plíseň na nožičkách

46
19.12.06 13:45

plíseň na nožičkách

ahojte maminky,
u naseho batolátka se objevuje uz asi 3 mesice na nozickach mezi prstikama plisen (loupe se mu tam kuzicka), mazu mu to Imazolem,po nekolika dnech az tydnech mu zmizi,ale pak se zase objevi. Poradite co s tim? Mate vyzkousenou nejakou mast ktera je vhodna pro deti? Pripadne co by mohlo byt problemem, ktery to zpusobuje? Batolatko ma casto upocene nozicky, cely den ma backurky, jenze mame studene plovouci podlahy nebo dlazdicky tak to jinak nejde. Ponozecky zatim nenosi bavlnene, protoze mi v nekolika obchodech rekli, ze se poze celobavlnene delaji az od vetsich cisel:-( (az od 13, my mame zatim mensi nozku) diky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
91
19.12.06 14:26

Ahoj Dadas,
nevím, zda váš problém je stejný, jako náš, ale snad vám k něčemu budou naše zkušenosti. Asi od roka začla mít náš synek občas (vždy jednou za několik měsíců) zarudlou loupající se kůži mezi prsty u nohou. Viděli jsme to také na plíseň a mazali Imazolem, ponožky a nohy máchali v takové octové vodě. Ale, kožařka se trochu divila, kde by k tomu tak malé dítě přišlo… Pjak měl asi dvakrát zarudlou kůži za ušima a jednou v podpaždí. To už mu byly tři roky. V té době jsme víceméně náhodou přišli na to, že prudká reakce na vosí žihadlo a veliké štípance od komára… vše to dohromady má společného jmenovatele: atopický exém (diagnostikovala kožařka v Motole). Nevíme příčinu, nevíme moc ani jak se k tomu chovat, ale víme, že to vše má jednoho společného jmenovatele a mezi prsty u nohou to není plíseň. Nemá tedy smysl dávat protiplísňové masti, když by se to znovu objevilo, máme obyčejnou vitamínovou mast. Ale protože mu nožičky občas promažu krémeme preventivně, už se velmi dlouho neobjevilo nic.
Zkus tedy konzultovat nějakou dobrou kožařku nebo kožaře, plíseň to být nemusí.
Hodně zdraví! Lora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
19.12.06 15:17

Na plísně je třeba sucho. Ponožky a punčošky s co nejvyšším obsahem bavlny nebo speciální „turistické“ co odvádějí pot od pokožky (umělohmotná drenážní vrstva na pokožce a na tom nasákavá bavlna).
Místo uzavřených papuček raději celokožené kotníčkové sandálky.
Na nožky skuste gel z dubové kůry. Botičky nechat dokonale vyschnout a zkontrolovat.
No ale hlavně nožky v suchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
19.12.06 15:28

Já bych to střídala. Chvilku bačkůrky a pak teplé ponožky s protiskuzem - klidně i dvoje. Tak to děláme my. I když má bačkůrky hodinu, tak má stejně vlhké nožičky. A dokonce mu začali i trochu smrdět. To je hrůza u 1 1/2 letého prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.12.06 14:56

Ahoj,

také jsme to měli. Kolem 2 let. Pomohla dovolená u moře, pak se to objevilo trošku ještě jednou, to pomohl Imazol na doporučení doktorky.
Jinak kdykoliv jsme přišli zvenku, tak jsem dceři vyměnila zavlhlé ponožky. Po koupání vysušila i mezi prsty. Ponožky máme bavlněné a fakt mi nebylo líto jí je několikrát denně vyměnit. Na doma má otevřené kožené kotníkové sandály, ale i tak to měla. Jen věřím, že kdyby měla zavřené bačkůrky, byl by problé větší a vleklejší..
Tak ať se toho brzy zbavíte,

E.

• Citovat
  • Upravit
9578
20.12.06 19:18

Ahoj, já bych se přikláněla taky k tomu, že se jedná o atopický exém, obvzlášt jestli je dítě světlé pleti, modrooké, plavovlasé až blond. U synovce to je podobné, loupou se jen nohy, někdy chodidla a mezi prsty. Zkusila bych promazávat nohy Lipobasí a koupat v Oilatum roztoku(naředěném).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
21.12.06 23:02

Ahoj, syn měl okolo roka olupjící se vlhkou kůži mezi palci a ukazováčky na nožičkách. Působilo to na mě jako plíseň, cca po 10 dnů jsem mu tam 2× denně vtírala Pevaryl krém /ne Pevaryl pastu, ta patří na zadeček/. Pomohlo to, přestože má potivé nožky už se to neopakovalo. Mohl za to tatínek, po koupání ledabyle utíral, teď suší pořádně a nožky jsou OK. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.12.06 21:53

Ahoj, ja jsem ted objevila chytrou houbu ****, ktera je specialne i na plisne na nohou, je to prirodni produkt, vynalez ceskych vedcu. Zkuste vyzkouset, ja zatim s ni lecim atopicky ekzem a uz jsou pozitivni vasledky. Polly

edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect