Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj
potřebuji poradit, co vše je potřeba k vyřízení „plné moci“ pro poštu. potřebuji, aby za mě mohl vyzvedávat manžel balíky
Doporučuju, když něco objednáváš dát zasílací adresu např.rodina Novákových, pak balík vydají komukoliv kdo má občanku, u nás běhá na poštu syn ![]()
Dojdeš si na poštu (i s manželem) a on si nechá vystavit kartičku, která ho opravňuje vyzvedávat balíky i doporučenou poštu, když to není do tvých rukou. Dělají to na počkání.
Manžel dokonce přivezl formulář domů, já to podškrábla (takže teoreticky by to mohl udělat sám
), odnesl zpět a dostal dvě kartičky jednu pro sebe na mojí poštu a jednu pro mně na jeho poštu. Funguje to dobře kromě zásilek do vlastních rukou (a je to dobře, zase kdyby někdy něco …
… )
maciik píše:
nech si na poště udělat průkaz zmocněnce
to je coo
Tak u nás nám dají poštu v pohodě i bez papíru. Ale možná je to tím, že nás znají. Jediné co neukecám jsou věci do vlastních rukou.
Jakmile se věc nemusí platit, tak ji najdu většinou u sousedů.
Emilie píše:
Manžel dokonce přivezl formulář domů, já to podškrábla (takže teoreticky by to mohl udělat sám![]()
![]()
), odnesl zpět a dostal dvě kartičky jednu pro sebe na mojí poštu a jednu pro mně na jeho poštu. Funguje to dobře kromě zásilek do vlastních rukou (a je to dobře, zase kdyby někdy něco …
![]()
![]()
![]()
… )
Emil, tak to je pomalu na vyhazov té pracovnice, co to vystavila, ověřuje se to podle OP a musí si to vyřídit ten člověk, který zmocňuje.
Jizvíková - je to průkaz příjemce, ty budeš zmocnitel, manžel zmocněnec. Stojí to 70kč (stávalo) a můžeš si to vyřídit na počkání na jakékoliv poště. Průkaz se vztahuje na všechny zásilky s vyjímkou zásilek určených výhradně do vlastních rukou adresáta.
jizvíková píše:maciik píše:to je coo
nech si na poště udělat průkaz zmocněnce
To je to, co chceš. Dostaneš formulář, viz odkaz výše, vyplníš, kdo za tebe může přebírat poštu, zaplatíš padesát korun a oni ti vystaví kartičku, kterou dáš manželovi. S tou on může vyzvedávat tvoji poštu - ale ne tu určenou do vlasních rukou, jenom klasicky doporučenou. Zrovna předevčírem jsem to vyřizovala.
Hofko a není to už za 70kč?
Než jsem šla na RD, tak se to myslím z 50kč zdražovalo na 70kč v případě, že je jen jeden zmocněnec ![]()
Veruš1 píše:
Hofko a není to už za 70kč?Než jsem šla na RD, tak se to myslím z 50kč zdražovalo na 70kč v případě, že je jen jeden zmocněnec
Ne, platila jsem pade. Kovový pade:-) A dokonce prodloužení karty je zdarma. To jsem netušila.
hofka píše:Veruš1 píše:Ne, platila jsem pade. Kovový pade:-) A dokonce prodloužení karty je zdarma. To jsem netušila.
Hofko a není to už za 70kč?Než jsem šla na RD, tak se to myslím z 50kč zdražovalo na 70kč v případě, že je jen jeden zmocněnec
Tak je to zase nově
A než se vrátím, tak to bude zase jinak ![]()