plesnivé květináče
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
plesnivé květináče
Holky, moc prosím o pomoc. Moje kytky v květináčích mají nahoře na zemi plíseň. Vůbec nevím, co s tím, myslím, že tak moc je nezalévám. Květináče používám většinou jen plastové, protože na hliněných se mi plíseň tvoří zvenku na květináči. Když ty kytky sázím, tak na dno dávám keramzitové kuličky - nebo jak se to jmenuje. Co s tím? Martina a kvíďata
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj mám stejný problém, bydlíme ve starém rodinném domku a stane se to vždy, když začneme topit. Pomoc neznám-radili mi zalévat slabým roztokem hypermanganu ale nepomohlo to, další známá mi radila pře:,–(it všechny kytky do půdy normálně od někoho ze zahrádky-tudíž venkovní ale to jsem nezkoužela-při mém množství kytek si to neumím představit. Ale uklidním tě, kytkám to nevadí a po zimě to při pravidelném větrání samo zmizí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy pomůže hypermangan, někdy zabere posypat hlínu v květináčku pískem nebo štěrkem. Předtím je dobré pře:,–(it kytky do propařené hlíny (super a rychlé je to ve starém papiňáku) a nebo - to mi zabíralo nejlíp - rozprašovačem mírně poprášit květináčky i hlínu tím desinfekčním roztokem jak se v něm desinfikuje česnek před sázením. Omlouvám se, nějak mi vypadlo z hlavy jak se jmenuje ![]()
- Citovat
- Upravit
ahoj Martino,
dočetla jsem se, že vytváření přemokřené zeminy je pravděpodobně původcem potíží.Plíseň na povrchu substrátu je toho důkazem… Nepřelívej a bude-li se Ti povlak dále tvořit, použij k postřiku povrchu substrátu nějaký fungicid (Previcur, Kuprikol), měla by ses toho zbavit.
čerpáno z www.poradny.pritelkyne.cz
z vlastní zkušenosti-v zimě omez zálivku. Mnoho zdaru v boji s plísní!
Zuzka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit