Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,tak jsem pěkně zmatená,v pátek mi dle mě praskla voda,při dřepu cítím rozkrok úplně mokrý a podemnou louže 10×10×m tak sprcha,dobalila věci a jeli do porodnice. Po všech testech,natáčkách a prohlídce prý nééé to nebyla plodovka.Říkám jím že moč snad cítím ne?a oni že nemusí být cítit atd.tak jsem ted pěkně zmatená a bojím že to příště nepoznám,pokud nebudu mít samozřejmě kontrakce.Jinak v porodnici moc hodní a milý a nechali si mě přes noc kdyby náhodou, ale ono nic a tak jsem jela ráno dom. Máte někdo zkušenost?
A stalo se ti to jen jednou nebo víckrát? Mě takhle odtékala plodovka celý den, takže to bylo jasný. Vždycky jak jsem popošla tak ze mě trošek učůrlo…
jej to je slovo ![]()
Jen jednou v pátek a pak jsme jeli do porodnice a tam mě vyvedli z omylu…já právě necítila nic, jen najednou „mokro“, problém je v tom, že někdo říká že to odtéká postupně po těch čůrkách a někdo že to je jak proud vody, jak když „žbluňk“ a hodně vody…
No já to měla spíš jako ten žbluňk, vždycky při pohybu ze mě trochu jako učůrnulo…
Zřejmě jak jsem se pak dočetla mi praskli jen vnější plodové obaly a pak miminka hlavička funguje jako takovej špunt, kterej nadskočil jak jsem popošla.
Ale jestli už se ti to pak nestalo tak bych to neřešila. Opravdu to mohla být moč.
Já jsem se teda vzbudila ve 3.30 ráno s divným pocitem, vstala jsem a najednou ze mě valila voda, fakt hodně, tak jsem po domě chodila s velkým ručníkem mezi nohama a balila se
a ten byl taky celej promočenej, na cestu jsem měla několik vložek, ale i tak jsem dojela do porodky durch mokrá. Pak už to teklo pomaleji, ale teklo to dlouho… Já myslím, že to poznáš. Kontrakce mi pak začaly až kolem 5 ráno
Tak já mám poměrně čerstvou zkušenost
leželi jsme u televize a slyším jako když odšpuntuješ šampus a i mi tak divně luplo v podbřišku a bylo jasno! Můžu říct, že v životě jsem tolik vody nečekala (nebylo pochyb!) Asi dva dny předtím jsem měla taky lehký únik- velký flek na noční košili ale oproti tomuhle to fakt byl jen lehký únik..
Plodovka tekla asi půl hodiny v kuse, než jsme vyrazili do porodky..
Jo ještě s těma kontrakcema, mě jak začala odtékat plodovka tak kontrakce začali až po nějakých 6 hodinách. Tam je jediný že by ti měli dát pokud to byla plodovka antibiotika po dvanácti hodinách po odtoku plodovky kvůli infekci.
No oni nalily v nemocnici na vložku ten roztok a řekli mi že nic že plodovka to není a kdyby to byla tak po 12 hodinách mi daj ty Atb a dalších 12 hod by se čekalo zda se to rozjede nebo ne, ale tím že to dle nich plodovka nebyla nechali si mě tam přes noc na pozorování a proto ,že se nic nedělo ráno jsem jela dom…
Neboj porod fakt zcela určitě poznáš
I když mě to trochu trvalo než mi došlo že to jak mě brutálně bolej záda jsou kontrakce a ne jen rozleželost z blbý nemocniční postele ![]()
Jsem si fakt myslela že mě prostě jen bolej záda a pak mi nějak došlo že je to v intervalech po 5 minutách ![]()
ja jsem taky byla ve spitale kvuli moci (plodovce). to je normalka, dycky je lepsi jet a hystercit, nez neco zanedbat.
Jo já si taky říkám, že kdybychom nejeli pak bych celou noc nespala zda to bylo ono nebo ne…doufám, že můj opravdový porod bude mít začátek bolestí a kontrakcí (abych takhle nejezdila s močí že?:-)) a hlavně se na to člověk připraví, že už je to tady a tak,tohle se mi zdálo děsně narychlo,a byla jsem mimo,že už je to tu (no nebylo)a já se na to ani psychicky nepřipravila:-( kdyby ta moje hlava nad vším tak nepřemýšlela. ![]()