Exekuce na dům

2.8.11 15:11

Exekucia na dom

Mamin sused ma dceru, co si poziciava kade chodi. Je vydata a doma uz nebyva vyse desat rokov, ale trvaly pobyt tam ma stale - stale sa stahuje aj s dvoma detmi po podnajmoch.
Teraz prislo susedom (rodicom)ze exekutor zabavuje dom. Myslite ze sa s tym este da nieco urobit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
2.8.11 15:23

No pokud tam je pouze trvale hlášená a dům není v jejím vlastnictví, tak nemůžou zabavit dům, který není její. Můžou maximálně přijít, že jdou zabavit věci o kterých si myslí, že jsou v tom domě její.

Nejlepší je dojít si na úřad a odhlásit dceru z trvalehé pobytu u nich v domě. Na úřadě řeknou postup. Není to tak složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
2.8.11 16:04

No ono stačí, aby na domu měla i malý podíl, pak má exekutor právo zastavit dům exekucí. Samozřejmě první příjdou jakási varování, informace o exekuci a pokud se nezačne něco dít, může se stát, že se dům začne nabízet k prodeji. Teď si nejsem jistá, ale mám pocit, že takovéto nemovitosti jsou prodávány v aukcích a kolikrát i za neodpovídající ceny, částka z prodeje se rozpočtává mezi podílníky.
Ale všeobecně je tohle dlouhé jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
2.8.11 16:18

No pokud má podíl, tak má vlastnické právo. To je pak jasné. Pokud má jen trvalý pobyt, tak je to nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.8.11 16:20

Pokud neni vlastnikem domu, nemovitost obstavit exekuci nemohou!!!
Pokud ma v dome trvale bydliste, muze ex. obstavit veci v dome, ty nasledne po podani vylucujici zaloby a prokazani vlastnictvi nekoho jineho vraci- ale je to zdlouhave a ne vzdy se povede k spokojenosti poskozenych.
Proto bych nejake drazsi veci na nejakou dobu asi uschovala k rodine ci dobrym znamym, nebo nekam do garaze a nebo alespon prinejmensim mela pri sobe doklady o koupi!
I pokud vlastni malou cast domu, nemuze exekutor obstavit a prodat cely dum - pouze tu jeji malou cast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.8.11 16:20
Miarei píše:
No ono stačí, aby na domu měla i malý podíl, pak má exekutor právo zastavit dům exekucí. Samozřejmě první příjdou jakási varování, informace o exekuci a pokud se nezačne něco dít, může se stát, že se dům začne nabízet k prodeji. Teď si nejsem jistá, ale mám pocit, že takovéto nemovitosti jsou prodávány v aukcích a kolikrát i za neodpovídající ceny, částka z prodeje se rozpočtává mezi podílníky.

Musim nesouhlasit, prodavaji pouze jeji cast ne cely dum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
2.8.11 16:21

Určitě dceru odhlásit, dají ji trvalý pobyt na obecní úřad a je to. Taky jsem to tak dělala s chlápkem, od kterého jsem kupovala byt a náhodou mě osvítilo jít si ověřit, zda si přehlásil bydliště a neudělal to. Takže jsem podala žádost a do měsíce to bylo vyřešené. A děkuji dodnes svému nápadu, protože je to problémový člověk, zlodějíček a dlužník! Takže s dcerunkou nemilosrtdně pryč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.8.11 16:23
stredulinka píše:
Určitě dceru odhlásit, dají ji trvalý pobyt na obecní úřad a je to. Taky jsem to tak dělala s chlápkem, od kterého jsem kupovala byt a náhodou mě osvítilo jít si ověřit, zda si přehlásil bydliště a neudělal to. Takže jsem podala žádost a do měsíce to bylo vyřešené. A děkuji dodnes svému nápadu, protože je to problémový člověk, zlodějíček a dlužník! Takže s dcerunkou nemilosrtdně pryč!

Souhlas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.8.11 16:24
stredulinka píše:
Určitě dceru odhlásit, dají ji trvalý pobyt na obecní úřad a je to. Taky jsem to tak dělala s chlápkem, od kterého jsem kupovala byt a náhodou mě osvítilo jít si ověřit, zda si přehlásil bydliště a neudělal to. Takže jsem podala žádost a do měsíce to bylo vyřešené. A děkuji dodnes svému nápadu, protože je to problémový člověk, zlodějíček a dlužník! Takže s dcerunkou nemilosrtdně pryč!

Souhlas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.11 17:14

Dakujem za reakcie, oni su s dcerunkou problemy uz dlho, rodicia ani nevedia kde byva, sem tam od exekutora cosi prislo, neviem ako to riesili. Akurat dnes prislo oznamenie, ci co a tak trochu sa zosypali. Popravde, hoci sa ma to netyka, mam z toho divny pocit, poznam ich co pamatam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
2.8.11 19:01
BaraDolezal píše:
Miarei píše:
Musim nesouhlasit, prodavaji pouze jeji cast ne cely dum.

momentálně jsme v takové situaci, že se bude prodávat barák, jelikož strýc vlastnící 1/4 má exekuci … druhý strýc, vlastnící druhou 1/4 byl vyvázán ačkoliv měl exekuci a bylo na něm zahájeno insolvenční řízení, jeho podíl na baráku neměl ani z poloviny hodnotu dluhů a prodej nemovitosti soud zamítl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.8.11 19:03
Miarei píše:
BaraDolezal píše:
Miarei píše:
Musim nesouhlasit, prodavaji pouze jeji cast ne cely dum.
momentálně jsme v takové situaci, že se bude prodávat barák, jelikož strýc vlastnící 1/4 má exekuci … druhý strýc, vlastnící druhou 1/4 byl vyvázán ačkoliv měl exekuci a bylo na něm zahájeno insolvenční řízení, jeho podíl na baráku neměl ani z poloviny hodnotu dluhů a prodej nemovitosti soud zamítl

No ale ty dalsi 2/4 ktere vlastni nekdo jiny, nejsou exekucemi zatizeny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
2.8.11 20:03

ale to žádný exekutorský úřad nezajímá, oni mají svou pohledávku a své pravomoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.8.11 20:47

Opravdu nemuzou prodat CELY dum kvuli povinnemu, ktery z nej vlastni treba 1/3.
Muzou vydat drazebni vyhlasku na onu 1/3, nikoli na dum jako celek, kdyz zbyli dva vlastni (take vlastni kazdy 1/3) maji svou id. cast nemovitosti „cistou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
2.8.11 20:47

Pokud tvrdis, ze se Vam to stalo, muzu vedet, na jakem podklade postihl exekutor i nezatizene casti domu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová