Plnotučné mléko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6650
16.12.16 11:00

@Markéta N.V. Doporučuji vydržet a v noci nic nedat, ségra takhle prokojila celou noc a přes den jí holka nic nejedla. Pak se ségře zhoršilo zdraví a její doktorka jí řekla, že má okamžitě s kojením přestat jestli nechce skončit na kapačkách, měla kvůli alergiím malé hrozně omezený jídelníček. No asi tři dny holka prořvala noc a po těch třech dnech začala jíst přes den, není to sice žádná sláva, ale je to výrazně lepší.
Mě syn noční jídlo odboural v 9 měsících a měl jen ranní předsnídani, to v šest ráno vypil flašku nutrilonu a spal dál a ve 13 měsících odboural i to a nutrilon už odmítl pít. Ale je fakt, že mám velkou kliku, kluk je žrout a spáč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.12.16 11:06

@Mar__tanka1983 Tak to vám trochu pokazím teorii. Můj nejsilnější alergen je v podstatě skoro všechno ovoce co roste u nás. Nejhorší jsou jablka a hrušky, ty vedle mě nesmí jíst ani nikdo jiný abych se nezačala dusit. Naštěstí já můžu ovoce po převaření, ale ségře i její malé vadí jablka i po tepelném zpracování.
Edit: Takže já od dětství jím hlavně citrusy a mango a banán (ten nemám ráda) a některé druhy bobulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
16.12.16 11:14

@Heivka nějak nevím, čím mi to kazí mou teorii :) Že má někdo silnou alergii na něco běžného může být - a tím, že u vás v rodině to máš minimálně ty, tvá sestra i její dcera, tím je jasně vidět, že jde o genetickou záležitost, takže ta by se, ať už vyhýbáním se nebo naopak brzkým setkáním s daným alergenem, neovlivnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
16.12.16 11:43

Od Roka a plnotučné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
16.12.16 11:50
@Mar__tanka1983 píše:
Můj názor zase je, že když se děti vyvarují až „do puberty“ alergenům, tak je to spíš horší než lepší. Takže u nás se dávalo ochutnávat „kdeco“ už od šesti měsíců, s lepkem seznámení ještě dříve.
Okolo roku měl malej v puse už skoro vše, od mléka přes med až po ořechy. Opatrnější jsem byla jen s exotickým ovocem (uznávám tezi, že by se mělo jíst především to, co u nás vyrostlo).
Jediné, co bych u mléka řešila, že čím čerstvější a „blíže krávě“ tím lépe ;)

Naprostý souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.12.16 14:12
@Annapavelkovaml píše:
@holkaZ nechapu tuhle novou modu nedat něco z čeho by mohl mít alergickou reakci a jak to asi zjistím když to nezkusím, že?

ono je rozdíl nedat žádný alergen a dát rizikový alergen :think:
naše děti dostaly postupně všechno, ale z počátku jsem hodně dávala bacha, aby v tom nebyly ořechy (lískové, vlašské atd…), já jsem alergická, takže byla u toho větší pravděpodobnost i u dětí
a kfyže vím, co se může stát, tak to raději zkusím na starším dítěti, které se s tím snadněji vyrovná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
16.12.16 14:12

@Mar__tanka1983 Podle alergoložky je různá síla alergie na jablka jedna z nejběžnějších ve střední evropě. Jen je výjimečné aby byla reakce tak silná jako u mě, nejčastěji se projevuje zhoršováním ekzémů a jiných kožních obtíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
16.12.16 15:08
@Annapavelkovaml píše:
@holkaZ @Mar__tanka1983 naprosto souhlasím, nechapu tuhle novou modu nedat něco z čeho by mohl mít alergickou reakci a jak to asi zjistím když to nezkusím, že? naše malá byla na kravském od půl roku UM ji nikdy nechutnalo a ani se ji nedivím mě to tež nechutná…a syn bude mít za chvilku půl roku a taky už ochutnává a troufám si říct že kvůli tomu mám děti které nefrfňají a sní všechno…

Souhlasím, akorát mi přijde brzy nahradit UM kravským v 6měsících, přece jen je rozdíl v obsahu vitamínů a minerálů… Bála bych se že dítě nebude mít dost důležitých živin… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
16.12.16 15:10
@subsomi píše:
ono je rozdíl nedat žádný alergen a dát rizikový alergen :think:
naše děti dostaly postupně všechno, ale z počátku jsem hodně dávala bacha, aby v tom nebyly ořechy (lískové, vlašské atd…), já jsem alergická, takže byla u toho větší pravděpodobnost i u dětí
a kfyže vím, co se může stát, tak to raději zkusím na starším dítěti, které se s tím snadněji vyrovná

Do roka jsem omezovala med, ořechy, citrusy a čokoládu. Jinak asi nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
16.12.16 15:38

@Markéta N.V. Resim uplne to stejne jako ty! Maly je od narozeni na um, znacek jsme vydtridali vice, ted asi pul roku je na hami 2. Je mu 9.5 mesice a pije ho mene a mene, kdyz da denne 250, je to velka slava, v kasi ho ji normalne. Dokonce i v noci nebo nad ranem, kdy ho bral na milost, si jen tak cucne a konec. Zkousela jsem prejit na sunar, ale z toho mel brichabol. Ted resim, zda to ma vubec smysl to um kupovat, kdyz nad ranem da rekneme stovku a vecer tak 70ml, obcas se vzbudi tedy v noci a taky zadna hitparada :think: Taky je to vyzle, moc nepribira a porad chodime na prevazeni. Jidlo si moc neuziva, ale vetsinou do nej dostanu co potrebuji. Co s tim mlikem nevim. Prave jsem si rikala, ze bych zkusila plnotucne prevarene a treba by mu zachutnalo. Po um prdi, po jogurtu ne :nevim: Koncem roku jdeme na prevateni a chci to probrat s dr.
Jo a tech vylitejch penez do zachodu, o tom ani nemluvim :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
16.12.16 15:51
@Annapavelkovaml píše:
@holkaZ co se dalo sem ještě kojila takže živin a vitamínů měla dost a na víc je zravec, vapnik jogurty zelenina ovoce pro zbytek ona hned ze začátku snedla celou skleničku cehokoliv nebo 150-200g domácího příkrmu a potrebovala sem doladit to když mm nestačilo a um nikdy nepřijala tak proto to klasické ;) a syn to ma zatim skoro stejně :lol: jen ten teda sunar přijal v 4 měsících ale už mu taky moc nejede :nevim:

Obecně se uvádí že mléko kojenecké je pro dítě důležité do dvou let a nekojené dítě potřebuje UM do tří let… Tak nevím. Třeba je to jen komerční blábol aby maminky kupovaly UM tak dlouho… Ale do roka by snad mléko dítě mělo mít právě kojenecké nebo UM, to je minimum. Ono je hezké že mimi jí vše bez problémů, ale vzhledem k tomu že nesní dospěláckou porci a ještě k tomu je v rychlém vývinu tak se může stát :kytka: že dostane třeba jen 20% potřebné dávky živin. Sice roste, přibírá, ale do mozku a těla nevidíme… Nevím no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.12.16 15:53

Já začala po roce a to jsem z něho vařila a vařím krupicovou kaši. Samotné mléko kravské nepije doteď, chutná mu jen sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
16.12.16 15:54

A ještě mu jede vařený puding s piškoty a ovocem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
16.12.16 16:23
@Františka85 píše:
Kravské mlého jsem dávala do vaření tak od deseti měsíců a k pití od roku. Jak moc tučné, neřeším. Vetšinou je doma polotučný krabicák.

Krabicovou srajdu? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
16.12.16 16:27
@beruska9 píše:
Loajalni k cemu?Jinak nam rikali od roka…a urcite plnotucne cerstve. Do dvou let nedavat polo/nizkotucne (to bych ja osobne rekla i nikdy, ale to je na jinou debatu)

Me u prvni dcery schvalila doktorka i polotucne :nevim: Chtela jsem davat bio selske nebo jak se to jmenovalo, ale to holka nechtela. Polotucne cerstve pila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí