Plísně na všem v domácnosti! Poraďte!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8523
9.8.10 20:52

My máme třeba tohle: http://www.nakupnicentrum.cz/…tribrny.html
Není to vlhkoměr, ale meteorologická stanice, co měří i vlhkost, prodávaj to třeba v elektru. Sice to asi nebude nejpřesnější, ale aspoň tak orientačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
11.8.10 18:51
Pettulle píše:
Ahoj, nevíte někdo jak se zbavit plísní? Všude jsem četla že Savem nebo nějakym jinym přípravkem, ale zároveň bylo psáno, že je dotyční mají na zdech, já ji na zdi nemám, ale mam ji všude okolo. Dnes jsem ji objevila na dětské cestovní postýlce (neni ani nalepená na zdi a má kolem sebe prostor!). Pak jsme ji měli na všem koženém v úložném prostoru postele. Máme defacto vše nové, protože jsme se před 4mi měsíci přestěhovali od rodičů. Dokonce jsem objevila plíseň i u nově přesazené kytky a děsím se toho kde jinde ji ještě objevím. Celý den i celou noc máme okna otevřená na mikroventilaci, při vaření používám digestoř, takže si myslím, že barák tak vlhký nemáme.

Ahojky,

mela jsem doma podobny problem, Savo na plisne, nepomahalo a ted, kdyz mame miminko, nechtela jsem pouzivat veci s chlorem, tak jsem nasla http://www.bez-chloru.cz/ a jsem spokojena! Vyrobky jsou drazsi, ale ucinne! Staci postrikat, pochvili setres a vznikne ochranna vrstva, ktera chrani pred plisni. Vyzkousej to, nesmrdi to, muzes tim postrikat, obleceni, matrace, zdi… :palec: opravdu po roce hledani jsem nasla co jsem hledala :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
11.8.10 19:52

Existují i vyloženě biologické prostředky na plísně. Savo z omítky vytahuje složky, na kterých se pak plísně ještě líp přiživí, takže to není moc řešení. Musí se stále stříkat. Výrobek se jmenuje např. Biostop nebo Biorepel a funguje to tak, že se nejdřív zlikviduje stávající plíseň a pak se postižené místo napustí tímto roztokem. Pokud se zase objeví podmínky ideální pro vznik plísně, roztok zabrání růstu plísně. No ale nejdůležitější je pořešit příčinu, proč je v objektu tak vysoká vlhkost, že se plísně tvoří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
13.8.10 07:09
PetraJ píše:
Já bych řekla, že v tomhle počasí větrání nepomáhá. Venku je třeba i 80 % vlhkost. Máme taky jednu místnost vlhčí, když prší, je tam třeba 70 %, ale větrání právě nepomáhá, protože venku je vlhkost ještě větší.
My si koupili elektrický odvhčovač a je to super.Ale zakladatelka musí jako první zjistit, kolik tam tu vlhost vůbec mají a pak to řešit dál. My máme v části baráku metr silný zdi z pískovcových štuků a proti vlhkosti nám nepomohl ani protiplísňový nátěr a štuky. :roll:

Petro,mohla bys mi poradit s tím odvlhčovačem?Plíseň odstraním savem,ale vše mi smrdí zatuchlinou.Ve skříních mi plesniví oblečení a to větráme.

• Citovat
  • Upravit
8523
13.8.10 08:19

BAMBO - nevím, jestli zrovna já ti nějak odborně poradím :lol: , ale taky se nám v jedný místnosti dělaj plísně, tak jsme ten odvhčovač zkusili koupit.
Už jsem to nedávno psala do jiný diskuse, tak to zkopíruju, ať to nemusím psát znova:

Taky máme v jedný místnosti problém s vlhkostí. :cert: Na jaře, když už jsme netopili a venku pršelo, byla v pokoji vlhkost i přes 80 %. Což je fakt strašný. A plísně se nám dělaly taky. Ceresit jsme měli, ale přišlo nám to k ničemu. Takže jsme koupili ten elektrickej odvlhčovač, stál teda asi 4,5 tisíce, ale fakt paráda. Zapínáme ho, když se vlhkost zvedne přes 60 % a třeba během tří hodin klesne i o 10 %. Když je fakt hnusně a prší (třeba jako dneska), tak se musí zapínat třeba víckrát denně na kratší dobu, aby se ta vlhkost udržela.
Je to sice kráva veliká a v pokoji překáží, ale pomáhá to. Zatím se nám plíseň neobjevila.
Máme konkrétně tenhle: http://www.sptrading.cz/…em/2468.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
14.8.10 10:37

Děkuji,my teda vlhko máme pořát,ale tento extrém trvá už dva roky,je to děs když vše smrdí zatuchlinou a zdraví to taky nepřidá,takže dík,po něčem se poohlédnem.

• Citovat
  • Upravit
8523
14.8.10 11:15

BAMBO - my to vlhko máme jenom v jedný místnosti, takže ten vysoušeč máme pořád tam. Nedovedu si představit, že bysme ho měli tahat různě po bytě a mít ho neustále někde zaplej. To bysme se asi za elektriku nedoplatili.
Nevím, jak to máte vy, jestli máte vlhkej celej barák, ale jestli jo, asi bych nejdřív zkusila zjistit, čím to je a pak to nějak řešit, třeba podřezáním nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný