Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky mám 5 měsíční holčičku plně kojím a poslední 3 týdny máme problémy s kakaním
posledně se mi vykakala po 14dnech jen díky 2 glycerinovym čipkum pak asi 2 dny kakala normalně a teď to bude tyden a zase nic už nevim co mám dělat nemate nekdo radu jak tomu pomoci???děkuju za rady ![]()
A ma problem? boli ji bricho? nebo jen nekadi? me plne kojene dite kadilo jednou za mesic…zadny problem nemela.
Pokud ji nebolí bříško, tak bych to neřešila, u plně kojených dětí se může stát, že nekakají i 3 týdny…můžeš jí zkusit občas dát švestkovou šťávu ale jak píšu, pokud nemá problémy, neřešila bych to
U kojených dětí platí pravidlo 7×7. 7 stolic za den a 7 dní bez stolice je normální. pokud nemá dítě teplotu, bolesti, není podrážděné tak bych neřešila ![]()
Právě že žádné problémy nemá akorát hodně prdí a pěkne smrdí opčas ma uprdnuto ale jinak je spokojeny miminko ![]()
@rezicka píše:
Právě že žádné problémy nemá akorát hodně prdí a pěkne smrdí opčas ma uprdnuto ale jinak je spokojeny miminko
tak to je hlavní, nehrotila bych to, naše malá měla rekord 18 dní, to už jsem měla slušný nervy. Pokud se ti to bude zdát dlouho, zkus tu švestkovou šťávu ![]()
Ja bych ji nedavala vubec nic kdyz nema zadny potize…je to normalni..ste proste dobre naladeny…varis presne takovy mliko ktery ona umi bezezbytku vyuzit.
Děkuju za rady
doktorka hysterčí když už tyden nekaka a pak jsem z toho taky akorat špatná
snad se to dá dopořádku a budeme kakat pravidlně a častěji
Je moje prvni mimčo a tak do 3 měsicu kakala asi snad 20krat denně tak to jsem z toho byla taky paf a teď tohle
a ještě ke všemu je pěkně lenošná nechce se přetočit ani na břiško tak snad se to zlomi a bude všechno v pohodě ![]()
Plne kojene dite nemusi kakat i 14 dni, MM je plne stravitelne, pokud ho spotrebuje vsechno
Mam s tim zkusenost a taky jsem nejdriv plasila, ze nekaka.
@rezicka píše:
Děkuju za radydoktorka hysterčí když už tyden nekaka a pak jsem z toho taky akorat špatná
snad se to dá dopořádku a budeme kakat pravidlně a častěji
Je moje prvni mimčo a tak do 3 měsicu kakala asi snad 20krat denně tak to jsem z toho byla taky paf a teď tohle
a ještě ke všemu je pěkně lenošná nechce se přetočit ani na břiško tak snad se to zlomi a bude všechno v pohodě
me to doktorka plne schvalila…
Prdy a smradek jsou zpusobeny travenim, hlavne zluci, nekdy muze mit uprdnuto u trosku tmavsi barvou, taky diky zluci. Taky to tak deti pri nekakani mely. Neboj a neres to, mas spokojeny mrne ![]()
@rezicka píše:
Právě že žádné problémy nemá akorát hodně prdí a pěkne smrdí opčas ma uprdnuto ale jinak je spokojeny miminko
@rezicka prostě všechno mateřské mléko strávila
U kojených dětí to tak bývá…