Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,jsem tak trochu vystresovaná.Dnes jsem byla na UZ.Podle PM jsem dnes 5 plus 3.Mudr.viděl sice plodový vak ale ještě v něm nic neviděl.Ani tečku.Teda sice se nák moc nenamáhal jí hledat,stačilo mu asi že vidí plodový vak,ten jsem viděla i já.Ale snad už by měla být vidět aspon ta tečka ne?co si o tom myslíte?kdy bylo vidět něco u Vás?
Buď v pohodě já byla v 7 týdnu podle MS a taky jen vak, za tyden už bylo mimčo 1cm velky a
.
@hanča74 Já to měla podobně a čekal do 8t potom jsem šla na revizi
Nechci tě nějak ztrašit,může to být pozdní těhu,může se to zobrazit později,pořád mi to také říkal ale nedopadlo to u mě dobře
přeji ti ať ti to dopadne dobře ![]()
@angellik23 píše:
Buď v pohodě já byla v 7 týdnu podle MS a taky jen vak, za tyden už bylo mimčo 1cm velky a.
Děkuju za uklidnění,já jen že když jsem byla naposledy těhotná tak jsem měla gestační váček už v 5 týdnu
Ahoj,
taky jsem při prvním ultrazvuku neměla nic vidět, po pár týdnech - ejhle už tam byl ![]()
Hodně štěstí a zbytečně se nestresuj ![]()
@Katka-1 píše:
@hanča74 Já to měla podobně a čekal do 8t potom jsem šla na reviziNechci tě nějak ztrašit,může to být pozdní těhu,může se to zobrazit později,pořád mi to také říkal ale nedopadlo to u mě dobře
přeji ti ať ti to dopadne dobře
No právě pozdní těhu to asi nebude jelikož už pět dní před menzes jsem měla hodně silné // že mu to bylo až divné
V tomto týdnu bych to fakt neřešila, můžeš být ráda, že bylo vůbec něco vidět
Podle mě je důležité, že je to tedy umístěné tam, kde má.
Kdy jdeš příště? Dřív jak za 14dnů bych nechodila, zbytečně se budeš stresovat… a za 14dnů bude naprosto jednoznačné, zda bylo těhotenství založené správně a prosperuje nebo zda se někde stala chyba…
@hanča74 Tak snad jak půjdeš zase na kontrolu tak tam bude i se
každá to má jinak.. ![]()
@Gladys píše:
V tomto týdnu bych to fakt neřešila, můžeš být ráda, že bylo vůbec něco vidětPodle mě je důležité, že je to tedy umístěné tam, kde má.
Kdy jdeš příště? Dřív jak za 14dnů bych nechodila, zbytečně se budeš stresovat… a za 14dnů bude naprosto jednoznačné, zda bylo těhotenství založené správně a prosperuje nebo zda se někde stala chyba…
Na další UZ jdu za tři týdny,Plaším tady a to už mám děti dvě,no jo ale před 20 lety za doby cara dorta jsem byla ráda že mi nákej UZ vůbec udělali a ani jsem nepomyslela že by něco bylo špatně
Radím nekontrolovat tečky a počkat na UZ v cca 8tt, kdy už je plod a srdíčko s přehledem vidět. Tady to brzké chození k doktorovi se rovná zbytečný stres, šílení, čekání na tečku, čekání na srdíčko a nervování se. ![]()
…já bych ještě počkala na závěry…já byla 5+3 na ultrazvuku a dr viděl taky jen plodový vak a řekl mi, že je to zamlklý těhu, chtěl mě poslat hned na revizi , ale když viděl jak jsem z toho hotová, tak řekl, že to nechá ještě příští týden na ko, ale ať počítám spíš s tím, že z toho nic nebude a moje zamlklý těhu už má rok a půl…držím pěsti ať to dobře dopadne ![]()
@hanča74 píše:
No právě pozdní těhu to asi nebude jelikož už pět dní před menzes jsem měla hodně silné // že mu to bylo až divné
hančo já měla právě taky už před menzes dálnice …no a pak byl prcek i o dost s velikostí napřed, tak dr řešil, že jsem musela otěhotnět asi dřív ![]()
@auraora píše: …já bych ještě počkala na závěry…já byla 5+3 na ultrazvuku a dr viděl taky jen plodový vak a řekl mi, že je to zamlklý těhu, chtěl mě poslat hned na revizi , ale když viděl jak jsem z toho hotová, tak řekl, že to nechá ještě příští týden na ko, ale ať počítám spíš s tím, že z toho nic nebude a moje zamlklý těhu už má rok a půl…držím pěsti ať to dobře dopadne
tak to je síla! Ještěže jste se nedali
.
Já jsem taky byla kolem 6 týdne (celá natěšená) a nic nebylo vidět, kromě plodového vaku. Při další kontrole za 3 týdny už to bylo jasné i se srdíčkem. Držím Hančo palce
.
@auraora píše: …já bych ještě počkala na závěry…já byla 5+3 na ultrazvuku a dr viděl taky jen plodový vak a řekl mi, že je to zamlklý těhu, chtěl mě poslat hned na revizi , ale když viděl jak jsem z toho hotová, tak řekl, že to nechá ještě příští týden na ko, ale ať počítám spíš s tím, že z toho nic nebude a moje zamlklý těhu už má rok a půl…držím pěsti ať to dobře dopadne
Tak dík za uklidnění,to jsem si právě myslela že jsem otěhotněla i dřív tak jsem si myslela že už bude něco vidět.Jsem asi větší hysterka než když jsem čekala mimčo v 18.
![]()
@wolnez píše:
tak to je síla! Ještěže jste se nedali.Já jsem taky byla kolem 6 týdne (celá natěšená) a nic nebylo vidět, kromě plodového vaku. Při další kontrole za 3 týdny už to bylo jasné i se srdíčkem. Držím Hančo palce
.
Já jdu taky až zase za tří týdny.Moje gyndařka šla na mateřskou a ted jí tam zastupuje tehle klučík,mám někdy pocit že snad ani neví jak se dělají děti.Ale je docela legrační.Hádala bych mu ta 17.Tak snad se v tom vyzná ![]()