Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mamin sused ma dceru, co si poziciava kade chodi. Je vydata a doma uz nebyva vyse desat rokov, ale trvaly pobyt tam ma stale - stale sa stahuje aj s dvoma detmi po podnajmoch.
Teraz prislo susedom (rodicom)ze exekutor zabavuje dom. Myslite ze sa s tym este da nieco urobit?
No pokud tam je pouze trvale hlášená a dům není v jejím vlastnictví, tak nemůžou zabavit dům, který není její. Můžou maximálně přijít, že jdou zabavit věci o kterých si myslí, že jsou v tom domě její.
Nejlepší je dojít si na úřad a odhlásit dceru z trvalehé pobytu u nich v domě. Na úřadě řeknou postup. Není to tak složité.
No ono stačí, aby na domu měla i malý podíl, pak má exekutor právo zastavit dům exekucí. Samozřejmě první příjdou jakási varování, informace o exekuci a pokud se nezačne něco dít, může se stát, že se dům začne nabízet k prodeji. Teď si nejsem jistá, ale mám pocit, že takovéto nemovitosti jsou prodávány v aukcích a kolikrát i za neodpovídající ceny, částka z prodeje se rozpočtává mezi podílníky.
Ale všeobecně je tohle dlouhé jednání.
No pokud má podíl, tak má vlastnické právo. To je pak jasné. Pokud má jen trvalý pobyt, tak je to nesmysl.
Pokud neni vlastnikem domu, nemovitost obstavit exekuci nemohou!!!
Pokud ma v dome trvale bydliste, muze ex. obstavit veci v dome, ty nasledne po podani vylucujici zaloby a prokazani vlastnictvi nekoho jineho vraci- ale je to zdlouhave a ne vzdy se povede k spokojenosti poskozenych.
Proto bych nejake drazsi veci na nejakou dobu asi uschovala k rodine ci dobrym znamym, nebo nekam do garaze a nebo alespon prinejmensim mela pri sobe doklady o koupi!
I pokud vlastni malou cast domu, nemuze exekutor obstavit a prodat cely dum - pouze tu jeji malou cast.
Miarei píše:
No ono stačí, aby na domu měla i malý podíl, pak má exekutor právo zastavit dům exekucí. Samozřejmě první příjdou jakási varování, informace o exekuci a pokud se nezačne něco dít, může se stát, že se dům začne nabízet k prodeji. Teď si nejsem jistá, ale mám pocit, že takovéto nemovitosti jsou prodávány v aukcích a kolikrát i za neodpovídající ceny, částka z prodeje se rozpočtává mezi podílníky.
Musim nesouhlasit, prodavaji pouze jeji cast ne cely dum.
Určitě dceru odhlásit, dají ji trvalý pobyt na obecní úřad a je to. Taky jsem to tak dělala s chlápkem, od kterého jsem kupovala byt a náhodou mě osvítilo jít si ověřit, zda si přehlásil bydliště a neudělal to. Takže jsem podala žádost a do měsíce to bylo vyřešené. A děkuji dodnes svému nápadu, protože je to problémový člověk, zlodějíček a dlužník! Takže s dcerunkou nemilosrtdně pryč!
stredulinka píše:
Určitě dceru odhlásit, dají ji trvalý pobyt na obecní úřad a je to. Taky jsem to tak dělala s chlápkem, od kterého jsem kupovala byt a náhodou mě osvítilo jít si ověřit, zda si přehlásil bydliště a neudělal to. Takže jsem podala žádost a do měsíce to bylo vyřešené. A děkuji dodnes svému nápadu, protože je to problémový člověk, zlodějíček a dlužník! Takže s dcerunkou nemilosrtdně pryč!
Souhlas!
stredulinka píše:
Souhlas!
Dakujem za reakcie, oni su s dcerunkou problemy uz dlho, rodicia ani nevedia kde byva, sem tam od exekutora cosi prislo, neviem ako to riesili. Akurat dnes prislo oznamenie, ci co a tak trochu sa zosypali. Popravde, hoci sa ma to netyka, mam z toho divny pocit, poznam ich co pamatam.
BaraDolezal píše:Miarei píše:Musim nesouhlasit, prodavaji pouze jeji cast ne cely dum.
momentálně jsme v takové situaci, že se bude prodávat barák, jelikož strýc vlastnící 1/4 má exekuci … druhý strýc, vlastnící druhou 1/4 byl vyvázán ačkoliv měl exekuci a bylo na něm zahájeno insolvenční řízení, jeho podíl na baráku neměl ani z poloviny hodnotu dluhů a prodej nemovitosti soud zamítl
Miarei píše:BaraDolezal píše:momentálně jsme v takové situaci, že se bude prodávat barák, jelikož strýc vlastnící 1/4 má exekuci … druhý strýc, vlastnící druhou 1/4 byl vyvázán ačkoliv měl exekuci a bylo na něm zahájeno insolvenční řízení, jeho podíl na baráku neměl ani z poloviny hodnotu dluhů a prodej nemovitosti soud zamítlMiarei píše:Musim nesouhlasit, prodavaji pouze jeji cast ne cely dum.
No ale ty dalsi 2/4 ktere vlastni nekdo jiny, nejsou exekucemi zatizeny!
ale to žádný exekutorský úřad nezajímá, oni mají svou pohledávku a své pravomoce
Opravdu nemuzou prodat CELY dum kvuli povinnemu, ktery z nej vlastni treba 1/3.
Muzou vydat drazebni vyhlasku na onu 1/3, nikoli na dum jako celek, kdyz zbyli dva vlastni (take vlastni kazdy 1/3) maji svou id. cast nemovitosti „cistou“.
Pokud tvrdis, ze se Vam to stalo, muzu vedet, na jakem podklade postihl exekutor i nezatizene casti domu?