Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ten byt ale oficiálně nepředala, klíče nevrátila pod záminkou, že je někde zašantročila a chtěla, abychom otevřeli byt my naším klíčem, to jsme odmítli. Následnou situaci hrotila osoba tak, že se nakonec volala policie (která i odjela bez toho, aby s námi vůbec mluvila).
A proč jste ten byt nemohli odemknout vy? To už je tas zbytečný hrocení z vaší strany. Policie tam neměla v čem zasahovat. To je občansko právní spor
@Janli píše:
@AnetaSkvain proč policii? Nájemní smlouva už skončila a osoba tam nebydlí.
Ano, skončila, ale je ideální mít nezávislého svědka pro případné svědectví, co v bytě najdete.
@AnetaSkvain píše:
Ano, skončila, ale je ideální mít nezávislého svědka pro případné svědectví, co v bytě najdete.
No, a jako že policie je placená od toho, aby dělala nezávislého svědka při předávání bytu, si myslíš? ![]()
@eumedon píše:
No, a jako že policie je placená od toho, aby dělala nezávislého svědka při předávání bytu, si myslíš?
Mimo jiné ano. Možná vám váš právník doporučí něco jiného.
@Anonymní píše:
Ten byt ale oficiálně nepředala, klíče nevrátila pod záminkou, že je někde zašantročila a chtěla, abychom otevřeli byt my naším klíčem, to jsme odmítli. Následnou situaci hrotila osoba tak, že se nakonec volala policie (která i odjela bez toho, aby s námi vůbec mluvila).
Aha, omlouvám se, nevěděla jsem, že máte vlastní klíč. Zkušenosti mám s páčením zámku za účasti policie. Nicméně, já bych se i tak snažila poradit s policií, vždyť nemůžete vědět, co tam v tom bytě je nastraženo, nebyl oficiálně předán.
@AnetaSkvain píše:
Nicméně, já bych se i tak snažila poradit s policií …
Nesmysl. Policie ČR není od toho, aby lezla do bytu jen proto, že vlastník si to přeje.
Policista může vstoupit do bytu bez soudního příkazu jen jestliže věc nesnese odkladu a vstup tam je nezbytný pro
ochranu života nebo zdraví osob anebo pro odvrácení závažného ohrožení veřejného pořádku a bezpečnosti.
Což zahrnuje případ důvodného podezření, že se tam nachází zemřelý nebo pronásledovaná osoba.
Potřebujete-li svědka, zaplaťte si notáře a neobtěžujte policii!
Příspěvek upraven 02.02.24 v 17:57
@Tala20 píše:
*"Nesmysl. Policie ČR není od toho, aby lezla do bytu jen proto, že vlastník si to přeje.**Policista může vstoupit do bytu bez soudního příkazu jen jestliže věc nesnese odkladu a vstup tam je nezbytný pro
ochranu života nebo zdraví osob anebo pro odvrácení závažného ohrožení veřejného pořádku a bezpečnosti.Což zahrnuje případ důvodného podezření, že se tam nachází zemřelý nebo pronásledovaná osoba.
Potřebujete-li svědka, zaplaťte si notáře a neobtěžujte policii!
Notář je samozřejmě vhodná varianta, nicméně je jich málo a ne každému se toto chce řešit. To, co popisujete, to je vstup do cizího bytu. Poněkud jiný případ. A doporučuji MěP. Jinak radím z praxe práce mého manžela, já nejsem právník, který podobné skutky řešil. Manžel na eMimi nechodí. Ale samozřejmě notář se jeví jako ideální, pokud je ochoten do dané lokality jet. Nicméně MěP nemá problém přijet ani ve chvíli, kdy např. váš kontaktujte vaše dítě, že nemůže jít do baráku, že někdo podivný sedí na schodech a podobně.
@AnetaSkvain píše:
Notář je samozřejmě vhodná varianta, nicméně je jich málo a ne každému se toto chce řešit. To, co popisujete, to je vstup do cizího bytu. Poněkud jiný případ. A doporučuji MěP. Jinak radím z praxe práce mého manžela, já nejsem právník, který podobné skutky řešil. Manžel na eMimi nechodí. Ale samozřejmě notář se jeví jako ideální, pokud je ochoten do dané lokality jet. Nicméně MěP nemá problém přijet ani ve chvíli, kdy např. váš kontaktujte vaše dítě, že nemůže jít do baráku, že někdo podivný sedí na schodech a podobně.
MěP není policie.
A to, že dítě se nemůže dostat domů nebo že se někde pohybuje podezřelá osoba apod. je něco jiného, než že někdo potřebuje svědka při vstupu do bytu, jehož je vlastníkem. Vlastník si může vzít za svědka vstupu do bytu, jehož nájem byl ukončen, kohokoliv, třeba městského strážníka nebo policistu po službě, svého známého, souseda, kohokoliv zletilého svéprávného. Nepatří to k úkolům ani městské policie.
Představme si situaci, že by měsští nebo policajti ten melouch vzali. No, a během prohlídky by jim zavolal operační, že je někde problém. Asi by nemohli říct operačnímu, že tady řeší předávání bytu, že?