Kde na prvotrimestrální screening v Praze?

144
30.6.26 10:53

Tipy na primotrimestralni screening v Praze

Prosím o doporučení. ❤️

Hledám kliniku nebo pracoviště na prvotrimestrální screening, kde mají profesionální a lidský přístup i k ženám s vyšší hmotností.

Bohužel mám zkušenost, že někde jsou kvůli obezitě zbytečně nepříjemní nebo dávají najevo odsuzování. Ráda bych šla někam, kde se ke každé nastávající mamince chovají s respektem a bez předsudků.

Budu moc vděčná za vaše osobní zkušenosti a doporučení. Děkuji. 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.6.26 10:59
@ZoePrime píše: Více

Kolik vážíš, měříš? Byla jsem se 100kg/170 cm u Frisové a vše v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
144
30.6.26 11:04

Hele já jsem opravdu už pěkný oříšek, po operaci žlučníku to vyletělo že 100 na 128 za půl roku jak nic. A teď když jsem začala držet zase dietu tak bum těhotná. 😁
Ale na profemu už mám jedno doporučení. Tak to možná bude ta cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.26 11:04

A výška?

• Citovat
  • Upravit
144
30.6.26 11:06
@Anonymní píše: Více

Myslím že výška už je jedno, aby to nebyla morbidní obezita musela bych měřit aspoň 210cm. 😁
Ale jinak na 165cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.26 11:42

No tak to si užiješ i v porodnici a tak. Hlavně se teď snaž nepřibírat, evidentně máš k tomu sklony, 28 kg za půl roku je hrozně moc. Kvůli miminka, ať nemá problémy, ale to asi víš.

• Citovat
  • Upravit
144
30.6.26 11:47
@Anonymní píše: Více

Tak to víš že to vím, není to první těhotenství a i když jsem předtím rodila s mnohem menší váhou tak jsem zažila peklo.
Ale o porodnici mi moc nejde, spíš o ten screening.
Zažila jsem v posledním roce a půl fakt hrůzy po nemocnicích v celý Praze tak bych byla ráda za klidně věcny, pragmaticky ale lidsky přístup.
Nemám problém se bavit o tom že jsem obézní a že je to špatně, dělat s tím jsem teď měla v plánu hodně ale co povedlo se povedlo a teď už s tím nic neudělám.
Asi neřeknu pojďme to zabít protože jsem obézní krava. To by na mě koukali ještě hůř. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
30.6.26 14:58

Nevím, jak s přístupem k váze, ale taky jde hlavně o to, aby to byl odborník. Já chodila do Gynfem k Mudr. Martinu Hynkovi, je to na Andělu. Kapacita v zobrazovacích metodách. Nejsem taky žádné tintítko, před otěhotněním jsem kouřila, což jsem přiznala a první dítě jsem měla v 36 a žádné řeči neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
30.6.26 15:00

@Havrana Tak oni většinou ty chlapy jsou mnohem milejší než ženský. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
30.6.26 16:48

@ZoePrime já chodila k MUDr. Břešťákovi do ProfiG2. Je to fakt kapacita a navíc je hrozně příjemný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
1.7.26 21:36

Mohu doporučit Pronatal, na Budějovické, paní doktorky pečlivé, žádné nepříjemné poznámky nebo tak se nekonaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
1.7.26 21:39

@Ježčík děkuji za info 😊 dnes mi zjistili trošičku vyšší cukr tak jsem hned zařazena do cukrovky. Tak bych nerada dostala ještě další ťafku. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
1.7.26 23:00

@ZoePrime přeji, ať je to i na diabetologii v pořádku a ať je vše dobré ✊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie