Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím mám dotaz bratr mého přítele už před 2mesici strihal doma a vzal mu to nějak moc že tam má do teď plešatý kolečko. Stalo se Vám to někdy? Nemáme raději zajít na kožní? Děkuji
@Alenkaa2000 není možné někoho ostříhat tak, aby mu vlasy na tom místě už nerostly. To by musel vzít i s vlasovými kořínky. Spíš prostě plešatí a tím to vylezlo
@Alenkaa2000 píše: Více
Cože? Jak jako s kořínky?? To mu ty vlasy jako vytrhal?? Ve 22 letech může klidně plešatět.
Taky jsem nepochopila jak to udělal ale už přes 2 měsíce mu nerostou vlasy
@Alenkaa2000 klasickým strojkem kořínky fakt nevezmeš. To by ho musel skalpovat
Zřejmě původní vlasy aspoň zlehka překrývaly to lysé místo. Ostříháním není možné vlas odstranit i s kořínky. Ve 22 letech může klidně plešatět, znám pár takových lidí. Kožní zkusit můžete, ale spíš bych se snažila to přijmout. Kdyby mu vypadaly během měsíce všechny vlasy, nebo se mu dělaly lysiny různě po hlavě, tak tam bych k tomu lékaři určitě zašla. Ještě mě napadá, nepadají mu i chlupy na některých místech? Pokud ano, tak je to taky na lékaře.
Vůbec mi nepadaji chlupy. Jak říkám bratr ho ostříhal udělal mu takový plešatý kolečko a už přes 2 měsíce mu to neroste. Je z toho zoufalej
To nemůže být ostříháním fakt, možná se to plešatění sešlo s tím ostříháním. Ještě Leda, že by se tam udělala infekce/plíseň/ může to zhoršovat i seborea. Rozhodně bych z toho nevinila bratra.
Nejspíš měl plešaté kolečko i předtím, ale vlasy okolo to překrývaly. Ostříháhím to vylezlo na povrch. Nedivím se, že hledá příčiny jinde, těžko si chlap ve 22 letech přizná, že bohužel plešatí… Chlapské ego no.
Měli jsme spolužáka, ten neměl vlasy už na střední, vzadu kolečko, vepředu obrovské kouty a na temeni pár vlasů.
Tvůj přítel prostě plešati, když měl delší vlasy, tak to kolečko překryly. Jsou na světě horší věci, než chlap bez vlasů.
Mrkni na pojem “alopecie” a ne, opravdu to nelze mechanicky vystřihnout ![]()
Trpívám na to i já ![]()
A to „plešaté kolečko“ má na tom typickém chlapském místě na temeni, nebo někde úplně náhodně?
Takhle naslepo bych řekla alopecie, buď androgenní nebo ložisková (to by byl asi ten lepší, resp. lépe řešitelný případ)-
Každopádně stříhání za to opravdu nemůže. Jenom se odkryla lysina, která už tam musela nějakou dobu být.