Plnotučné mléko pro 8 měsíční
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Plnotucne mléko pro 8mesicni??
Maminky potřebovala bych znát více názoru protože nyní jsem v rozpacích a prostě nevím… Dříve jsem byla rozhodnuta že mléko malej dostane až po prvním roce… Tenhle týden jsem otevřela kuchařku kde jsou jídla od 5mesicu až do roka… No a zalíbila se mi tam jahlova kaše ale s plnotucnym mlékem a ještě je u toho psáno že je to vhodné od 6mesicu tak teď jsem trochu mimo ???? budu moc ráda za vaše názory a rady jak to bylo nebo je u Vas… Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Jejey Jahlovou kasi pro mimino uvaris tak, ze koupis jahlove vlocky ( nebo instantni kasi nomina), uvaris to v primerenem mnozstvi vody a pak k tomu po odstaveni z plotny frknes primerene mnozstvi odmerek UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nahrazovaa jsem UM. PLnotučné mléko kravské měla prvně po druhém roce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzhledem k tomu, že normálně dávám jogurt, beru mléko v rámci vaření v pohodě. Samotné na pití nedávám, ale v jídle v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně doporučovala doktorka dělat kaši v plnotučném mléce od 8.měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 ja taky nechapu, proc se v mliku nemuze varit a je to takovy problem (nerikam pit samotny, to ne), ale jogurt temer kazdy dava v klidu a ten je taky z kravskyho mlika (Hollandia, Chocensky,…) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kukacka123 rozdíl mezi mlékem a jogurtem je právě v té jogurtové kultuře, kdy je bílkovina kravského mléka v jogurtu „natrávená“ a tudíž lépe zpracovatelná dětským organismem. Stejně tak se v poměrně nízkém věku dávají kefíry a spol., ale ne klasické mléko. Já bych tu kaši udělala v UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normlně jsem mlíko, máslo, smetanu přidávala do jídla. jako samo jsem to nedala jako první příkrm, ale jak měly holky za sebou ty první lžičky aj ejich kombinace, tak jsem začla úplně normálně vařit, jen bez koření. přijde mi to, že je te´d hrozná masáž ohledně toho mlíka, za pár let to zas bude všechno jinak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jejey cca od toho 8.mesice jsem normálně mléko/smetani/máslo do vaření používala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kukacka123 to je pořád doporučení a doporučení na doporučení. Já se řídím intuicí. V nějaké skleničce od 8m je smetana. Já vařím pro nás i pro dítě v podstatě to samé, jen to upravuju věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 jo, vse je ted jen podle tabulek. Jako taky to delam dle citu. Necpu maly cukr. Ale ma treba tada ty kapsicky ovocny - tak vybiram jen ty ovocny…
Ale souhlasim, taky varim spolecne a my si pak dochutime ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 víš, on je trochu rozudíl, pokud dáš dítěti omáčku s trochou smetany a nebo kaši, kde je toho mléka fakt hodně. Je potřeba asi také rozlišovat druhy jídla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam rikal doktor na rocni prohlidce ze od roku se nuze normalne davat cerstve plnotucne mleko… ja teda porad davam „sunar“ kupuju kendamil. Chci davat cca do 2 let. Vypije cca 300 ml mleka denne tak to zase takova palka financne neni.
Pro 8 mesicni bych pouzila sunar i na vareni pro vic net rocni do omacek a tak uz standartni mleko.
- Citovat
- Upravit