Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím rodičové,
dnes jsem byla na ultrazvuku a nechtěla jsem se dozvědět pohlaví (dočasně, ne až do porodu😀) Paní doktorka tedy nasměrovala, aby se mohla podívat a hned se na mě koukla, že mi to musí být jasné a více se nevyjádřila.
Myslíte, že to je jasný chlapeček nebo je tam šance, že to může být holčička a to co vidím mezi nožičkami není pindík? ![]()
(na fotce jsou pouze roztažené nožky, abyste se zorientovali:D)
Příspěvek upraven 04.07.26 v 07:41
Ve 14 tydnu neni pohlaví ještě viditelné a dá se přibližně určit podle sklonu pohlavního hrbolku, tedy z boku.
Moc to nechapu, nechci vědět pohlavi, tak zalozim diskusi, jestli kluk nebo holka?
@vokishka tak v tuto chvíli už je to asi jedno, zajímaly mě názory ostatních, jestli měl někdo podobnou situaci a nemám to zatím brát jako hotovou věc. Z této diskuze nebudu dělat závěry:))
Nedělej si naděje na holčičku, je to hotová věc, je to kluk.
@anetka999 ukazala jsem to memu muzi, ktery u naseho utz nepozna ani kde je hlava, a jasne identifikoval pindika
![]()
@anetka999 Dej si do googlu “pohlavni hrbolek 13+5” a zjistis, ze vypada u obou pohlavni plus minus stejne, zalezi na jeho uhlu, mereno z boku. Ze tohle vypada jako pindik neznamena, ze to pindik je.
Prej pindík… Vždyť je to jasná ruka, s kterou si chcanda dělá dobře… ![]()
@anetka999 píše: Více
Taky jsme hlásili, že to vědět nechceme, Dr tam přesto v rámci kontroly najel a říká Tak vidět by to bylo hezky. Tak jsme ho ujistili, že se fakt dívat nebudeme, tak naštěstí dal pokoj, jen se usmál, že většina to hrozně vědět chce, ale občas se najedou i ti, co chcou překvapení ![]()
@anetka999 Moje známá, se celé těhotenství těšila na holčičku, a z porodnice přivezla kluka
Jistotu, budeš mít, až na porodním sále ![]()
Teda tady většinovou jistotu v kluka bych rozhodně nesdílela. Vždyť to zkresluje, zespodu se pohlaví neurčuje, pinďoura mít ještě nemůže, má jen pohlavní hrbolek. Za mě to spíš vypadá na pupeční šňůru než na bimbase
Kdoví co si jak zakladatelka vyložila..