Úzkost 5 TT

1
10.7.26 15:21

Úzkost 5 TT

Ahoj všem,
obracím se na vás, protože jsem teď v 5. týdnu těhotenství a začínám být trochu zoufalá ze svých pocitů. I když se snažím uklidňovat a říkat si, že všechno bude v pořádku, bojuji s hroznými úzkostmi. Mám neustále stažený žaludek a obrovský strach o miminko.
Na první kontrolu jdu až za 14 dní a čekání se mi zdá nekonečné. Chci se zeptat, jestli některá z vás zažila něco podobného? Máte nějaké tipy, jak tyto úzkostné stavy trochu zvládat a jak se „hodit do klidu“, když se toho strachu nemůžu zbavit? Samozřejmě všude na mě vyskakují jen negativní zkušenosti.
Předem moc děkuji za jakékoliv povzbuzení nebo zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1973
10.7.26 16:05

Nevím, jestli vás to uklidní, ale negativní zkušenosti na vás vyskakují z jednoho prostého důvodu. Ty pozitivní nemají lidé důvod kamkoliv psát. Ženy, které to měly v pohodě, samy od sebe nikam do diskusí nebudou psát: měla jsem super těhotenství. Přirozeně do diskuzí budou psát ženy, které mají negativní zkušenost. Protože se potřebují svěřit a chtějí slyšet, že příště to bude dobré. Proto to na první pohled vypadá beznadějně… Po přečtení diskuzí tady taky budete mít dojem, že všechny mají doma nepoužitelného, nevyspělého, přerostlého synka a že dobří chlapi vymřeli. A že všechny mají těžkou cestu k založení rodiny… Je to ale mylný dojem. Ty, co mají fajn muže a rodina se jim podařila bez větší námahy, jsou prostě jenom zticha. Protože na tom, co funguje a vyšlo, na tom není co řešit ;) Nejistota je zneklidňující věc. Nejde dělat nic jiného, než se smířit s tím, že prostě nemůžete vědět, jak to těhotenství dopadne. Nikdo vám nemůže vůbec nic zaručit. Možná by pomohlo to symbolicky vložit do rukou nějaké vyšší síle. Spoustu lidí to uklidní, když se přestanou snažit mít pod kontrolou něco, co mít pod kontrolou nelze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16617
10.7.26 16:33
@andiedvorakova píše: Více

Přesně tak, hlavně nic nečíst a nechat tomu volný průběh :pankac: Ano, čekání na kontrolu bylo vždy nekonečné, aby bylo zjištění, že je vše OK. Ale snažit se na to nemyslet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
10.7.26 18:28

Odložit mobil a jít se projít do lesa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
11.7.26 16:10

Ahoj, já to měla poměrně značnou část těhotenství stejně. Po každé kontrole na gynekologii jsem odcházela v euforii, pár dní se mě to drželo a pak, když se blížila kontrola příští, vsugerovala jsem si, že to určitě nedopadne a ten den jsem tam šla jako spráskaný pes, že je určitě konec… A na UTZ si mimčo poskakovalo jak čamrda. Upřímně, tyto pocity se mě držely až do 19TT, kdy jsem konečně začala cítit pohyby. Pak už to bylo fajn, protože jsem o něm věděla.
Pro pozdější použití bych doporučila Angelsound a pro tuto chvíli: opravdu se zabavit něčím jiným, tak, ať přijdeš na jiné myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí