Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud nemáš krátké cykly, tak by včerejší 9.den cyklu měl patřit ještě do bezpečného období. I za předpokladu, že spermie mohou 48 hodin vydržet v těle ženy. Oplodnění je celkem složitý biochemický proces, každý styk v plodných dnech se nerovná těhotenství, zvlášť ve věku 35 plus. Nic bych si nebrala.
Vlastní zkušenost nemám, ale měl by být bez předpisu na občanku a užít se musí do 72 hodin po styku.
Do toho prasku se mi vubec nechce..I kdyz obava tam je no.Byli jsme z toho vcera prekvapeny oba.Tak snad se nic nestane..
@Pears206 píše:
Pokud nemáš krátké cykly, tak by včerejší 9.den cyklu měl patřit ještě do bezpečného období. I za předpokladu, že spermie mohou 48 hodin vydržet v těle ženy. Oplodnění je celkem složitý biochemický proces, každý styk v plodných dnech se nerovná těhotenství, zvlášť ve věku 35 plus. Nic bych si nebrala.Vlastní zkušenost nemám, ale měl by být bez předpisu na občanku a užít se musí do 72 hodin po styku.
Spermie vydrží až 5 dní. Ano je to max, ale může se stát. Podle mně jste se trefili do plodnych dnů, pokud tedy nemáš ovulaci 20 DC.
@Anonymní píše:
Holky jak se vypocitavaji plodne dny? mam dve deti, ale nikdy jsem to nepotrebovala pocitat.Mam menzes celkem pravidelny +- 3dny.Ted naposled jsem to dostala 12.11.Manzelovi to vcera vecer poprve po x letech ujelo. Chranime se jen prerusovane a nikdy s tim nebyl problem. Dalsi mimi vzhledem k veku urcite ne.Tak nevim jestli si nemam vzit postinor.Ale pry je to docela svinstvo do tela.Ten je bez predpisu? a do kdy se musi vzit?
Postinor je do 72 hodin a být Tebou neváhám a jedu pro něj.
Ovulaci nepoznam. Delku cyklu mam okolo 30dni. Nemam jeden vejcovod a je mi temer 40.Takze jsem na vazkach jestli prasek ano ci ne.
@Anonymní píše:
Ovulaci nepoznam. Delku cyklu mam okolo 30dni. Nemam jeden vejcovod a je mi temer 40.Takze jsem na vazkach jestli prasek ano ci ne.
Dala bych Postinor. V tomhle věku už je ti asi jedno, že to rozhodí cyklus.
@Anonymní píše:
No, asi bych pro něj taky jela. Je to svinstvo, ale v tomhle věku, už asi nemáš co ztratit. ![]()
@Anonymní píše:
Nevzala bych si ho. Šance početí je opravdu minimální.
Jiná možnost dodatečné a spolehlivé antikoncepce i v plodných dnech je zavedení nitroděložního tělíska do 5 dnů po souloži. Tělísko potom poskytuje ochranu dalších několik roků bez nutnosti přerušování.
Telisko mit pry nemuzu dle doktora. A prasky uz brat nechci. Naplasti taky nevyhovuji.No druhe dite se povedlo na prvni pokus i bez jednoho vejcovodu. Jeste to proberu s muzem ten postinor.
@Pears206 píše:
Nevzala bych si ho. Šance početí je opravdu minimální.
A na to jsi přišla jak? Já jsem třeba přesně v téhle době po začátku MS otěhotněla. A jestli se jim druhý zadařilo na první pokus, tak bych fakt neváhala.
Já bych si ho nebrala. Ani ten není stoprocentní a najdeš plno případů, kdy nezabral. V nejhorším bych šla potom na potrat.
Holky jak se vypocitavaji plodne dny? mam dve deti, ale nikdy jsem to nepotrebovala pocitat.Mam menzes celkem pravidelny +- 3dny.Ted naposled jsem to dostala 12.11.Manzelovi to vcera vecer poprve po x letech ujelo. Chranime se jen prerusovane a nikdy s tim nebyl problem. Dalsi mimi vzhledem k veku urcite ne.Tak nevim jestli si nemam vzit postinor.Ale pry je to docela svinstvo do tela.Ten je bez predpisu? a do kdy se musi vzit?