Utrogestan 600g denně

38
8.7.26 20:21

Utrogestan 600g denně

Ahoj holky, brala jste některá utrogestan, 3×2 denně? Já ho brala už dříve, 2 tabletky denně v druhé fázi cyklu. Nyní na začátku těhotenství zvýšeno na 6 tabletek denně. Jsem hrozně unavená, jak jste to snášely/snášíte? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4124
8.7.26 22:01

Ano a snasela jsem bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15110
8.7.26 22:08

Já jsem brala jen 2 denně a měla jsem z toho šílené závratě a motání hlavy. Ta únava k tomu také může být. A podle mě jsou ty závratě horší, fakt jsem často měla strach, že sebou seknu. Držím palce, ať to zvládáš. Já si těch 6 tobolek denně neumím přestavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
8.7.26 23:03

@Janča6 je to právě docela skok, ze 2 tabletek na 6. 🤯

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
9.7.26 05:42

Ja to teda snášela hodně špatně. Taky jsem byla furt unavena, bylo mi na zvracení, závratě a bolest hlavy furt.
Gratuluji k těhotenství :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.7.26 06:41

@ANYk9 tak jsem ráda, že nejsem mimo jenom tak a je to k tomu. Děkuju :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts: :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1964
9.7.26 08:10

Mě je teď blbě po amelgenu 2*400. Hlavně podle mě zpomaluje streva- tak nadýmání a bolest břicha plus nevolnost.

Předtím jsem měla progesteron a 2*300 a s tím mi vůbec blbě nebylo. Jasné že touze taky být týdnem ale začalo to právě po změně. Takže jestli to taky není značkou progesteronu. Mé seděl víc tamten. Navíc tento dělá nekomfort pálení a svědění. Tak uvažuji o tom ať mi to zas změní.

Navíc jsem měla svůj cyklus a mám 2 žlutá tělíska zrovna, ale nikdo mi ani ten progesteron neměřil. Prostě jedou dle tabulek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2320
9.7.26 09:28

Ano, zvýšená hladina progesteronu může způsobovat únavu. Nicméně lékaž asi ví co dělá, dostek progesteronu je potřeba k udržení těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.7.26 14:26

@LadaSva lékař určitě ví co dělá, mě zajímají zkušenosti žen, zda měli přímo po progesteronu únavu či závratě atd.
Hezký den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2320
27.7.26 05:14
@Nikysh píše: Více

No, on problém je v tom, žekaždé tělo je originál, jiné podmínky, jiné prostředí, jiná citlivost receptorů… tedy to, že utrogestan na jednu ženu nějak působí nijak neznamená, že bude působit stejmě či podobně na druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí