Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky od 20tt se mi cs pomalu zvedá. Napřed meknul čípek a potom prý je malej dole a ještě jeden bod za směr čípku… od toho 20tt si zavadim Utrogestan na noc 2 tobolky. A magnezko beru 4× denně a docela pomáhá. I když teď koncim 31 tt a tvrdne občas 5 x za den přibližně, premyslim ze bych si ho brala víc. Jak to mate vy z tím čs?? Možná záleží i na tom, že jsem po 3 těhotná.. modlim se za každý týden a hodně lezim, ale mám doma prvnacka a ještě 4 lety ho a ležet cely den zase nemůžu. Přítel je pres týden pryč. Jsem z toho na makovicí už
![]()
Ahoj, u třetího těhotenství to tak být může a nemusí to vést k předčasnému porodu. děloha se jako sval taky musí zatínat a pětkrát za den, to je úplně v klidu. Jsou ženy, které to mají mnohem víc a nic na to neberou. Horčík můžeš zkusit brát v přírodní formě, tablety už bych asi nepřidávala nějak moc víc, ale záleží na tvé zkušenosti. Dají se užívat třeba koloidní minerály, ty jsou výborně vstřebatelné (googli), nebo koupat v hořké soli. Navíc v těch koloidních je vše, co je třeba, nejen hořčík. Důležité je se zklidnit vnitřně (jj dobrá rada, já vím), ale ono to totiž působí zpětně i na relax těla a orgánů. To CS bude teď progredovat, toho se bát není třeba, každopádně předčasnému porodu ležením moc nepředejdeš. Držím palce, aby bylo vše tak, jak má být.
Ahoj
Já jsem měla od začátku těhotenství CS 1, asi od 12tt CS 2 a od 20tt CS 3. Měla jsem pocit, že ten můj doktor všechno tak nějak fláká. Když jsem se ho ptala na to, jestli náhodou není CS 3 ve 20tt hodně, řekl mi něco v tom smyslu, že on je doktor a já do toho nemám co mluvit. Tak jsem přešla k jinému a ten mi až někde do 36tt psal 1, pak postupně 2,3.. až jsme skončili na 6 a rodila jsem ve 42tt
Takže to CS je hodně subjektivní a když už jsi těhotná potřetí, dá se očekávat, že čípek se bude měnit rychleji ![]()
Hodně štěstí, ať to vydržíte aspoň do toho 39tt!
Ja cekam druhe, jsem ve 32tt a CS mam furt 0. Kazdou kontrolu si preju, aby bylo aspon 1 nebo 2 a nic. Prvni porod mi museli vyvolat a nyni bych chtela rodit bez vyvolavacky, prirozene, tak uvidim. Nicmene se CS posuzuje subjektivne a co jeden dr. posoudí jako 0 muze druhy posoudit jako 3.
Holky ten hořčík mám nakazany ten vynechat nesmim. Břicho mi tvrdne při dávce 5 tablet denně a to az teď. Az od 31 jinak magnezko zabíralo, ani to nebudu skouset vysadit. Mám ho brát do 36 týdne.
nemám jen ležet spíš nemám uklízet a být víc v klidu nic netahat.
děkuji za rady ![]()
Marně hledám, kdo psal o vysazení hořčíku. nikdo, jen já radila přidat ho k tabletám ještě v přírodní formě ![]()