PMDD - co vám pomohlo?

Anonymní
24.6.26 00:05

PMDD - co vám pomohlo?

Před půl rokem se mi narodilo 2. miminko a brzy nato se mi vrátil cyklus. Od té doby mam 2 týdny před MS šílený stavy - deprese, úzkosti, nulová trpělivost atd. Nikdy jsem tohle nezažila, nemívala jsem dřív téměř ani PMS. Poslední cyklus jsem prošla takovým peklem, jak nikdy v životě (myšlenky na sebevraždu, sebepoškozování). Pak přišla MS a ze dne na den jak lusknutím prstů bylo vše zas sluníčkové, jsem motivovaná do života, vymýšlím milion aktivit s dětmi, užívám si být maminkou…

Po tom posledním cyklu jsem si řekla, že takhle to dál nejde, chci antidepresiva a našla jsem si psychiatra, aby mi je předepsal.
Ale chtěla jsem se zeptat, jestli vám pomohlo i něco dalšího? Ráda bych se vyhla dlouhodobému užívání a chtěla bych to nějak „vyléčit“… Pomohla vám třeba terapie, abyste se PMDD zbavili a nemuseli už antidepresiva dál brát? Nebo PMDD časem samo zmizelo? Třeba když děti byly starší a nebyli jste už dlouhodobě přetížený?

Děkuji za jakoukoliv zkušenost :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
669
24.6.26 01:46

Já teda nejsem obecně zastánce hormonální antikoncepce, ale nemohlo by to být pro tenhle případ řešení o něco šetrnější než antidepresiva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
24.6.26 06:42

A řešila jsi toto s gynekologem? Určitě bych řešila, zda nemáš hormonální nerovnováhu, když to máš takto spoje e s cyklem. Ono vysazovat atd není úplně jednoduché (vedlejsi ucinky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2320
25.6.26 05:28

Podle toho co popisujete, tedy že problém začne zhruba okolo ovulace, je možné, že ho způsobuje špatná ovulace a tedy nedostatek progetsronu ve druhé polovině cyklu, progesteron je mimo jiné hormon, který silně ovlivňuje psychiku a zklidňuje. Pokud AD ještě neberete, mohl by Vám pomoci drmek 30-40 mg extraktu denně ráno, účinek by měl přijít až okolo třetího měsíce, kdy podpoří kvalitní ovulaci, při užívání AD se drmek nesmí. Druhou možností je progesteron krém, začít mazat od druhého dne po ovulaci do 2 dnů před očekávanou MS. Pokud nevnímáte tolik cyklus, pak od poloviny cyklu po začátek MS. Mazat pro začátek jedno zmáčknutí pumpičky večer, od druhého cyklu můžete ráno a večer, používat do odeznění problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová