Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den.
Mám dotaz zda měla některá zkušenost.
Dnes jsem byla u lékaře, paní doktorka mě řekla že miminko má větší srdíčko.
Když sem se zeptala co to znamená doktorka mi k tomu řekla že neví. jsem ve 30tt
Prosímm
měla s tím některá zkušenost jestli ano co to znamená a jaké nasledky muže mit miminko. Děkuji za odpovědy.
Tak to je dobrá doktorka. Zavolala bych si do porodnice kde chceš rodit a domluvila si s nimi konzultaci.
A to te ani nikam neposlala, nic? To je teda dobrý. Zkusila bych se objednat nekam na konzultaci, idealne asi do nejakeho lepsiho centra, kde delaji screeningy.
Nestresujte se!!! Mám 3 děti během posledních 6 let a vždy bylo jedno menší, druhé větší, pak zase větší bříško… Odhady váhy i v den porodu také mimo realitu. Strašily mě, že je syn velký a má velké bříško ( obvod ) a že to není dobré. Syn se narodil 41+3 TT já nervy v háji a syn přišel přirozeným porodem a s váhou 3.410 g!!! Kdyžtak se zeptejte v porodnici u jiného lékaře, ale jeden ultrazvuk nic neznamená ![]()
Nic mi k tomu neřekla ani nevysvětlila, jen mk dala přístí navštěvu že mi uděla velký ultrazvuk. řekla mi že srdce se ji nezda je velky ale když jsem se zeptala tak nato řekla že neví a odpovidala arogantně. tak jen přemyšlím co to znamená nebk jaky následky ![]()
@Alzbeta0000
Objednala bych se na třetí screening někam jinam, kde jsou dobré recenze, ikdyby tě to mělo stát víc a naštvanou doktorku. Stejně zní jako pipka a na tvém místě bych ji vyměnila…
Ultrazvuk opravdu není vždy přesný a příště Vám zase může říct, že je vše úplně Ok. Mě by znepokojilo, kdyby byly špatné srdeční ozvy ( rytmus srdíčka ) ![]()
Měli jsme též, u nás to byla hypertrofická kardiomiopatie diabetického plodu - méně významná. Měla jsem těhotenskou cukrovku. Srdíčko malého bylo o 10% větší, když se narodil, tak dokonce o 30% větší, než tělíčko. Byli jsme hlídáni na kardiologii, kam jsme každý půl-rok chodili na kontroly. Ve čtyřech letech to srdíčko malý dorostl a v pěti letech nás vyřadili z evidence ![]()
Nechápu, proč ti nedali bližší info.. Nečtu jiné příspěvky - to máte z kardiologie? Kolikátý si TT?
@Alzbeta0000 objednej se do Motola na kardio. Nech si napsat doporučení udělají utz.
Odkud jsi?
@Alzbeta0000 objednej se na prenatalni kardiologii. Hradi to pojistovna. Ja to podstoupila ve vsech svych tehotenstvich. Je to ultrazvuk, ktery dela detsky kardiolog. Hidne stesti
@Alzbeta0000 píše:
Nic mi k tomu neřekla ani nevysvětlila, jen mk dala přístí navštěvu že mi uděla velký ultrazvuk. řekla mi že srdce se ji nezda je velky ale když jsem se zeptala tak nato řekla že neví a odpovidala arogantně. tak jen přemyšlím co to znamená nebk jaky následky
Objednej se někam na prenetalni kardiologii. My byli Motole. Nejlepší doktor!