Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chci se zeptat, jestli existuje lek na predpis, po kterem se vlasy uzdravi a obnovi jejich rust v kratkem casovem useku. Jsem posledni roky pod velkym stresem, nepravidelnost jidla nekdy uplna nechut k jidlu. Nemam nijak zvlast velke vykyvy vahy, ale behem tydne treba tei kila zhubnu, pak naberu a dokola. No a vsimla jsem si, ze se mi u pesinky delaji plesky a dorusta v tom miste velmi malo vlasu ![]()
Léky? Ne.
Pomůže naučit se stres lépe kompenzovat a aktivně měnit to, co ho způsobuje. Třeba v psychoterapii. A pochopitelně pravidelně jíst dostatečně výživově hodnotné jídlo.
Respektive jako doplňová léčba mohou pomoci antidepresiva, ale samy o sobě, bez úpravy psychiky a životního stylu moc nezvládnou.
A projistotu si zajděte i na tu endokrinologii, příliš dlouho skladované stresové hormony mohou dost aktivně poničit i hmatatelnější části těla -takže vaše padání vlasů může mít i závažnější příčiny, které svádíte „jen na stres“
@Pampelinka přípravky podle mě nepomůžou je to vlivem hormonů a životního stylu, je důležité řešit příčinu - nechat si udělat hormonalni profil, krevní testy, zdrave vyváženější jidlo a hlavně psychicka pohoda ![]()