Autoškola v prvním trimestru

Anonymní
8.7.26 15:34

Autoškola v prvním trimestru

Ahoj, dělám autoškolu a nedávno jsem zjistila ze jsem těhotná. Autoškolu jsem několik let odkládala jelikož mam strach z řízení. Nakonec jsem se rozhodla ze to zkusím a je to pro mě příšerný stres. Teorii umím ale jakmile sednu za volant mam okno a kdybych mohla tak i omdlím 😃. Mam strach ze z toho stresu potratím, je to možné? A musí se vubec tehotenstvi autoškole hlásit. S kombinaci nevolnosti to je docela náročné

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1635
8.7.26 16:07

To je super, ze takovou sebevedomou ridicku budeme potkavat na silnicich. Doufam, ze bydlis nekde na druhe strane CR od nas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34272
8.7.26 16:09
@Anonymní píše: Více

Nějak nechápu, proč tu autoškolu děláš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.7.26 16:13

Buď tak hodná a na autoškolu se vykašli. Takové řidiče fakt na cestách potkávat nechceme. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18128
8.7.26 16:16

I pres prvotni stres se to muze zlepsit. Taky jsem byla znacne vystresla a vyjezdila jsem se.
Kolik jizd mas za sebou a co rika instruktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.7.26 16:17

Na absolvování autoškoly by si ze zákona měla mít kolem 18 měsíců…takže v klidu buď těhotná, poroď, udělej teorii a po porodu se v klidu vrhni na řízení. Aspoň do té doby budeš mít najeté testy jak když bičem mrská. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
8.7.26 16:17

Tak tu autoškolu nedělej. Já ji taky dělala těhotná a bylo to stejné, jako kdybych těhotná nebyla. Tehotenstvi se fakt nikde hlásit nemusí, autoškole je to úplně fuk. Ale jestli z toho máš až takové stresy, tak se na to radši hned vykašli, to možná nějak uděláš papíry a pak se zabiješ pri první samostatné jízdě, nebo hůř, zabiješ někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33661
8.7.26 16:36
@Anonymní píše: Více

Taky jsem dělala autoškolu v prvním trimestru, přihlásila jsem se v době, kdy jsme chtěli druhé dítě a takhle se to sešlo. Nebyla jsem ve stresu a neměla nevolnosti, takže to bylo jiné, papíry jsem chtěla abych nemusela se dvěma dětmi jezdit ČSAD, žijeme na venkově. Jízdy jsem brala jako nutnou formalitu, ježdění se mnou průběžně trénoval manžel na polňačkach a parkovištích. Takže jiná situace než u tebe.
Doporučila bych to co Maruška, udělat si kurz a testy, ale zkouškové jízdy udělat az pár měsíců po porodu, pokud to bude možné, a pak si připlatit i na kondiční jízdy.
Pokud to takhle nejde, tak autoškolu dokončit, instruktorum to říct, neboj, ve školním autě tě nenechají nikoho zabít, a pak nejezdit až do doby, kdy budeš mít možnost udělat si ty kondiční jízdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3661
8.7.26 16:40

Já bych tedy spíš se snažila to udělat co nejdříve než bude vidět pupek.
Protože řídit s miminem co by nevyježděná řidička bych nechtěla - hormony, řvoucí dítě (může být). Takže bych se kousla a tedy zapracovala na zvládání stresu / jsou na to různé techniky / najdi si terapeuta a s ním se to uč. Dělat autoškolu a mít až takový strach je dle mého za hranou. :kytka: Otázka je zda tu autoškolu opravdu potřebuješ, ale asi ano, když jsi se do toho pustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16586
8.7.26 17:30
@Snopy123 píše: Více

Asi tak :nevim: Buď ji dělám, že ji chci, nebo do toho nejdu. Mně to za ten stres na cestách nestojí. Chtěla jsem si udělat řidičák časem, ale uznala jsem, že do toho nejdu, když vidím, co jsou někteří schopni na cestách předvádět. Radši mám soudnost a řídit odmítám :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3867
8.7.26 17:38

Tak to raději nejezdi. Až budeš muset vozit děti na zadním sedadle, nedáš to už vůbec.
Znám několik žen, co prostě neřídí, protože to vnímají podobně jako ty.
Vykašli se na autoškolu, akorát jdeš naproti dopravní nehodě.
Při řízení si musíš věřit, snažit se předvídat reakce ostatních a ne tohle.
Prostě na to nemáš povahu. A je plně fuk, že teorii umíš. Při provozu, jaký je, jsou důležité rychlé a více méně správné reakce. Neumím si představit, jak takhle vystresovaná budeš reagovat na to, když ti jiný řidič nebo cyklista náhle vjede do cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí