Plně kojené dítě a problémy s kakáním

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
20.9.15 19:00

Muzu se zeptat? Mam 3mesicni slecnu od narozeni mela uprdnuto v plince pokazde s vca od mesice - dvou zacala „nekakat“… Max.1 za 4 dny, ale vetsinou to zkonci rourkou.. Ted se v patek vykakala sama, ted je nedele a nic… Brisko ji bolelo, plakala - pomohla jsem rourkou - vytlacila hroznou hromadu - konzistence zubni pasta?? Je to normalni? Ze to v ten patek nevykakala vsechno?? K dr.jdem ted v patek, ale rikala ze je to norm.. Me to neprijde… Posledni tyden zacala byt i spavejsi pres den.. Ale jinak je cila, neplace ( az dnes ), hybe se, smeje se, basti.. V noci spi krasne od 21 - 07…
Ale nejde mi do hlavy, ze to nevykaka vse…
Je plne kojena.. Davali jsne Biogaia a davame Infacol. Prdi uz krasne sama..
Dva mes.byla plactive mimi a najednou je zlata… :palec: delaji to ty 3 mesice nebo ji muze neco byt? Zadna krev ve stol.neni, bava take v poradku…

Dekuji za nazory… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
20.9.15 19:22

@Mischell23 plne kojena miminka nemusi mit stolici nekolik dni (dokonce i 20 a vice dni). MM zcela zpracuji. Pokud mala prospiva, ma procurane plinky, a je spokojena tak neresit a byt rada za to jaka je ;) Stolice ma byt ridka asi jako michana vajicka. Jestli prdi tak jen dobre (cim dele nebude kakat, tim bude vetsi smradek z prdu) a pokud ne, tak ji pomahat cvicenim s nozkama, teplym obkladem na brisko, pokladanim na brisko atd. Davat fenyklovy cajik muzes sobe i ji a vyvarovat se nadymavych jidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
20.9.15 19:27

@spirunka. To vse viiim.. A delam.. Jen mi nejde do hlavy, ze se jeden den vykaka a za 2 dny ji to nejde a boli brisko a kdyz rourkou podrazdim, tak vytlaci hrozny hromady… Prijde mi, jako by se neumela vykakat „poradne“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.9.15 19:31

@Mischell23 Plně kojené miminko nemusí kakat i několik dní, v extrémních případech i třeba dva tři týdny. Ale nesmí ho nic bolet. Pokud ho se nevykaká sama a trápí se, tak to není úplně v pořádku (ale neznamená to, že jí něco je ve smyslu nemoci!). Píšeš, že má stolice pastovitou konzistenci. To je u kojeného miminka v podstatě příznak zácpy. Moje děti takto reagují na větší množství kofeinu v mé stravě (káva, colové limonády, větší množství černého čaje). Takže zkusit se zamyslet nad jídelníčkem, něco jí může vadit. Pokud nepřijdeš na souvislost s jídlem, můžeš zkusit dávat jí před kojením trochu odvaru z ovesných vloček. Mají projímavý učinek. Taky se doporučuje švestková šťáva. Záleží, co je ti bližší.
A kapky na prdy už bych s klidem začala vysazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3443
20.9.15 19:46

@Mischell23 vzdycky muzes prohmatnout brisko jestli ho nema tvrde, jestli ano, je to jak pise @Svistice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
20.9.15 19:53

Souvislost s jidlem vubec netusim.. Nejim nic co bych nejedla od zacatku. Nemuze to zpusobit ta Biogaia nebo ten Infacol?? 8o. To brisko ji zacne bolet cca po 4 dnech co nekaka. Tvrde ho nema, jen jakoby „nafoukle“.. :( a kolik odvaru z vlocek dat?
Ted vysazuji bio gaiu a cca za tyden zkusim i ten infacol..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.9.15 19:58

@Mischell23 Pár lžiček, nebo bych zkusila tak 5-10 ml stříkačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
20.9.15 20:05

Syn se taky nedokázal vykakat sám-spravily to až v 5-ti měsících příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
21.9.15 09:22

@Mischell23 U nás je to v podstatě totéž. Když se malý narodil, měl snad něco v každé plínce. Pak ze dne na den, jako když utne. Po 3-4 dnech. Stalo se, že pak už celý den nedělal nic jiného, než že tlačil - a nic. Musela přijít rourka. Ještě stále se to neupravilo, ale už je to lepší, teď už se občas vykadí i bez roury. Určitě doporučuju laktobacilky od Swiss, zlepšení je cca po 14 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.9.15 09:23

Dekuji vsem… Myslite, ze by ji zacpu mohlo zpusobovat, ze piji hodne odvaru z kminu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
22.9.15 21:44

Chtěla bych se zeptat, malá má 5 ttýdnu. Od pátku kakala 2×, a když ji zkusím projet rourkou tak to hovínko rourkou neprojde, a kdy ž rourku pak umyvam tak to nejde moc ven… MMůžu nnějak to hhovínko naredit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
22.9.15 23:02

@JanaOu. To mame prave takee.. Vydrzim s rourkou dele podrazdim konecnik - hybu s ni lehce ze strany na stranu. A mala se krasne vykaka (s rourkou v zadecku ale rourkou to nejde :-D )…
Asi Tve male take vadi neco ve tve strave… Ja uz asi prisla na to co, tak jsem prestala a uvidime ;-) zitra mi priveze mamka svestk. kompot tak snad ji to pomuze… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.10.15 19:08

Ahooj Všichni… Jsem tu opět… Upravila jsem jídelníček - vysadila jsem mléčnou rýži a odvar z kmínu… Ale moc zlepšení nevidím.. už se tedy asi 2× vykakala sama, ale jinak zase jedině přes rourku :-( bříško tvrdé nemá, ale hodně pláče asi po 3 dnech - pomůže jedině rourka.. Začátek stolice je tužší - a o jí nejde vytlačit - pak už se dovykaká hezky - „tekutě“ - začala jsem jíst kompoty, můžu pít KEFÍR??
Nenapadá vás prosím co s tím? Přijde mi, že často kaká jen s rourkou - jinak jí bolí bříško a pláče.. Dr. tvrdí, že je to normalní, že se to spraví s příkrmy.. ale přecy mi nebude kakat do 6měsíců přes rourku?

Děkujuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
12.10.15 19:15

@Mischell23 Já bych asi s příkrmy nečekala do 6m, pokud se teď takhle trápí, ale začala hned.

• Citovat
  • Upravit
123
12.10.15 19:28

Jsou nám teprve 3,5měsíce..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat