Na screeningu nebyl vidět močový měchýř miminka

34
1.7.26 12:58

Na screeningu nebyl vidět močový měchýř miminka

Ahojky,
jdu si pro radu.
Jsem 13+4 podle utz, byla jsem dnes na prvotrimestriánim screeningu.
Vse ok, ledviny obe viditelne, mnozstvi plodovky ok, ale nenašla močový měchýř, respektive si nebyla jista tím, jestli ho vidí. Na utz jsem stravila 30 min, následně me poslala do čekárny se napit a projit na 20 min, poté utz, stale nic, tak me poslala znovu na 30 minut se projít a napit. Na dalším také nic.
Uzavřela to s tim, ze tomu nepřikládá žádnou váhu, ale chce to mit v poradku, tak at prijedu za tyden.
Jsem z toho ale nesvá. Zkoušela i dopplera, ale proste si nebyla jista, zda to nezaměňuje za jine cévy.
Stalo se někomu něco podobného a bylo to nakonec ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5090
1.7.26 13:32

Stalo se mi, že doktor (velmi zkušený z ÚPMD) na screeningu ve 20tt na UZ neviděl nosní kůstku (riziko Downova syndromu). Říkal, že ta kůstka bývá běžně vidět hned na první pohled. Také jako u tebe proběhlo několik opakovaných ultrazvuků a stále nic. Objednal nás i na genetiku a za týden na kontrolní ultrazvuk. Za týden už byla kůstka pěkně vidět. Tehdy bylo miminko jen špatně natočené, že ta kůstka nebyla prostě jen vidět. :) (screening ve 12tt tehdy jiný lékař velmi zanedbal. Takže tam jsem o nosní kůstce nic nevěděla. :zed: ).
U známé zase měli podezření, že má miminko rozštěp páteře. Což se také později nepotvrdilo.
Přeju ať je i u vás vše v pořádku. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
1.7.26 16:06
@tereziaa píše: Více

Ahoj,

močový měchýř bývá hůře viditelný u holčiček… Počkala bych na další vyšetření. U naší prvorozené mě zase lékař hnal na screening do Podolí pro špatnou echogenitu srdce - dva týdny jsem umírala strachy, abych se pak v Podolí dozvěděla, že lékař je de*il a že srdce má v pořádku :nevim: jde prý hodně o nastavení UZ… Přeji, aby to tak bylo i u tebe a vše dopadlo v pořádku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
1.7.26 16:18
@Yasmina21 píše: Více

Moc děkuju za alespoň částečně uklidnění. Bylo vidět, že mě doktorka nechce poslat domů, ale po dvou hodinách mi řekla, že opravdu bude lepší, když týden počkáme. Verim, ze to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
1.7.26 16:19
@chs.jasmin píše: Více

Také moc děkuju. Dnes nám rekla, že to bude na 90% holcicka, tak doufam, ze za tyden tam močový měchýř vidět bude. Samozřejmě jsem ale nervozni, na druhou stranu, když je plodovka ok a ledviny také, melo by to snad opravdu byt v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
1.7.26 17:22

@tereziaa Ještě jsem tu našla podobnou diskuzi. :) Prý močový měchýř není dobře vidět, když se miminko právě vyprázdní. Tak třeba má i s tím spojitost. :) Věřím, že všechno bude v pořádku. :hug:
 https://www.emimino.cz/…22tt-268955/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11889
1.7.26 21:27

U mě můj běžný gyndar někdy kolem 18tt dělal utz a neviděl nejen moc měchýř ale taky viděl jen jednu ledvinu…říkal že uvidíme že je mimčo možná zrovna vycurane, l, s tou ledvinou ze neví, bud tam bude nebo ne, každopádně i s jednou ledvinou se dá žít. Za týden na kontrole byly videt obe ledviny ale mocak pořád ne…na screeningu ve 20tt bylo vše vporadku, všechny orgány přítomny na správných místech a ve správném počtu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
2.7.26 08:49

Mě poslali ve 22tt domů, že nevidí něco v mozku.
Za týden jsem šla znova a už to vidět bylo.
Občas je miminko fakt špatně natočené, že něco není vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
3.7.26 09:46

Moc děkuji všem za odpovědi, potřebovala jsem se trošku uklidnit, že to bude v pořádku.
Hlava samozřejmě ví, že mimčo mohlo být jen špatně natočené, navíc paní doktorka mi i říkala, že si myslí, že ho vidí, ale…
Tak uvidíme ve středu. Četla jsem různé diskuze na toto téma, ale vždy doktor potom ženu poslal domů po prvním utz, já tam fakt byla dlouho, tak mi to bylo divné a trochu mě to hryzalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí