Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, zdravím vás ![]()
Vrtá mě v hlavě jeden problém. Snažíme se o mimčo, takže se asi si dokážete představit poblázněnou mysl takové snažilky, co se ptá na všechno možné a nemožné vás ostatních.
A chci se zeptat, jestli je možné, že do této doby (třičtvrtě roku od vysazení HA) mě před MS bolely jen bradavky na dotek a zmáčknutí. Ale tento cyklus mě prostě bradavky vůbec nebolí, ale bolí mě celé prsa, když třeba jdu po schodech a tak. Matně si ale vzpomínám, že tak stejně mě bolely prsa před MS, než jsem vůbec začala užívat HA, a to je hodně dávno. Tak je možné, že tělo se dává až po takové době po vysazení HA dohromady? A nebo je to konečně těhotenství? Sakra, jak to má člověk poznat, když skoro každý cyklus před MS mám jiné příznaky?
Ale asi to tak prostě má být, aby to bylo zajímavější, že?
Děkuji ![]()
Mě se dávalo tělo dokupy přes půl roku po sedmiletém braní HA (už jí nikdy brát nebudu, naštěstí).
A co se těch příznaků týká - klidně se můžou takhle měnit, záleží na spoustě věcí - stres, nemoc, strava. Jestli měříš BT, mohla by trochu napovědět. Ale nejjistější je holt test v případě vynechání.
Já jsem poseroutka, testy jsem dělala už od 8DPO. První slabá byla 9DPO (u předchozích těhotenství až 12-13dpo náznak).
@Milli Děkuji za odpověď
jako určitě bych byla ráda, kdyby se mě cyklus dával dohromady, protože ovulace chodí docela později, teď kolem 27DC plus 14dní lut. fáze. Ale minule došla ještě později, takže snad se to už zkracuje a dostanu se na svůj původní cyklus 31,32 dní:) Testovat se bojím, chtěla bych to nechat na 14DPO. Ten stres co jsem minule zažívala už nechci zažít
Ale zase mám naději, protože tentokrát sex byl docela často, tak týden před ovu skoro každý den, a poslední sex byl ráno v den ovu, která byla odpoledne. Jestli to zase nevyjde, tak se obávám, že je fakt někde problém
Ale s doktorkou to chci řešit až tak po roce snažení, zatím nechávám tělu ať se vzpamatuje samo…BT dneska 36,95…měřila jsem jednorázově, ale už měřit nebudu, protože nejhorší je, když člověk vidí, jak BT klesá a klesá ![]()
Tak koukám, že jsem to měla stejně. Postupně se mi cykly zkracovaly, až se ustálily na 30-33 dnů. Jestli BT neměříš pravidelně, nech to plavat. Někomu to nad 37 st. nevyleze a přesto ovu má - jde tam o rozdíl teplot před a po. Držím palce, ať to vyjde
.
@panenka87 píše:
Holky nedalo me to, testila sem a nemuzu uverit!:-D
Tak vidíš, přišlo to dřív, než jsi čekala. Gratuluju.