Pleny - věčné téma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1247
23.8.12 16:17

Pleny - věčné téma

Ahoj všem,
omlouvám se, že opět přicházím s tématem, které se tady v různých obměnách objevuje skoro pravidelně :oops: ale momentálně je to věc, kterou nejvíc řeším.
Chtěla bych se zeptat, jestli má některá z vás tu zkušenost, že odplenkování prostě nešlo a pak se to najednou povedlo skoro ze dne na den. Jde mi hlavně o trochu starší děti, třeba kolem tří let. Mám dva kluky (dva a třičtvrtě) a prostě se mi nedaří :( Už jsem si říkala, že to nechám být, nebudu kluky do ničeho tlačit a nechám to na nich, až si řeknou sami, ale víc a víc se bojím, jestli ten den D vůbec přijde :(
Děkuji předem za jakoukoliv reakci, případně radu. Vlastně nějakou radu bych potřebovala asi ze všeho nejvíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.8.12 16:21

Starám se o kluka, v září mu budou tři roky. rodiče nočník nějak extra neřešili, lepší pro ně je mu párkrát za den vyměnit plenku. zavedla jsem nočník a kluk si sám říká, že chce nočník a ne plínu. když je s rodiči, chce zase jen plenku. mě přijde, že je na ní závislý jak nějaké ditě na dudlíku. ale přitom když mu řeknu, že se bude chodit na nočník, tak si ho sám přinese, vyčůrá se, vyleje do záchodu… sám si to hlídá, kdy čůrat chce a nemá problém ani počůrat venku travičku a pod. myslím, že si na to dítě přijde samo. rodiče tohoto kluka co se týče nočníku vůbec neřešili, my jsme nočník zvládli spolu za pár dní, tak dva tři dny a věděl přesně co se po něm chce… nevím, jestli jsem pomohla. svojí zkušenost budu mít tak za dva roky :-)

• Citovat
  • Upravit
21
23.8.12 16:33

Ahoj, dcera přestala mít plenky až na 30 měsících přes den a po 3 letech i přes noc. Byla schopná sedět 20 minut na nočníku a pak se vyčůrat vedle. Pak to přišlo ze dne na den že začala chodit v pohodě na nočník, sem tam se nějaká nehoda stala ale spíše vyjímečně. Pokud to nepochopila v hlavě tak to byl marnej boj :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.12 16:58

Ano, u nás před několika dny, syn 2.5 roku. Díky nálepce do nočníku má max. 1 nehodu denně, celý den bez plen, vzpomene si obvykle sám nebo mu to připomenu, když mám dojem, že dlouho nebyl. Čůrání i kadění. Na noc teda plínu má, to uvidím, jak se bude vyvíjet. Opravdu stačilo, aby mu Klárka jednou ukázala, že když se vyčůrá do nočníku, objeví se autíčko a najednou to jde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
23.8.12 17:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
23.8.12 17:43

@ivuska.h O nálepce jsem nikdy neslyšela. Moc děkuju za tip, ráda ji vyzkouším :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
23.8.12 17:46

@daselinka To si přesně říkám u kluků, dokud to sami nepochopí a sami nebudou chtít, tak s nimi nic nenadělám. Jeden chodí doma na nočník čůrat (kakat ani náhodou, to si počká až na plenu), ale musí být při tom nahý. Druhý sedí na nočníku třeba půl hodiny a nic, pak odběhne a vyčůrá se, kam se mu zrovna zachce. Kluci se narodili o 2,5 měsíce dřív, hodně nedonošení a druhý měl dokonce krvácení do mozku, tak si říkám, jestli tohle všechno taky nemá vliv :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
23.8.12 17:48

@anonymní Možná že s někým jiným než se mnou by to taky zvládli dobře. Fakt nevím. V každém případě mě trápí, že „už mají věk“, a pořád nic :( A možná jsem jenom trochu přecitlivělá a jednou to prostě půjde samo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
25.8.12 13:19

Měla jsem v upozornění zprávu na další reakce k tomuto tématu, ale nezobrazily se mi :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
26.8.12 10:11
@mončatka píše:
Měla jsem v upozornění zprávu na další reakce k tomuto tématu, ale nezobrazily se mi :,(

To byl jen reklamní spam, už to admini smazali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
30.3.15 12:52

už konečně bez plen!!!

Ahoj, dceři je 2,4 roků, stále nosí plenky na ven a v noci, přes den už jsme doma bez. Ale pořád mám strach že se to do září nenaučí být úplně bez plen, má totiž nastoupit v září do školky.
Příjde mi že je na to dost velká, aby ještě nosila plenky, ale nevím pořádně jak na to, úplně je odbourat.
Máte nějaké rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
30.3.15 12:55

Malý je podobně jako tvé dcerce, doma, na ven a na odpolední spaní je bez plen a v pohodě, na noc ji je dávám stále. Stačí když ji je odbouraš na ven aby si zvykla bez nich běhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.3.15 13:01

@Jana.49 do září času habakuk, kor přes léto.. to bude good. Prostě ji nech naostro, ono to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9672
30.3.15 13:46

Já jsem taky nabízela nočník nenásilně, kdybych ho tam chtěla posadit, tak to nemá smysl, nechtěl sedět, pak to bylo skoro ze dne na den, dala jsem mu nočník na záchod a lákala aby šel se mnou, poprvý šel, sednula nic, podruhý se už vyčural, za odměnu mohl spláchnout aod tý doby to klape. teda napůl, na bobana si říká o plínu a to fakt nevím, jestli se taky zlomí samo :cert: vždycky mu nabízím nočník, ale kdepak chce plínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
30.3.15 14:04

@Jana.49
Pro někoho jsou plenky povelem „udělej potřebu do nich“.
Toho je příklad naše slečna. Jakmile má plínku, vždy je mokrá. Jakmile ji nemá, běží na nočník.
Až bude tepleji, plenku bych přestala dávat. Možná se stane pár nehod, ale časem si zvykne.
Když nastoupí do školky s plenkou na noc, tak se vůbec nic neděje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí