Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@flicek18 vydržet a počkat na příkrmy než bude stolice hustší. Do té doby doporučím separační pleny od KIKKO jsou hodně dlouhé a široké .
@Heivka tak této odpovědi jsem se bála
zkusím tyto separacky, dekuji ![]()
Já teda téměř nečtvercuju (na druhou stranu čtverec udrží vaječinu líp, než cokoliv jinýho), ale zkusila bych líp dotáhnout a kolem nožiček zahnout smrem dovnitř. A holt si být vědomá toho, že důležité je udržet to uvnitř pleny, aby to svrchňáky nepustily na oblečení, pak je holt vyprat. S jednorázem tohle dítě mělo až za krkem. S prvním dítětem jsem točila svrchňáky desatery a co, pak si to sedlo a kakalo jednou denně, tak mi vystačily troje, nicméně tekutou stolici mělo snad až do dvou let.
@flicek18 Napadá mě jestli to kolem nožek zahýbáš dobře? Třeba tady v tomhle videu https://www.youtube.com/watch?… to paní nedělá, až pak to zahrnuje pod svrchňáky. Tady líp utěsňuje přímo plenku: https://www.youtube.com/watch?…
Jinak mě nic nenapadá, jedině zkusit třeba kalhotkové pleny, které mají gumičku kolem nožek. Ale ani tak to nemusí být lepší.
@ugluk ja kdyz mam oboje svrchni mokre tak pouzivam jednoraz a s nima je to v pohodě, jen výjimečně to pro tebe na zadickach. Dekuju, tak asi dokoupit další svrchni ať stíhám prát ![]()
@Lendeš já se to učila podle prvního vydra takže jsem to jen zastrkavala, tak možná v tom bude kámen úrazu, dekuju hned zítra to zkusím ![]()
Jo, na tom videu je pěkně vidět, jak je to natěsno. Popř. ten volnej „kanýr“ kolem nožiček jakoby ohnout všude dovnitř. jestli ti jednoráz těsní líp než látka, pak s tou látkou někde děláš chybu, no
já jsem na tohle líná, na druhé dítě mám duo systém od Bamboolika, ten se zpočátku na novosklad skládá taky a je právě potřeba to u těch nožiček zohýbat směrem dobnitř, pak to téměř nikdy na svrchňáky neproteče. Separačka mi zabraňuje znečištění pleny, ale svrchňáky mi nikdy moc neušetřila.
@ugluk tak snad to bude tím že jsme to kolem nozicek neskldala. Hned zítra zkusím. ![]()
mivala jsem víc nez dvoje svrchní
u maleho mimca i 4 nebo 5 svrchňáků
@LaraA já mám momentálně 4, na začátek jsme měla jen 2 protože jsem nevěděla jestli budu latkovat, už mám 4 ale jedny až ti ho jsou novorozenecke, ty už malé.zq chvíli nebudou, tak asi budu muset koupit ještě jedny ![]()
Zkusila bych take lepe utahovat kolem nozek, ja jsem si ty cipy jakoby vzdy prevratila, aby dolehaly kolem nozicek lepe.
Dekuji vsem za rady, zkusila jsem dneska skládat kolem nozicek podle videa co sem dala @Lendeš a dneska bez nehody, jupìí
![]()