Plíseň v novém bytě

Anonymní
30.7.21 18:57

plíseň v novém bytě

Dobrý den,

prosím, nevíte, o jakou plíseň jde? Omlouvám se za kvalitu fotky.
Odsunula jsem v novém bytě nábytek ve dvou rozích a tohle tam bylo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21530
30.7.21 19:02

Asi bych neřešila, o jakou jde plíseň, ale jak se jí zbavit. Takže bych začala pravidelně a intenzivně větrat, odtáhla nábytek ode stěn a hledala důvody, proč tam plíseň je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 19:05

Já tam dala biorepel, odtáhla nábytek, nechala otevřená okna. Nevejdu se tam takhle, je to garsonka, takže časem u toho budu mít hlavu

• Citovat
  • Upravit
21530
30.7.21 19:13

Garsonky se špatně větrají a novostavby jsou vlhké, takže větrání potřebují. No, je to prekérka. Nevím, co víc poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 19:15

Rozumím, děkuji. Čekám ještě týden do tech 14 dní po biorepelu a pak dám Savo.

• Citovat
  • Upravit
21530
30.7.21 19:23
@Anonymní píše:
Rozumím, děkuji. Čekám ještě týden do tech 14 dní po biorepelu a pak dám Savo.

Savo určitě ne. To váže vlhkost. Zkus si tady najít starší diskuse, případně vygoogli články, jak bojovat s plísní v bytě. A ještě bys se snažila najít příčinu. Klidně to tam může i zatékat z nekvalitně udělané izolace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41930
30.7.21 20:00

Kromě uvedeného výše :Tím Savem zabiješ i tu chytrou houbu. Ta by měla fungovat dlouhodoběji, vždy, když se začne objevovat plíseň, začne jí žrát, když jí sežere, usne a furt dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
30.7.21 20:05

Byt je tvuj? Savo urcite ne nastrikej to fungisanem a pak to premaluj porotiplisnovym naterem (koupis v hoby marketu) plus verani a hlavne zvaz premisteni skrini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 20:18

Dobře, díky. Jde o to, že pokud chytrá houba nezafunguje, radši to vezmu chemií (chápu, fungisanem, díky:), abych to nedýchala.

Ne, je to podnájem garsonky. Nábytek dám ke zdi mimo rohy, v jednom rohu chci spát.

• Citovat
  • Upravit
715
30.7.21 20:47
@Anonymní píše:
Dobře, díky. Jde o to, že pokud chytrá houba nezafunguje, radši to vezmu chemií (chápu, fungisanem, díky:), abych to nedýchala.Ne, je to podnájem garsonky. Nábytek dám ke zdi mimo rohy, v jednom rohu chci spát.

Kontaktuj majitele a res to s nim. Aby te jeste pak neobvinil ze za plisen muzes ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
30.7.21 20:50

A to počkej v zimě, to tam budeš mít zeleno. Reklamovala bych nájemní nebo kupní smlouvu (pokud jsi na to předem nebyla upozorněna) a odstěhovala se. Vím o čem mluvím. Užila jsem si s tím své..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
30.7.21 20:55

A ještě dodám, trvale se toho nezbavíš nikdy. Většinou je problém ve špatné izolaci domu nebo oken, nebo kombinaci dalších faktorů. Savo, nebo chytrá houba či Sanytol jí sice zlikvidují ale novému vzniku nezabrání. Za mě je Chytrá houba k ničemu, u nás to rostlo dál. Navíc její aplikace není úplně jednoduchá. Nejlepší byl Sanytol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
30.7.21 20:56
@Havlova píše:
Kromě uvedeného výše :Tím Savem zabiješ i tu chytrou houbu. Ta by měla fungovat dlouhodoběji, vždy, když se začne objevovat plíseň, začne jí žrát, když jí sežere, usne a furt dokola.

Máš s tím zkušenost? Za mě marketing nic víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 21:01
@nototo píše:
A to počkej v zimě, to tam budeš mít zeleno. Reklamovala bych nájemní nebo kupní smlouvu (pokud jsi na to předem nebyla upozorněna) a odstěhovala se. Vím o čem mluvím. Užila jsem si s tím své..

na tohle mám právo? Nic o tomhle ve smlouvě není

• Citovat
  • Upravit
41930
30.7.21 21:14
@nototo píše:
Máš s tím zkušenost? Za mě marketing nic víc..

U nás ve sklepě docela funguje. Ale musí se to dělat opravdu tak, jak tam píšou. My ji pak navíc přidali i do barvy, a musím zaklepat…, zatím OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný