Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
v červenci jedeme na dovolenou do Bulharska - Lozenec s 15-ti měsíční dcerou. Chtěla bych vědět, zda se dají koupit v Lozenci, nebo i někde podlíž (Kiten, Primorsko) jednorázové plínky a hotové výživy (něco jako Hami), nebo si to budu muset všechno vzit sebou? A jaké máte zkušenosti z letu s tak malým dítětem? Budu ráda za každou zkušenost.
Kamarádka odlétá v Pondělí do Bulharska s 13.měsíční holčičkou.Až se navrátí začátke července zkusim toto vyhledat a porefererovati.O plenkach a vyzive ji psinu SMS at se jukne.
Plínky se dají sehnat v lékárně. Pampres vyjdou hodně draho, ale mají tam ještě jinou značku, od Pampers se liší jen tím, že tam není nápis „pampres“ a jsou levnější. Skleničky se tam také dají koupit. Naše dítko na dovolených skleničky odmítalo, většinou dostávalo od 10-ti měsíců jídlo od nás z talíře + mléko, kaše a ovoce. V Kitenu a Primorsku je lékáren několik. Chce jen projít letovisko. Osobně je lepší si pro první 2-3 dny vzít plínky a skleničky sebou.
a neměli jste problémy se zažíváním? Myslím u dětí, když jedly tu jejich stravu. Malá mi jí bez problémů jak hotová jídla tak i ty uvařená. Spíš jsem myslena na to, že ve skleničkách by to možná bylo více hygienické.
Bulharsko není zas takový „balkán“
. Náš malý je náchylný na ledacos, ale v cizině nikdy střevní problémy neměl (a já taky ne).