poprvé přes noc u babičky

156
18.12.06 20:51

poprvé přes noc u babičky

Ahoj! Potřebovala bych se s Váma maminky poradit -
ve čtvrtek se chystám na vítací večírek - ségra přijela po půl roce :D
Naši malou v podstatě nikdy nikdo nehlídal - před rokem 2× když jsem musela večer uklízet po výměně oken v bytě byla u babičky, a usínala beze mě, ale to už je dávno a hodně se od té doby změnila - 1 rok a 2 roky - je velký rozdíl…
Jsme s babičkou domluveni, že přijdem k nim, a já pak večer půjdu ven.
Jenže stále ještě kojím, před spaním je to náš „rituál“. V noci se Johanka kolem 12 - 2 budí a vyžaduje kojo a k mamince do postele.
Právě řeším, co bude lepší pro malou i pro babičku, jestli je mám nechat ať se společně, bez mé asistence, uloží ke spánku, nebo malou uspat jak je zvyklá a až potom jít pryč? Když nebude připravená že tam nejsem, a vzbudí se, asi to bude hodně plakat a dožadovat se maminky… Když by to věděla dopředu (nebudu už ani u večerního ukládání), asi to bude dýl trvat, ale v noci by teoreticky nemusela tolik vyvádět…
Ptám se tady, protože určitě máte své zkušenosti… Jak to děláte vy?
Díky moc předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
18.12.06 21:31

ahoj, my to dělali tak, že jsem si ji uložila /pokud to šlo/ a ten kdo ji hlídal, spal s ní v posteli.. v noci když se vzbudila na kojení, ji pohladil, uchlácholil a vždycky to bylo OK.
Neboj, zvládnou to obě. :D
nepřihl. emitom

• Citovat
  • Upravit
17026
19.12.06 00:09

ahoj barrero,

nevim,jestli jsem ti s to ti radit,ale snad :D

Ja mam docela ted cerstve zkusenosti,i kdyz zatim jen dve:)

Mela jsem z toho velky strach,kdyz si ho tedy brala mamka poprve na noc(musim priznat,ze jsem moc nespala a rano byla brzo vzhuru),sice neni od mala zadny mamanek :? ,sel by i s cizim,ale presto jsem mela stresy..Vysledek?
Ani jednou!si na me nevzpomnel,ani vecer ani rano.byla jsem trochu zklamana :D ,ale v podstate jsem to mohla ocekavat.
A tak za ctrnact dni tam spal po druhe a zase v pohode.

Maleho malo kdo kdy hlidal,ale kdyz uz nebylo nazbyt-lekar,holic nebo neco podobneho,tak jsem se s nim vzdy loucila,aby vedel,ze odejdu a zase se vratim.V obdobi separac.krize jsem se s nim loucila a rikala,ze dojdu i kdyz jsem sla treba na WC :lol:
Ted chodim na anglinu a presto,ze je mu to ukradene,stejne mu to rikam,ze odchazim.Myslim,ze mi duveruje,ze se zase brzo vratim.

Takze ja za sebe bych si dovolila navrhnout,aby malou uspala babicka.abys ji vysvetlila,ze jdes,ale vratis se.I kdyz se zda,ze to nevnima,tak ja myslim,ze i male miminka to poznaji:) Bala bych se toho,ze se v noci vzbudi,bude te hledat a muze byt zklamana..

Ovsem neporadim jak s tim kojenim-to nemam zkusenost,ja uz v tuto dobu,kdy tam ted spal nekojila.Ale kamaradka co kojila a davala syna pomerne casto k babicce spat,tak u babicky nemeli vubec problem.Proste nebylo a on se ani neptal.Pritom doma byl vzdy zvykly pred spanim(po obede a vecer a dozadoval se ritualu)

Tak at se vam zadari!

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.12.06 07:27

Já jsem to dělala tak, že jsem syna nejprve uložila, tak jak byl zvyklý a potom odešla. Babička si k němu lehla a spala u něho. Když se vzbudil, tak byl v klidu,že je tam někdo s ním, ale syn byl nekojený takže to bylo o něco jednodušší. Dcera je kojená má 7 měsíců,teď jsme byli chvilku s manželem posedět,ale já jsem byla před prvním kojením doma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
19.12.06 08:44

My jsme koncem tohoto listopadu s manželem potřebovali odletět na 3 dny do zahraničí. Vyšlo to tak, že jsme si všichni u babičky večer lehli, my s manželem jsme nad ránem odjeli, k nám do postele k postýlce se přestěhovala babička. Mates se prý ráno ničemu nedivil. Poslední noc uložila babi a my, když jsme o půlnoci přijeli se do ložnice nainstalovali, jakoby se nechumelilo, takže když se ráno v postýlce vzbudil, tvářil se, jakoby nic. Akorát po chvíli vyhrknul: kde je babi? :-)) Ale my nekojíme, zato se v noci několikrát s brekem budíme a nechce se nám spát. Chápu, že máš nervy, ale jestli si to máš aspoň trochu užít, ber to tak, že o nic nejde a jednu noc se dá přežít, i kdyby dítě ani babi oka nezamhouřili :-) Se mi to kecá, ale první dva dny v Paříži jsem nemyslela na nic jinýho než na to, jestli Mates nebrečí steskem po mně (vzpomněl si prý jednou…).

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
19.12.06 08:47

My jsme koncem tohoto listopadu s manželem potřebovali odletět na 3 dny do zahraničí. Vyšlo to tak, že jsme si všichni u babičky večer lehli, my s manželem jsme nad ránem odjeli, k nám do postele k postýlce se přestěhovala babička. Mates se prý ráno ničemu nedivil. Poslední noc uložila babi a my, když jsme o půlnoci přijeli se do ložnice nainstalovali, jakoby se nechumelilo, takže když se ráno v postýlce vzbudil, tvářil se, jakoby nic. Akorát po chvíli vyhrknul: kde je babi? :-)) Ale my nekojíme, zato se v noci několikrát s brekem budíme a nechce se nám spát. Chápu, že máš nervy, ale jestli si to máš aspoň trochu užít, ber to tak, že o nic nejde a jednu noc se dá přežít, i kdyby dítě ani babi oka nezamhouřili :-) Se mi to kecá, ale první dva dny v Paříži jsem nemyslela na nic jinýho než na to, jestli Mates nebrečí steskem po mně (vzpomněl si prý jednou…).

Lasička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
19.12.06 08:48

taky musím dodat, že pokud se mu ten kdo hlídá dost věnuje, tak si prcek ani nevzpomene.
Michi bývala od šestinedělí na hlídání, ale vždycky třeba jen na půl dne, pže jsem ji kojila do dvou let. Já si odpočinula, tety se s ní pošmajchlovaly a ona se od nich naučila zase nové věci (lumpárny :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
19.12.06 08:55

Souhlasím s emiton, že záleží na přístupu hlídací osoby. Jednou mi přes den na dvě hodiny hlídal táta (děda), vrátila jsem se k našich bytu a z chodby jsem slyšela šílenej řev. V obýváku děda vyvalenej na gauči čuměl na fotbal a na zemi seděl Mates a brečel tak, že se zalykal. Myslela jsem, že otce zabiju. Bránil se tím, že se nedal uklidnit, no to se nedivím, když na něj kašle… No ale to je jiná kapitola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
19.12.06 09:07

Taky souhlasím s názorem, že pokud večer hlídá dítě, osoba na kterou je zvyklé je všechno o.k. Mám stejnou zkušenost. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
19.12.06 09:26

to je dobrý nápad aby šla babička hned do postele s malou… snad bude i ráda že se víc vyspí :-).
myslíte teda abych ji uspala po našem a babička se vplížila do postele k Johance až bude spinkat?
doufám že to vyjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
19.12.06 14:52

Ahojky,

u nás toto té,a začalo být aktuální asi před 2.měsíci kdy mylý poprvé spal mimo domov.
K babi jsme mu dovezli jeho cestovní postýlku,kterou dobře zná.A taky mu tam bereme jeho oblíbené spací hračky.U nás funguje když mu všechno DOPŘEDU vysvětlím,např.: ,,Zítra půjdeš za babi a dědou,budete si hrát,pak budeš dělat čachy,čachy a pak budete dělat spolu hají!!!
Malý je šťastný s babi a dědou kteří se mu plně věnují,hrají si s ním,čtou,povídají a večer je tak unavený že usíná často lépe než doma :))Když se zeptá kde je mami tak babi mu řekne že mami přijde a malý je v klidu.Nikdy po mně nebrečel,ale u nás fakt velkou roli hraje to že si o tom co bude dopředu povídáme.
Jinak babi spí s ním v pokoji-on ve své postýlce a ona ve své posteli.Když se vzbudí malý na čaj,tak mu ho podá a spí se dál!!
Musím říct že jsem si nedokázala představit že bude malý spát jinde než s náma doma ale skutečnost mně mile překvapila-je to pohoda,pro nás pro všechny!!!

Tak papa Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
19.12.06 15:02

Barrero koukám že jste o 2 týdny starší :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.1.07 18:37

ahoj!
tak Vam musim napsat jak to vsechno dopadlo-
Johanka byla u babickycelkem 2×! poprve usnula v půl 2 8O , podruhe v půl 1 :roll: . Pry na me cekala…
Bohuzel, tim ze jsme tam nevzaly postylku a nechaly je s babickou spat ve velke posteli, Johanka zacala zcela odmitat svou postylku. navic se ji tak rozhodil rytmus, ze je schopna jit spat v 11 a vyspavat rano do 10!. kdyz ji poo nedam spat, je to totez, jen je vic unavena, ale stejnak krici ze nechce postylku a podle ni bych mela jit spat s ni … ale pokud neni uplne hotova, klido ji trva usinani i 2 hodiny… jsem z toho docela rozladena a nevim jak se dostat do nasich starych dobrych koleji.
byvalo to tak ze po vecernicku jsme se umyly, v posteli nakojily a sla spinkat dobrovolne do postylku, pusinku a dobrou noc a zavrela jsem dvere od loznice a do 5ti minut spinkala.
Kdyby jste mely nekdo nejakou dobrou radu, moc moc prosim, napiste mi. uz to trva 14 dnu - od vanoc - a porad bloudime v kole.
navic tu mame sousedy, kteri po 20ti minutach place tlucou na zdi… tak co muzu delat ?- rozmazlovat a delat to podle malicke se mi nechce. ale je jina cesta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
8.1.07 19:07

Jano, malá je prostě jen „práskaná“ a zkouší to na tebe-být tebou, pár nocí vydržím-dám ji do postele v dobu kdy chodila dřív, po důkladné procházce, přečtu pohádku (nebo jaký máte rituál) a jdu.. když bude řvát, za chvíli tam dojdu, zjistím jestli něco nepotřebuje, odejdu..a trošku pohrozím, že příště už se budu zlobit.. příště jí prostě vynadej, aby jí bylo jasné, že tohle bylo naposledy cos tam ten večer šla.. a nech ji chvíli se vztekat (sousedi to přežijou, neboj).. už je dost velká na to, aby pochopila kde je hranice..
Je mi líto, že jste takhle dopadli, možná je to tím, že jsi ji poprvé nechala na hlídání fakt už velkou, asi jste měli začít dřív a bylo by to snazší.
Neboj, se srovná.. my měli Michi několik dní na JIP, pak to na nás taky zkoušela-takovej hysterák jako měla první den poté co ji dali na normální pokoj jsi asi ještě neviděla, nepomáhala ani sedativa.. a srovnalo se to za pár dní. emitom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.1.07 20:52

Ahoj,
souhlasím s Emitom. Moje malá má 17.měsícu a taky to párkrát skusila, ale mamča prostě musí vydržet. Teď nedávno, malá stála v postýlce a plakala, postupně se začala vstekat. Manžela jsem musela-(přikurtovat do obýváku)-jelikož by šel hned za ní. A byl by s toho bludnej kruh. Za chvilku jsem tam vždycky šla, položila ji (i když plakala) pohladila- všechny děti spinkají i zvířátka atd… Asi po 15minutách už jen seděla a poplakávala, potom jsem ji dala napít čajíka položila a už zustala ležet a usnula. A teď zase jako vždy spinká v postýlce- do doby, než zase začne skoušet. A na sousedky zabouchej taky: :)
Jinak hodně sil a ať to uděláš jakkoliv, uděláš to dobře, protože si její máma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí