Plíseň v dudlíku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4633
23.3.10 09:24

Plíseň v dudlíku

Holky,

tak jsem náhodou zblízka koukla na dudlíky (silikonové) a zjistila jsem, že je uvnitř pár černých teček…asi plíseň. Normálně se to udělalo na všech dudlech. Máme jich asi 7 ..každý den používá Kuba 2 (měl často moučnivku, tak kvůli čistotě)…a vždycky jsem je jednou za tři dny všechy vysterilizovala v mikrovlnce. A teď toto…no, všechny jsme vyhodili..
Nevíte jak tomu zabránit? Ta pára se tam dycky dostane a nejde to plně vysušit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
384
23.3.10 09:30

Ahoj,

já používám silikonové dudlíky Nuk, které pravidelně tak za měsíc a půl až dva vyměním - oni se takhle časem tak nějak „zakalí“ a ačkoli to převařuji pravidelně ve vodě, tak i přesto z hygienických důvodů to prostě měním. Nic jiného asi nezbude. :nevim: :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
23.3.10 09:31

a jak dlouho je pouzivas?Ono je treba je obcas vymenit.
Ono do dudliku se dostane voda a kdyz tam zustane tak se zacne delat plisen.
Ja vzdy kdyz jsem to nasla tak jsem je vyhodila.
Nekupuj jich tolik at jich pak tolik nemusis vyhazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
23.3.10 09:33

jj, taky jsem mela silikonove Nuky…udelalo se to na vsech zaraz..byly tam i nektere, ktere mely jen tyden..takze nevim.
Jetsli je problem to, ze jsem to jakoby nechala v krabicce tri dny do dalsiho vyvareni..tak ta vlhkost vevnitr je, bakterie taky…asi kdyz se to vyvaruje denne, nic tam nestihne plesnivet.

zelvoon, ne to nebyl takovy ten mlecny zakal..proste tecky…cerne az sede…takze si jsem celkem jista, ze to asi plisen je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
23.3.10 09:39

já sterilizovala před každým použití a nikdy se mi tam nic takovýho neudělalo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
23.3.10 09:43
Lolinka79 píše:
Jetsli je problem to, ze jsem to jakoby nechala v krabicce tri dny do dalsiho vyvareni..tak ta vlhkost vevnitr je, bakterie taky..

No, tak v tom by mohl být zakopaný pes. :palec: Já dudlíky nenechávám vůbec v žádné zavřené krabičce, nechám je jen na vzduchu v postýlce a ten, co „jezdí s námi“, mám připravený v otevřené krabičce (nebo jen tak na poličce), ten pak připevním na šňůrku pro dudlíky a připnu k bundičce, strčím do pusy nebo do kapsy a je to. :mrgreen: Vím, že občas se může nějaká ta bakterie z venku dostat na dudlík, ale aspoň si vytvoří imunitu (myslím mimi, ne dudlík :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.10 10:15

míň dudlů a vyvařovat

Používám silikonové NUKy, vždy jsou dva „v oběhu“, každý den 5 minut vyvařuju normálně na sporáku v malým hrnci určeným jen na mimiňácký cajky, občas je vysterilizuju ještě i v tabletě Milton (když sterilizuju občas lahvičky - moc je ještě nepoužíváme, jen když někdy odsaju MM), během dne je umejvám čistou rukou s kapkou jaru pod vodovodem, používám je vždy max. měsíc +/- 5 týdnů, po umytí/vyvyření tu vodu vymáčknuvycákám a dávám je na čistej pvc-tácek (používaný jen k tomuhle účelu) s papírovým ubrouskem a ukládá v kuchyni do kredence s nádobím (skleničky), aby se na ně nrprášilo, ale mohly „dejchat“. Do boxíku je dávám jen při procházce apod. na dobu nutnou. Boxíky meju denně tady jarem pod vodou.
Vysterilizuj krabičky (Miltonem), dudly bohužel asi na vyhazov a pořídit novou sadu, radim netočit současně tolik dudlů, třeba jen dva, pořiď si malej hrnec, kterej bude určenej jen pro mimi-věci (časem se ti pak hodí) a dudly vyvařuj ve vodě - je to asi nejspolehlivější oproti mikrovlnce a studený sterilizaci. Chápu, že se ti nechce denodenně sterilizovat, ale časem si na to zvykneš a už ti to přijde samozřejmost a denní rituál - hrnec, voda, dudly, var, 5 minut, vylovit a dát vyschnout na ubrousek … nebude tě to za pár dní nijak „otravoat“.

Na druhou stranu tě musim zklamat, že i přes tuhle - možná až přehnanou - hygienu se nám moučnivka v pusince občas objeví … ale 1-2× to poštětičkuju genciálkou nebo boraxem a do dvou dnů je čisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
23.3.10 10:28

Mám 3 nuky ( bohužel pořád 1 velikost, 2 nechce) už asi 6 m a dobrý. Dudlíky jen umývám několikrát denně v horké vodě, vyždímu a položím na postel. Nikdy nejsou zavřené..Jsou jen jakoby takové zakalené tou vodou, ale plísen v nich není..Ale stejně se mají asi tak po 3 m vyměnovat, ale jsem líná kupovat nové - když jim nic není. Pořád je kontroluji, zda nejsou poškozené - kdyby byly jdu koupit, ale takhle ne.

Možná to bylo opravdu tím krabičkováním.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
23.3.10 12:55

Taky bych viděla problém v krabičce… s dcerkou jsme dudlíkovaly do půldruhého roku a nic takového se neobjevilo, teď s Marečkem zatím taky nic. Dudlíky nechávám volně v postýlce nebo v kočárku, max. přes ně volně hodím látkovou plenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí