Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Silky, musíš mimino zkrátka pořádně utáhnout, nejdřív do plína a pak zaseknout snapku, natáhnout a zaseknout na druhé straně, pak natáhnout tu prostřední kratší část a zaseknout uprostřed. Snapka je pružná, na novošovi jsem ji měla nataženou skoro od boku k boku.
http://www.youtube.com/watch?…
Na tomhle videu mi to teda přijde natažené až přehnaně, ale systém je jasný
Gladys píše:
Silky, musíš mimino zkrátka pořádně utáhnout, nejdřív do plína a pak zaseknout snapku, natáhnout a zaseknout na druhé straně, pak natáhnout tu prostřední kratší část a zaseknout uprostřed. Snapka je pružná, na novošovi jsem ji měla nataženou skoro od boku k boku.
http://www.youtube.com/watch?…
Na tomhle videu mi to teda přijde natažené až přehnaně, ale systém je jasný
To bych se bála, že mě to frnkne do obličeje:-))) Je to nějak moc utažené…
Tak jsem tam teď shlédla pár videí,to vůbec není špatné:-) Aspoň to může člověk vidět „na živo“ i když nemá maminku s látkou v okolí,jako i já.
To bych se bála, že mě to frnkne do obličeje:-))) Je to nějak moc utažené…
Záleží v čem ty plíny pereš, zkus nějaký prací prášek pro děti a krém na opruzeniny, nám celkem vyhovoval ten od batolete ![]()
Děkuju za odkaz. Zkoušela jsem ten novo sklad a stejnak mi to nejde. Vája je jako živé stříbro a já jsem nešikovná… ![]()
Silky123 píše:
Děkuju za odkaz. Zkoušela jsem ten novo sklad a stejnak mi to nejde. Vája je jako živé stříbro a já jsem nešikovná…
Silky, určitě nejsi nešikovná, jen to chce víc praxe, prostě trénovat a trénovat
uvidíš že za čas už to budeš dělat i poslepu zatímco budeš dítko sundávat ze stropu
chce to najít grif kde Váju jakoby „uzemníš“, u každého dítka je poloha nebo úhel při utahování plenek kdy ti neuteče a nevykroutí se
naše Kiki se při přebalování nejen mrská jak žížala, kope nohama a otáčí se na břicho a snaží se utéct, ale ještě dělá mosty a nohama se mi zahákne za ruce a chce z mostu udělat stojku
tohle mi dělá asi od 8 měsíce, vždy se jí snažím nějak inteligentně zabavit aby nemysele na přebalování a nesnažila se mi zdrhnout, hračky už moc nezabírají
když je nejhůř, tak si rozpustím vlasy a šimrám jí jima po obličeji a u toho přebaluji, tomu se strašně chechtá a „jen“ kope nohama… Juj, kde jsou ty časy kdy se skoro nehla a „přeprala“ jsem jí jen očima, teď už jí nepřeperu ani celým tělem ![]()
To jsem se nasmála…
Naše Vája kope, mám 1/2m dlouhé vlasy a šimrání nezabírá. Vája uvšeho pláče, brečí, řve a ječí. Most, koulení se po pultu apod. je normální. Jsem z toho dost nešťastná, protože se bojím, že se jí u mě nelíbí…
Chtěla bych taky ušít nějaké plenky vše v jednom, ale nemám střih a šití není zrovna moje parketa. Bohužel nemám žádný střich s popisem pro „blba“, abych to zvládla. Jednorázovky jsem nechtěla a asi na nich skončím
![]()
Děkuju moc za morální útěchu ![]()
Já bych to nevzdávala…Tak pořiď na netu pár kalhotkových nebo aspoň tvarovaných na snapku pro začátek…ať nemusíš skládat čtverce. Já koupila za pětikilo od paní 8starších sketch (sice nic moc,ale nadoma stačí)do kterých skládám čč a pohoda…a malý je taky hodně živý.
Silky, tak na pultíku bych Kiki taky nezvládla, musím přebalovat buď na posteli nebo na dece na zemi, tam si jí zkrotím
Asi by bylo fakt lepší používat kalhotovku a přes to vlňáky, AIO je nejjednodušší, ale zase by to bylo asi škoda když chceš využít vlňáky… Jestli máš stroj a umíš šít, tak na netu jich je fakt hodně i návody pro „blby“ nebo když si netroufneš, tak se zkus tu s nějakou maminkou domluvit že uděláte výměnu, ty jí upleteš vlňáky a ona ti ušije kalhotovku
taky jsem to už takto udělala
… já si i uháčkovala vlňáky na petentky do kterých jdou rovný sklady, prostě složím čč na rovno a dám je do těch gatí a zapnu patentky
někdo mi v nějaké diskuzi dal odkaz na návod v AJ, tak jsem to podle toho zkusila, nebylo to úplně ono, tak ty další jsem si poupravila a super
netěsní sice kolem nožiček tolik jako klasické natahovací vlňáky, ale ještě mi nikdy nic nevyteklo
asi to tak doopravdy stačí
a když by proteklo, tak bych tam naháčkovala kousek na vnitřní stranu a udělala něco jako křidýlko nebo jak to nazvat…
Brokianao, to je sranda, já taky používám na doma nebo krátké procházky neoblíbené Sketchky s vkládačkou
a jsem s nima spokojená
koupila jsem na aukru za 140 kus a na doma, krátké procházky nebo když jdeme k dr., tak je mám moc ráda páč jsou to asi jediný plenky co zvládnu nasadit i ve stoje
teda z těch co mám, samozřejmě jsem nekupovala vše co je na trhu… a právě se mi líbí že jsem koupila jednou a mám to na celé plenkovací období
Co používám Popiny, tak ty jsou samozřejmě kvalitou trošku jinde, ale je to prostě jiná kategorie a nejde to srovnávat, mají trochu jiný styl použití, ale to látkující maminky jistě ví ![]()
Mysicka31 píše:
Silky, tak na pultíku bych Kiki taky nezvládla, musím přebalovat buď na posteli nebo na dece na zemi, tam si jí zkrotímAsi by bylo fakt lepší používat kalhotovku a přes to vlňáky, AIO je nejjednodušší, ale zase by to bylo asi škoda když chceš využít vlňáky… Jestli máš stroj a umíš šít, tak na netu jich je fakt hodně i návody pro „blby“ nebo když si netroufneš, tak se zkus tu s nějakou maminkou domluvit že uděláte výměnu, ty jí upleteš vlňáky a ona ti ušije kalhotovku
… já si i uháčkovala vlňáky na petentky do kterých jdou rovný sklady, prostě složím čč na rovno a dám je do těch gatí a zapnu patentky
někdo mi v nějaké diskuzi dal odkaz na návod v AJ, tak jsem to podle toho zkusila, nebylo to úplně ono, tak ty další jsem si poupravila a super
netěsní sice kolem nožiček tolik jako klasické natahovací vlňáky, ale ještě mi nikdy nic nevyteklo
a když by proteklo, tak bych tam naháčkovala kousek na vnitřní stranu a udělala něco jako křidýlko nebo jak to nazvat…Brokianao, to je sranda, já taky používám na doma nebo krátké procházky neoblíbené Sketchky s vkládačkou
a jsem s nima spokojená
koupila jsem na aukru za 140 kus a na doma, krátké procházky nebo když jdeme k dr., tak je mám moc ráda páč jsou to asi jediný plenky co zvládnu nasadit i ve stoje
teda z těch co mám, samozřejmě jsem nekupovala vše co je na trhu… a právě se mi líbí že jsem koupila jednou a mám to na celé plenkovací období
Co používám Popiny, tak ty jsou samozřejmě kvalitou trošku jinde, ale je to prostě jiná kategorie a nejde to srovnávat, mají trochu jiný styl použití, ale to látkující maminky jistě ví
Mám ty na snapku takže ve stoje to moc nejde:-)ale třeba natrénuju:-) Jinak taky jsem chtěla popiny ale nakonec jsem vzala anavy a na to svrchňáky. Nějak mám lepší pocit když má plínu a svrchňáky,nevím proč:_) ale chtěla bych aspoň jednu AIO na zkoušku,ale nejsou penízky:-(((
Brokianaa píše:Mysicka31 píše:Mám ty na snapku takže ve stoje to moc nejde:-)ale třeba natrénuju:-) Jinak taky jsem chtěla popiny ale nakonec jsem vzala anavy a na to svrchňáky. Nějak mám lepší pocit když má plínu a svrchňáky,nevím proč:_) ale chtěla bych aspoň jednu AIO na zkoušku,ale nejsou penízky:-(((
Silky, tak na pultíku bych Kiki taky nezvládla, musím přebalovat buď na posteli nebo na dece na zemi, tam si jí zkrotímAsi by bylo fakt lepší používat kalhotovku a přes to vlňáky, AIO je nejjednodušší, ale zase by to bylo asi škoda když chceš využít vlňáky… Jestli máš stroj a umíš šít, tak na netu jich je fakt hodně i návody pro „blby“ nebo když si netroufneš, tak se zkus tu s nějakou maminkou domluvit že uděláte výměnu, ty jí upleteš vlňáky a ona ti ušije kalhotovku
a když by proteklo, tak bych tam naháčkovala kousek na vnitřní stranu a udělala něco jako křidýlko nebo jak to nazvat…Brokianao, to je sranda, já taky používám na doma nebo krátké procházky neoblíbené Sketchky s vkládačkou
a jsem s nima spokojená
Co používám Popiny, tak ty jsou samozřejmě kvalitou trošku jinde, ale je to prostě jiná kategorie a nejde to srovnávat, mají trochu jiný styl použití, ale to látkující maminky jistě ví
Tak já mám Sketch ty AIO, jsou jednovelikostní na druky, takže ty jdou
Já mám tedy raději AIO nebo pak plenku do vlňáků… ale oni ty Popiny jsou „rezebírací“, takže to vlastně je jako plenka+svrchňáky
a jde to použít i jako samostatné svrchňáky, cpu do toho co je zrovna čistý a suchý
![]()
Ahoj, díky za odpovědi
Jenom abych upřesnila - používám celulozové separačky, peru v dětském prášku z dmka, místo aviváže ocet. Rybilku jsem dle zdejších rad nahradila Sudocremem
(manžel tomu říká Sudokukrém
) a ode dneška zase zkouším látkovky. Akorát mám taky trochu problém se snapkou - docela mi trvá než jí přichytím tak, aby aspoň trochu držela
Co se týče četnosti přebalování, tak tomu našemu šmoulíkovi je naprosto šumák nějaké počůrání pokakání, klidně si v tom spí dál, budí se pravidelně po třech hodinách, sem tam i po čtyřech a já mám vždycky dilema, jestli ho v mezičase budit přebalováním, když tak hezky spinká… ![]()
Ahojda.
Asi bych nebudila, i když záleží na mimi. Naše Vája by zbořila barák, kdybych ji přebalila dřív než po krmení, to je pak milounká a při přebalování mi „povídá“…
To je se mnou hrůza, co já budu s těma vlňáčkama dělat? A zrovna se mi docela povedly… Ach jo, jsem to ale trdlo…
Moc díky, asi budu muset k někomu na koukandu, jak vlastně balit děťátko. Koukala jsem, že kde se v jednorázovce nedostala látkovka, tak tam je Vája červená. Mažu Sudocremem, ten se mi zdá nejlepší. Měly jsme i Bepanthen, ale nevím, nevím…
Tak já mažu spát. Musím se pokochat pohledem na Váju a tak.
Budu se těšit na další připomínky a rady.
Díky.
S.