Zrušení trvalého bydliště

Anonymní
1.8.11 21:29

Zrušení trvalého bydliště

Ahoj,

potřebuji poradit. Manžel má svůj byt v osobní vlastnictví (2+1 v cihle, 75 m2). Teď tam žije jeho ex s jejich dcerou a k 31.12. končí nájemní smlouva a nemáme zájem o prodloužení. Resp dokonce chceme ten byt prodat a ona by ho chtěla, ale nemá na něj.

Stalo se nám, že žila 3/4 roku na naše náklady (museli jsme platit vodné, stočné, energie) odmítla podepsat po rozvodu nájemní smlouvu a nebylo možné ji dostat z bytu. Nakonec ji teda podepsala do konce roku 11. Teď se ozývá, chce prodloužení a nejlíp za stejných podmínek (nájem 3000,– / měs + služby, ty si hradí sama, hodiny jsou na ni)

Teď mám obavu, že nám její trvalý pobyt opět zkomplikuje konec náj. smlouvy a její stěhování.
Pokud totiž byt i protiprávně užívá, není možné jí trvalý pobyt zrušit.
Aspoň, že už hodiny na vodu, plyn i elektřinu má napsány na sebe.

Jak postupovat, abychom ji dostali pryč i se zrušením trvalého pobytu.
K bytu nemá žádná práce - jen zatím užívací na základě náj. smlouvy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
1.8.11 21:40

No, nahlasit na policii neopravnene uzivani nemovitosti - ale dost zdlouihave… :nevim: potom jedine udelat takove peklo, aby se odstehovala dobrovolne (druheho neprijemneho najemnika, chodit si tam jako domu…
Ale to uz jsou exktremy, nicmene pokud to nepujde dobrovolne, jinak nic neudelate.

Kvuli pritelove dcerce to ale urcite nebude tak jednoduche, ze? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
1.8.11 21:48

vyměnit zámek ke dni skončení smlouvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
1.8.11 21:51

Jediná správná cesta je podat žalobu na vyklizení.
Takže jí napište, že se toho a toho musí vystěhovat, jinak žalobu podáte a ona bude platit náklady řízení a případné náklady exekuce a snad půjde sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.8.11 21:59
Markit.Hl píše:
jizvíková píše:

tohle právě bohužel nejde, protože tam má trvalé bydlišně ona i dítě.

A no je a není do kvůli malé složitější.

meg, to enní zle, uvidím, jelsti se objeví ještě nějaké další zkušenosti nebo tipy.

To nejde, ale nastehovat ji tam dva mlady kalice a tak dale mate pravo…
Je mi ale lito dcerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.11 21:59
jizvíková píše:

tohle právě bohužel nejde, protože tam má trvalé bydlišně ona i dítě.

A no je a není do kvůli malé složitější.

meg, to enní zle, uvidím, jelsti se objeví ještě nějaké další zkušenosti nebo tipy.

• Citovat
  • Upravit
9649
1.8.11 22:02

Promin, ten muj prispevek mi nejde smazat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.8.11 22:24

Pises neco? Mi porad naskakuji mejly, ale nevidim zadne nove prispevky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
1.8.11 22:37

jeden jsem smazala, :D
takt o asi bylo ono.

už na anonyma kašlu :D

dělat naschvály kvůli malé moc nechceme, ale opět si nechceme nechat nasírat na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.8.11 22:40

Jasne, kdyz jde o deti, je to vzdycky slozitejsi! A co ji tim pohrozit, popripade tam udelat nejake prohlidky s budoucimi spolubydlicimi? Byt jen fiktovnimi?
Nejaci „bezdomovci“ nebo rodinka cikanu by se ji asi nelibila, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
1.8.11 22:43
BaraDolezal píše:
Jasne, kdyz jde o deti, je to vzdycky slozitejsi! A co ji tim pohrozit, popripade tam udelat nejake prohlidky s budoucimi spolubydlicimi? Byt jen fiktovnimi?
Nejaci „bezdomovci“ nebo rodinka cikanu by se ji asi nelibila, ne?

:lol:
no to asi ne uvidíme, jak to nakonec dopadne, ale určitě uvítám rady zkušených i znalých ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.8.11 22:45

No, ja jsem to parkrat zazila - kupujeme nemovitosti v drazbach a s byvalymi majiteli to slo kolikrat hodne ztuha!!! Jednoho jsme dostali pryc jen takto - na tyden se tam usalasila parta stavebnich delniku… :nevim:

Kazdopadne pokud to bude muset pres soud a tak dale, je to beh na dlouhou trat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
1.8.11 22:52

aha. no je to trochu jiné, protože ona není majitelka, jen uživatelka. ale bojím bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
1.8.11 22:53
Markit.Hl píše:
aha. no je to trochu jiné, protože ona není majitelka, jen uživatelka. ale bojím bojím.

Tsk zase tak jine to neni, nema zadny narok nemovitost obyvat. Ji zkoncila (zkonci) smlouva a povinnemu se prodal dum… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niki5j
2.8.11 00:07

Se mi vždycky líbí tvrzení, že trvalé bydliště je jen evidenční údaj a nejsou z něj žádná práva :mrgreen: .

Je to tak, jak ti radí: vykopnout a pak odhlásit. Správné řešení je roky se soudit. Ten soud vyhrajete, ona bude platit náklady i ušlý zisk (potud tedy teorie), ale dostanete to z ní?

Markit ty se drž, včera jsem četla jinou tvojí diskuzi, nemáš to snadné. Přeju vše nej :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová