Negativní Rh faktor

505
6.12.09 10:12

Negativní Rh faktor

Ahoj, mám otázku na maminy s negativním Rh faktorem. S manželem plánujeme druhé dítě. Mám negativní Rh faktor a malý má Rh pozitivní. Vybavují si, že po porodu mi aplikovali protilátky. Jak to ale bude s druhým těhotenstvím. Můžou nastat nějaké komplikace? Matně si vzpomínám, ale zdá se mi, že jsem dostala nějakou průkazku, kterou ale nemůžu najít a nevím, jestli jsem si náhodou něco nezanedbala a neměla mít ještě nějaké přeočkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
6.12.09 13:14

Rh faktor

Andrejko, měla jsem to taky tak - u druhého těhu mě více hlídali - měla jsem o odběr na protilátky častější - tuším kolem 16.tt a potom kolem 21 a 25tt.
Ale komplikace naštěstí žádné a po porodu se ukázalo, že druhé mimi je také Rh negativní jako já, tak jsem ani protilátky nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
6.12.09 13:23

Já jsem A-, oba synové A+. Po obou porodech i amnio jsem dostala injekci anti-D globulinu. Žádná jiná vyšetření ani častější odběry krve jsem neměla.

Neboj, teď už se to hlídá a doktoři to mají pod palcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
6.12.09 14:24

Holky, díky moc za odpovědi. Uklidnily jste mně. Už jsem se začínala bát, zda druhé dítko budem moci plánovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.12.09 14:50

Ahoj.Tak já mám taky negativní RH faktor.Protilátky se mi nezvyšovaly,ani v druhém těhotenství.To jsem absolvovala si jeden odběr krve navíc než obvykle.

Komplikací u obou dětí byla silná novorozenecká žloutenka způsobená RH inkompatibilitou.U Adámka je ji podařilo zvládnout v porodnici fototerapií.Emička byla taky v porodnici na fototerapii,po třech dnech doma se jí hodnoty bilirubinu opět kriticky zvýšily,musely jsme znovu do nemocnice,byla na fotu ještě 4 dny.

Emička měla tu žloutenku silnější,protože má skupinu A plus,já mám O minus,Adámek O plus.To záleží i na krevních skupinách,ne jen na RH faktoru samotném.Bylo mi řečeno,že je to daleko složitější,než aby se to dalo pro laiky konkretizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
6.12.09 14:50

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
6.12.09 15:34

ahoj jsem taky - a dcera i syn +, obe tehu byly v pohode, akorat jak pisi holky, brali mi vickrat krev na protilatky. neboj, oni si to uz ted dokazi pohlidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.12.09 09:27

Já to mám stejně, manžel i oba synové RH+, já RH-. Po obou porodech jsem dostala anti-D globulin. Půl roku po porodu se pak děljaí kontrolní odběry jestli anti-D globulin zabral a protilátky se nevytvořily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí