ale my děláme bezplenkovku od cca 5 týdne, takže jsem ji rozbalila, omyla prdelku, dala vyčůrat a vyprdíkovat nad nočníček, pokud se něco zadařilo, tak znovu omyla prdýlku a dala čisťounkou plenečku :wink: zase po jídle bych jí nemohla dát na nočníček, to by ji asi tlačilo bříško… Když jsme to pak časem vychytaly, tak se mi vaprázdnila před tím jídlem a během jídla pak už ani nečůrala, ani nekakala :wink: bylo to moc príma :palec: a plenky měla i míň pročůrané, nechytli jsme všechno, i teď v 17 měsících ještě plenky má na spaní a když jdeme ven na další dobu, ale nebojkotuje nám nočník :-)
Dám vám sem fotku jak jsme nočníčkovali, malé je tam asi 6 týdnů.

Za mě lepší nechat dítě v počurané plence na kojení (otázka deseti minut)a pak přebalit, je větší šance, že bude déle v suchu, než přebalit před kojením a pak třeba až za dvě hodiny. Myšleno pro uživatele jednorázovek. S jednorázovkama si málokdo může dovolit přebalit po každém čurání. Sama taky bezplenkuju, takže vybaluji před kojením a protože dcera kadí a čurá přímo při kojení, tak rovnou kojím s holým zadkem nad miskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
15.8.11 13:36

Já přebaluju před jídlem, neboť když přebalím až po jídle, tak mi skoro všechno vyblinká a to i přesto, že si předtím pořádně odkrkne :nevim: Když je vzhůru, tak ho přebalím třeba až za hodinu po jídle - to už obvykle neblinká, ale když po jídle usne, tak ho nechám.
Jinak jsem teď zjistila, že za tu nedlouhou dobu co jsem nelátkovala mi malý stihl poněkud vyrůst ze svrchních kalhotek, sotva jsem je na něm zapnula a když jsem ho před chvílí vybalila, tak jsem zjistila, že má na zádíčkách úplně rudé otlaky :zed: Takže dostal zase jednorázovku a já abych šla objednávat větší svrchňáky :zed: Chjo, se mi s tím látkováním pořád nějak nedaří :zed: :pocitac: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
15.8.11 13:56

Když už jsem u těch svrchňáčků…nemohl by mi někdo poradit jaké koupit, aby se mi do toho ten můj třítýdenní šmudlík vešel i s jednou plínkou na novosklad + jednou složenou na osminy? Mám Imse Vimse Soft a Popolini Popowrap, oboje ve velikosti S a ty dvě čtvercovky jsou na něm tak objemné, že ty svrchňáky přes to sotva zapnu. Potřebovala bych nějaké, které mi vydrží déle než tři týdny :-) Jinak teda ty Popolinky mi moc nesedly, ty IV mi přišly super, hezky jemné, měkké, tenké, tolik nešustí…akorát si říkám, jestli budou stačit Mka, když ty Ska tak rychle odešly… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
15.8.11 14:16

Co Thirsties. Koupila bych ty vícevelikostní, eMka. Ty Duowrap menší má dcera od narození už bez zmenšování a za chvíli z nich taky vyroste. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
15.8.11 19:38

Já mám zkušenost, že se mi mírně oprudil po látkovce, když jsem nevychytala, že se pokadil a byl v tom déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
15.8.11 20:19

Ahoj, taky nás nadchly látkovky a ještě před narozením malé jsem pořídila několik plenek a po prvních 14ti dnech jsme začali látkovat. Asi po 2dnech nás čekalo nemilé překvapení v podobě opruzenin. Peru v Batoleti, + máchání navíc, používáme Bephanten (připadá mi ze všech mastí nejlepší, Sudokrém taky není špatný). Přebalujeme po 1,5hodině - častěji to fakt nejde, protože by v malé nic nezůstalo. Máme reflux a tak zvažujeme každý pohyb. Papírovky nám to nedělaly, ale neudrží stoličku. Malá má mega dávky, které papírovkou protečou a stejně peru „pokadíkaný“ oblečky. Látkovky mě v tomhle dost zklamaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
15.8.11 22:40
monulenka píše:
Ahoj, taky nás nadchly látkovky a ještě před narozením malé jsem pořídila několik plenek a po prvních 14ti dnech jsme začali látkovat. Asi po 2dnech nás čekalo nemilé překvapení v podobě opruzenin. Peru v Batoleti, + máchání navíc, používáme Bephanten (připadá mi ze všech mastí nejlepší, Sudokrém taky není špatný). Přebalujeme po 1,5hodině - častěji to fakt nejde, protože by v malé nic nezůstalo. Máme reflux a tak zvažujeme každý pohyb. Papírovky nám to nedělaly, ale neudrží stoličku. Malá má mega dávky, které papírovkou protečou a stejně peru „pokadíkaný“ oblečky. Látkovky mě v tomhle dost zklamaly.

Monulenko a nebude to třeba svrchňákama? Jaký používáš? A dáváš i separačky? To čím meješ prdýlku na to vliv asi mít nebude když vám to v papírovkách nedělá… Já teda musím zaťukat, ale opruzeninu jsme měli jen jednou a to malinkou :-) Jak už jsem tu psala, tak nám vadí papírovky, ale to ne na opruzeniny, ale dělá se malé dermatitida…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
15.8.11 23:03

Pěkný večer, tak já přidám také svou radu:

Používala jsem separačky a stalo se mi, že na nějakou Honzík neměl reakci a s jinou měl zadeček do krve zničený. Takže i separačka od jiného výrobce může pomoct. Jsou drahé, ale stojí to za to vyzkoušet. Hledala jsem složení, proč by z jedné měl mít potíže a z druhé ne a vyšlo mi, že materiál je stejný, ale možná se to liší v tom zpracování.
Nebo ji nedávat vůbec. Já měla nějaké celulozové.

Na praní jsem od kamarádky slyšela dobrou zkušenost s mýdlovými ořechy, Také se jí syn osypával po prášcích i eko a až ty ořechy moc pomohly.
Nám vyhovoval prací program od Missivy a nebo Qualt Excel.

Příspěvek upraven 25.07.15 v 16:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
16.8.11 08:48

Tak já musím teda zaklepat…Prát můžu v čemkoliv, mazat nemažu ničím a i když se někdy náhodou stane, že je v mokru trochu dýl tak v pohodě. Ale taky už má 16měsíců. Když byl miminko tak se taky z kdečeho osypal,ale na opruzeniny až tak moc netrpěl… Tak možná chvíli počkat a pak se třeba později vrátit k látce-smysl to má vždy:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
22.8.11 22:56

Používáme bambusové POP-INky, takže svrchňáčky jsou přímo patentkama spojený s absorbční vrstvou. Ještě jsem měla od kámošky půjčený plenky z konopí (svrchňáky byly vlněný) a dělaly mi to taky. Fakt už nevím v čem může být problém. Docela mě mrzí vyhozený penízky (investice do látkovek není zrovna malá) a ještě víc to, že malá musí být v papírovce:-((. I tak vám holky moc dkuju za rady a zkusíme se k nim vrátit až trochu povyrosteme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1003
9.4.19 18:00

Zdravým,
Před asi 2 nebo 3 týdny jsem začala latkovat s tříměsíčním mimčem ale mám problém, malá má dost ridkoi stolici a tak 9 z 10 kakani mi proteče i na svrchni kalhotky (úplně ven naštěstí ne). Dávám ji ctvercovky novo sklad, zkoušela jsme i vícevrstvé pleny sklad přímo na ridkou stolici ale mělo to stejný výsledek. Poradí někdo co asi dělám špatně, jak zabránit tomu abych 3× denně prala svrchni kalhotky? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37118
9.4.19 18:02

@flicek18 máte separacky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie