Plná moc

5090
2.8.11 17:10

Plná moc

Potřebuji radu. Mému příteli jsem udělila plnou moc, aby za mne mohl jednat z bytovým družstvem,kterého jsem členem. Potřebovala bych vědět, zda je nutné psát na každou schůzi představenstva či jakýkoliv jiný úkon novou plnou moc nebo stačí napsat jednu na dobu neurčitou. Předsedkyně mi trvdí,že ji musí přiložit ke každému zápisu schůze. Jak to tedy je? :think: Poradí prosím nějaká právnička či právník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
2.8.11 17:25

podle mě záleží, jak tu plnou moc formuluješ.

Když do ní napíšeš, že mu uděluješ plnou moc na jednání tvým jménem na dobu neurčitou nebo do písemného odvoláníé, tak neůmžou ani popel, si myslim

Dostala jsem od manžela generální plnou moc na jednání za něj na finančáku a dávali jsme jen jednu.

Teď mi pro změnu připravuje plnou moc na zastupování s pojišťovnou a v bance (a v bance zas trvaj na tom, aby tam bylo vypsáno, na které konkrétní úkony - jedná se o podpis úvěrových smluv, takže to tam chápu)

Já bych si nechala ověřit tu „generální“ s tim, že bych tam vyznačila, že to je na neurčito nebo do tvého odvolání.

Podle mě by to mělo stačit a měli by si to někam založit

Jsem zvědavá, co právničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
2.8.11 17:41

J ena ní vyloženě napsáno,že je na dobu neurčitou. Ověření nevyžadují,což samozřejmě nebude problém,když bdue stačit jedna,ale pokaždé ověřovat se mi to vážně nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
2.8.11 18:26

Dělám na každou schůzi, tady s těmi hotentoty také není řeč, dřív ho vyhazovali i s plnou mocí, přitom někteří ani nebyli majiteli a zbytek to nevěděl, no brajgl :pocitac:
Nicméně máme také v plánu udělat na dobu neurčitou, ale tam bych nechala ověřit podpisy :wink: I když s frekvencí jedna schůze za rok :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová