plodová voda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
267
23.7.05 11:09

plodová voda

Ahoj holky…,před týdnem jsem prodělala preventivní cerclage (zašití, steh), protože čekám dvojčátka a doktorka měla obavy abych je donosila, protože jsem moc hubená. Ted už teda nejsem :lol: .Doktor mi při propouštění řekl, at ležim, že by mi mohla odtéct plodová voda. Už je to týden, tak snad už vše hrozný pominulo. Někdy ale mám pocit jako by mi plod. voda odtékala. Pak zjistim, že to byl asi jen normální výtok. Ale kdyby to tak nebylo jak to poznám? Kolik vody asi má jedno mimi při 21 tt? Vím, že je bezbarvá a to tak vše. Byla bych moc ráda kdyby se mi někdo se svými skušenostmi svěřil. Prodělal taky někdo cerclage? Kdy jste začali zase normálně žít? Nechci miminkům ublížit a tak opravdu odpočívám. Doktoři umějí někdy pořádně postrašit, že se pak člověk bojí úplně všeho. Moc děkuju za pár rad a povzbuzení. Martina a dva možná kluci v 21 tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
23.7.05 11:11

Martino, zkus se zeptat v lékarně, dají se koupit nějaký speciální vlžky, které detekují zda je to plodovka nebo ne.
Ale radši bych šla k doktorovi. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
23.7.05 12:34

Ahoj, cerkláž jsem sice neprodělala, ale můj porod probíhal tak, že mi nejdřív doma praskla plodová voda. Myslela jsem, že to nepoznám, ale poznala jsem to hned - odešla mi nejdřív ta hlenová zátka (taková bílá s růžovým, bylo v tom trochu krve), a pak jsem si všimla růžovo-oranžové tekutiny (na vložce), byla to tak divná barva, že mě hned napadlo, že je to plodová voda - a taky byla. Tekla mi pomalinku, pak v porodnici na hekárně už skoro vůbec, ale stejně jsem si jí všimla. Jo a taky tomu všemu předcházelo takové divné „rýpnutí“ dole v břiše, že mě to probudilo a donutilo jít na záchod.
Kamarádce zase praskla tím způsobem, že pod ní na prostěradle byla obrovská louže.
Tak to je spíš trochu pro tvůj momentální klid, ale jestli máš fakt nějaké obavy, zajdi k doktorovi, a taky si kup ty vložky, co odhalují plodovou vodu, jak ti tady radila Desty.
Jinak já osobně jsem v těhotenství měla výtok, čirý, někdy bílý, ale docela hodně, a taky mě často napadalo, jestli to není voda. Tu jsem ale fakt poznala.
Přeju pohodový zbytek těhulkovství a neměj vůbec žádné obavy, zatím jsou přece miminka v bříšku, a i kdyby (ne že bych to chtěla přivolávat!!) se narodila o malinko dřív, tak lékaři dneska dokážou divy.
Buď v klidu a těš se na miminka!
 pitris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
23.7.05 13:19

Pokud máš podezření, že se jedná o plodovou vodu, rozhodně zajdi k dr a myslím, že lépe co nejdříve. Event se zeptej dr na možnost, jestli se dá něco koupit, co by event. odtok doma potvrdilo, i když si nejsem jsitá, jestli to u nás lze.
Osobně si myslím, že se bude spíš jednat o únik moči či tak něco, ale jistota je jistota.
Hezký zbytek těhu a radši lež a v klidu, ta dítka za to stojí každopádně.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
23.7.05 13:44

Myslím, že to bude jen výtok. Je čirý a na kalhotkách ulpívá jako žlutý. Děti kopou normálně, břicho mi netvrdne a nikde žádné bolení ani píchání. Samozřejmě, že doktorce se svěřím a hnedka jak otevřou lékarnu poběžím pro ty vložky. Nevíte přibližně cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.7.05 17:13

Ja som síce už v 38+4tt, ale tento štvrtok sa mi stalo niečo podobné, tiež zo mňa začalo niečo vytekať. Na začiatku tehotenstva som bojovala s plesňou, stále mám nejaký výtok, bez vložky sa nepohnem, ale pod+a vyšetrenia na streptokoky je to v poriadku…ihneď som volala môjmu gyneokológovi a išla k nemu, opäť sa mi vrátila už spomínaná pleseň, pritom pred tždňom tam ešte nebola…tak som dostala vaginálne tabletky a mastičku Candibene…do pôrodu mám ešte 10 dní, som uzavretá, takže by sme to mohli stihnúť dovtedy preliečiť…

• Citovat
  • Upravit
378
23.7.05 17:19

Ahoj Martino, raději si k doktorovi zajdi. Já bych už teď taky šla. Já měla plodové vody pořád dost, a najednou jsem byla na dolní rizikové hranici. Vůbec jsem si nebyla vědoma, že by mi nějaká voda odtekla, měla jsem pořád suché kalhotky. Lékařům to bylo divné, prý jsem si toho musela všimnout, ale já si vážně ničeho nevšimla. Čůrat jsem chodila pořád hodně, to je fakt, ale i před otěhotněním. Takže jestli mi odtékala voda při čůrání, tak jak jsem to mohla zjistit? Bylo to moje první těhotenství a ze všeho jsem byla dost vyjukaná. Takže, raději si k lékaři zajdi. Kamarádce dávali v nemocnici sestřičky obyčejné vložky, které vždy pak polili nějakou tekutinou. No a když se to zbarvilo, tak to byla plodová voda a když ne, tak jen výtok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
25.7.05 23:37

Ahoj
Když se vám bude zdát, že si nejste jisté, co z vás teče, v porodnici mají tekutinu, kterou to poznají. Tedy nejlepší je vztí sebou vložku, na které tekutina, která z vás vytekla je a oni vám řeknou.
Měla jsme malu příčně, pořád mě strašili že mi nesmí odtéct plodvá voda, byla jsme z toho na nervy a tak vím jak se teď cítíte.
Ale když mi voda praskla, tak jsem to hned poznala. Je ale pravda, že jsme poslední měsíc ležela v nemocnici a třikrát jsme běžela s vložkou za sestrou, aby mi řekla jestli mi neteče voda. Po čtvrté jsem neběžela, to mi to bylo jasné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
25.7.05 23:39

A ještě jak píše Valentýnka, voda se prý průběžně v těhotenství dotváří a její stav může kolísat. mě zase říkali že ji mám víc, tedy od kontroly ke kontrole a pak ji jednou bylo zase akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí