Byla mi nabídnuta PN již od 8tt, máte někdo zkušenost?

24
14.7.26 15:51

PN v 8tt

Ahoj holky, chci se vás zeptat, zda jste některá byla v PN již od raného těhotenství a jaké k tomu byly důvody? Ptám se, protože mi ji nabídl zastupující lékař mého gynekologa už v 7tt. První těhu bylo zamlklé, nyní jsem po inseminaci těhotná a na ultrazvuk jdu ke svému gynekologovi za 3 dny - kde teda čekám, že se o PN budeme bavit, když mi ji druhý lékař nabízel. Nevolnosti mám - ale nic výjimečného.

Příspěvek upraven 15.07.26 v 08:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.7.26 15:57

Ahoj, já jsem byla v druhém těhotenství na PN od potvrzení srdeční akce. Důvod byl ten že jsem měla za sebou potrat v druhém trimestru. Celou dobu jsem byla vedená jako riziková měla časté kontroly a různá vyšetření. I když toto těhotenství jsem žádné větší problémy neměla. Těhotenství pro mě tehdy byla absolutní priorita, chodit do práce by mě akorát hodně stresovalo, nedejbože, když bych tam něco chytla, to bych si strašně vyčítala. (Pracuji v nemocnici.) Nehledě k tomu že u nás v práci je velký problém, když někdo občas chybí, tzn pro mě by to byl akorát další stres, když bych měla jakékoliv vyšetření. Moje rada zní udělej to tak jak si myslíš že je pro tebe nejlepší, aby si z toho měla nejlepší pocit ty. Na všechno ostatní se vykašli. Jestli se budeš cítit líp v práci choď do práce, jestli doma, zůstaň doma.

• Citovat
  • Upravit
1823
14.7.26 16:05

@Nikysh jestli ti nevadí omezení vycházek a to včetně víkendů, tak si ji můžeš nechat napsat. Máš v termínu i Vánoce, tak to zvaž. Já byla na neschopence až ke konci těhotenství a bylo to náročné. Nicméně já chodila každé dopoledne na kontrolu do nemocnice, takže reálně jsem do práce chodit nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.7.26 16:18
@Anonymní píše: Více

Děkuju ti za zprávu. Jak říkáš, těhotenství je i moje priorita - jen jsem si trochu myslela, že třeba na konci léta vyjedeme na pár dní na menší dovču.. Protože na podzim bych už v práci opravdu nebyla - pracuji s lidmi a v říjnu začínám do prosince chytat kde co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.7.26 16:18

@Magda124 Vánoce mi ani nevadí, spíše to léto.. Děkuji za zkušenost. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36400
14.7.26 16:22

Jit na neschopenku neni povinnost a nemůže tě nikdo donutit. Jestli se cítíš dobre tak bych na ni nešla. Nebo se domluv až od toho podzimu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3296
14.7.26 16:47

Taky jsem byla s prvním dítětem v PN - vzhledem k osobní anamnéze jsem měla rizikové těhotenství a povaha mé práce byla (stále je) fyzicky i psychicky náročnější. Většinou nehrozí bezprostřední riziko, ale s gynekoložkou jsme se takhle domluvily a přežila jsem to do mateřské s vycházkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
14.7.26 16:51

Kamarádka byla na inseminaci, a normálně chodila do práce. Taky pracovala s lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
14.7.26 17:16

Já jsem 7tt, po třech potratech, beru nyní vysoké dávky progesteronu a píchám injekce na ředění krve. Neschopenku už mi na gynekologii nabízeli opakovaně. Zatím jsem odmítla s tím, že jsem pedagog a mám nyní prázdniny… ale ke konci prázdnin (pokud s námi tentokrát brouček vydrží :srdce:…) tak asi na PN půjdu… mrzí mě to za a) kvůli penězům, jsem v této práci rok a oproti minulé tu beru celkem almužnu, a nemocenská z almužny bude už úplné prd :oops: :zed:, a za b) také kvůli tim vycházkám. Máme chatu kam jsme zvyklý jezdit na víkendy, jsme zvyklý i dost výletit atd… ALE… kord po tom co máme za sebou je pro mě miminko priorita číslo jedna :srdce:… a já pracuji s hodně malými dětmi a tenhle školní rok jsem si s nimi tedy co se týče nemocí opravdu protrpěla :zed:, a já mám navíc astma, a jak se spojí nachlazení s astmatem tak to jsou takové záchvaty kašle a nejde vůbec mezi dýchat… že to bych nepřála ani nejhoršímu nepříteli :(… takže pokud se prcek bude držet a bude s námi (prosííím) tak se budu rozhodovat rozumně, aby to bylo co nejlepší hlavně pro něj :srdce:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.7.26 17:56

@Vendulák @Zvedava1 budu držet palce, ať se hezky drží 🩷 🩷 🩷 🩷 🩷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
14.7.26 17:58

@Zvedava1 tomu rozumím, mám za sebou před 4m potrat a pracuji s lidmi bez domova a s infekčním materiálem.
Nicméně mi nic kromě nevolnosti není a provoz mi snad umožní upravit alepsoň částečně. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
14.7.26 18:06
@Nikysh píše: Více

Pokud je tvoje práce nevhodná pro těhotné, nemáš chodit na neschopenku, ale mají tě přeřadit na místo, které vhodné je. Pokud takové místo nemají, nechají tě doma na překážkách za 100% plat. Jen to musíš vykomunikovat s nadřízenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1629
14.7.26 18:40

@Anonymní 58556714 [/cita @Vendulák možná jdi na ty 4 měsíce na UP. Teď dávají hodně. Propocti to a zvaz výhody/ nevýhody, zda ti stačí doba na rodičovský příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
14.7.26 20:29

@admin Pokud už musíte měnit názvy diskuzí, šlo by to alespoň bez gramatických chyb? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
14.7.26 20:35
@Jahru píše: Více

ve vedlejší diskusi šla @admin stížnost, že je to trollí diskuse, nesmyslný anonym. A on to prost přejmenoval. Ještě teda docela nesmyslně. Ale hrubka to je vyšší level :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí