Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Neměly by, není to příjem, je to sociální dávka.
Ovšem s jistotou to řekne jen konkrétní banka
Vím o dvou bankách, které to nepočítají (pracovala jsem v nich) a řekla bych, že Ti to nevezme vůbec žádná banka. To na co příspěvek slouží je dané zákonem a nelze ho využít na nic jiného a tedy ho ani logicky nelze počítat do příjmu, když by jsi ho celý měla využít na to k čemu slouží..
Ne to se do příjmů nezapočítá, navíc to jsou peníze dítěte. PnP se nazapočítává nikam ![]()
Díky, já si to myslela, takže zase budeme bydlet dál v podnájmu, kde to je finančně šílený. ![]()
To se ti asi pocitat nebude, je to prispevek na dite, takze ma byt pouzity na dite, ale na hypoteku ne, takze si myslim, ze ti to jako prijem nevezmou. Mozna kdyby jste meli nejaky prispevek na bydleni, ale toto asi ne. ![]()
@kudlanka1 píše:
To se ti asi pocitat nebude, je to prispevek na dite, takze ma byt pouzity na dite, ale na hypoteku ne, takze si myslim, ze ti to jako prijem nevezmou. Mozna kdyby jste meli nejaky prispevek na bydleni, ale toto asi ne.
Tak v hranicnich pripadech ja tp muzou prihlednout. Ale jako klasicky prijem davky nevezmou nikde.
Ale treba alimenty nekde berou. Sice je to na dite, ale to dite je brano jako vydaj, snizuje bonitu, tak alimenty jsou zajisteni tech potreb toho clena domacnosti.
@Anonymní píše:
Díky, já si to myslela, takže zase budeme bydlet dál v podnájmu, kde to je finančně šílený.
Co je šílený? Bud na to mám příjmově a dosáhnu na hypotéku nebo bydlím v nájmu. Prostě realita
@Claire00 píše:
Co je šílený? Bud na to mám příjmově a dosáhnu na hypotéku nebo bydlím v nájmu. Prostě realita
Jo, jenže, kdybychom platili hypo, tak jak nám to spočítala, tak bychom platili o 4 tisíce měsíčně mín, nežli za nájem ve 2+1
To mi moc jako dobrý nepříde ![]()
@Anonymní píše:
Jo, jenže, kdybychom platili hypo, tak jak nám to spočítala, tak bychom platili o 4 tisíce měsíčně mín, nežli za nájem ve 2+1To mi moc jako dobrý nepříde
Započítáváš do těch 4tis měsíčně fond oprav, pojištění, náklady za správu domu, daň a jiné? Mátě dvě možnosti. Smířit se s nájmem nebo začít více pracovat a zvýšit si příjmy. Z toho co píšeš na tom nejste moc dobře, pokud berete dávky. Banku zajímají doložitelné příjmy a schopnost splácet.
@Claire00 píše:
Započítáváš do těch 4tis měsíčně fond oprav, pojištění, náklady za správu domu, daň a jiné? Mátě dvě možnosti. Smířit se s nájmem nebo začít více pracovat a zvýšit si příjmy. Z toho co píšeš na tom nejste moc dobře, pokud berete dávky. Banku zajímají doložitelné příjmy a schopnost splácet.
Ano, započítávám. Začít více pracovat, hm, promin, ale musim se smát
hypo bychom dostali, kdyby se mi tam započetl ten pnp, bez toho nedosáhneme na byt. Manželův plat a invalidní důchod na to nestačí a moje přivýdělky mám jen na dohodu o provedení práce, bohužel, ale i s nimi máme poměrně dost, jen na tu hypo to nevychází, když se to k tomu nedá doložit, protože mé přivýdělky se nezapočítavaj, když jsou jen na dohodu. Takže dávky nebereme, nechodíme žebrat na sociálku o prachy, manžel pracuje i s invalidním důchodem a já se starám o postiženou dceru a ještě si k tomu stíhám přivydělat bokem. Nevím, co jsis myslela, ale pnp je příspěvek na péči a to mám 13 tisíc.
U nás by nebyl problém splácet, když ted platíme mnohem víc. A těch 20 procent, co ted banky chtějí máme taky, takže mě prostě jen štve, že finance máme, ale nedosáhnem na to kvůli tomu, že se to do toho nezapočítává, nejsme žádné socky, co berou prachy od sociálky.
Žijete převážně z podpory státu, z nucené solidarity ostatních daňových poplatníků. Tudíž nemáte na hypotéku nárok, což mi přijde logické. Prostě se s tím smiř.
@Claire00 píše: Žijete převážně z podpory státu, z nucené solidarity ostatních daňových poplatníků. Tudíž nemáte na hypotéku nárok, což mi přijde logické. Prostě se s tím smiř.
Sorry, ale to, že má naše dcera vážné zdravotní problémy a já se o ní starám ti přijde jako vyžírání danových poplatníků? Věř, že kdybych nemusela, tak si ty prachy nevezmu, nenávidím chodit na sociálku žabrat o peníze, ale v tomto případě mám na ně nárok, když už je dcera potřebuje. A manžel to samé. Je po třech leukémiích v invalidním důchodě a nesedí doma na prd… jako cikáni a ještě se zdravím v háji chodí do práce. Takže promin, ale přijde mi to vážně hnusný. Příspěvek na bydlení a nic jinýho nemáme a ani bychom si to nevzali, nechcem chodit žebrat. Na to fakt nemám žaludek. Nejsme žádný socky.
@Claire00 možná by to chtělo nejdříve než začnete arogantně útočit zjistit, co je to PNP. Tyhle anonymní silácké řeči o tom, že někdo žije ze solidarity druhých mě dokážou zvednou ze židle, když vůbec nevíte o jakou dávku jde. To je příspěvek na péči a není to žádná sociální dávka pro nemakačenka!! Je to příspěvek na péči pro postižené dítě a asi vás to překvapí, ale pokud máte postižené dítě není úplně snadné pracovat a tato maminka se jak píše i přesto snaží přivydělat. Takže si myslím, že by bylo příště lepší méně útočně!
Anonymní. Chápu proč se přesně kvůli takovým dámám ptáte anonymně
Nicméně bohužel to banka v potaz nebere. Co
@zejazeja píše:
@Claire00 možná by to chtělo nejdříve než začnete arogantně útočit zjistit, co je to PNP. Tyhle anonymní silácké řeči o tom, že někdo žije ze solidarity druhých mě dokážou zvednou ze židle, když vůbec nevíte o jakou dávku jde. To je příspěvek na péči a není to žádná sociální dávka pro nemakačenka!! Je to příspěvek na péči pro postižené dítě a asi vás to překvapí, ale pokud máte postižené dítě není úplně snadné pracovat a tato maminka se jak píše i přesto snaží přivydělat. Takže si myslím, že by bylo příště lepší méně útočně!Anonymní. Chápu proč se přesně kvůli takovým dámám ptáte anonymněNicméně bohužel to banka v potaz nebere. Co
Děkuji moc za pochopení. Je mi moc líto, jak se někdo dokáže chovat, když ani neví, co za tím vším je.
Věřte, že já jsem z toho všeho už dost na dně, máme toho tolik, těch starostí, že už nejsem kolikrát ani schopná vyjít mezi lidi a bavit se, pokud mám vubec možnost se někam dostat, když malou hlídá maminka. Manžel je mé všechno, nebýt jeho, nezvládám to. I on si prošelpeklem a i tak dokáže bojovat a chodit do práce. Moc mě proto mrzí, že člověk se naží jak to jde, neválí se doma na gauči a nežebrá na sociálce o peníze a bydlí tak, jak bydlí a nemá nárok ani blbou hypo i přesto, že jsme si těch 20 procent z ceny nemocitosti poctivě našetřili. Ale co nadělám, prostě to nevyšlo, taktřeba za pár se poštěstí, kdo ví.
Ještě jednou děkuji a cením si Vašeho milého příspěvku.
Dobrý den, mohu se zeptat jestli když pobírám na dítě pnp se tyto peníze dají počítat k příjmům ohledně hypotéky, o kterou bychom chtěli požádat?
Omlouvám se za anonym, ale je to dost osobní.
Děkuji.