Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi se jen potřebuju vypovídat.
Po 7 letech jsme se rozešli s partnerem. Vztah poslední 2 roky už byl dost o ničem a zřejmě to byla jen otázka času než se rozejdeme. Ale sejmulo mě to teda dost. Bylo to víceméně jeho rozhodnutí, tak jsem myslela, že s tím bude ok, ale včera při loučení dost brečel a nepřišlo mi, že je s tím ok, ale je to definitivní. Jsme opravdu každý jiný. Děti jsme neměli, takže v tomto je to jednodušší.
Já jsem zůstala v bytě, kde jsme žili, je můj a najednou ta samota mě tady strašně deptá.
Je mi téměř 43, v perimenopauze, přicházejí vlny, kdy jsem za to ráda a pak návaly pláče, kde mi chybí, což je asi normální.
Ani nevím, co vlastně chci slyšet, bojím se samoty. Nedokážu si představit mít nový vztah, zvykat si na jiného muže a hlavně, s tak s rozhozenými hormony mě tak nějak žádný ani nezajímá a v podstatě nemám ani co nabídnout.
Nevím, co chci slyšet, asi se jen vypovídat ![]()
Ve 43 nejsi ztracená. Měla jsem sousedku, která randila ještě v 70. Dovedu si představit charismatického čtyřicátníka nebo (skoro)padesátníka, se kterým ještě zažiješ spoustu hezkých let. Je jasný, že po 7 letech tě rozchod převálcoval, ale neházej flintu do žita, na to je ještě hodně času
Jsem si jistá, že až se oklepeš z nejhoršího, zájem o nového partnera přijde. Moje sestra se podruhé vdává v 41. Láska není jen pro lidi 20+.
@syslomil píše: Více
děkuji za milá slova ![]()
ono mi ale spíš dochází, že čím jsem starší, tím vím víc co chci a je o dost náročnější najít někoho kompatibilního
Na nějaké chlapy se teď vykašli, potřebuješ zpracovat rozchod a znovu se postavit na nohy. Postupně, pomalu, věnuj se sobě, dělej co tě baví a co máš ráda. A neboj, na lásku později taky dojde, vždyť neumíráš ![]()
Lehké to nebude, ale ztracené to rozhodně není. Dej si čas pro sebe a uvidíš.
Klid ![]()
Dej si pauzu, cas pomuze.
Ja zacala znovu zit ve 47. Nejdriv pomalu…jeden vztah nevysel (chtel jeste deti), pak jsem to rozjela na seznamce, rozhodne jsem se necitila menecenna nebo nechtena, dost jsem si to uzivala…🤩
A pak jsem ho asi nasla.
ja 51, on skoro 54, jsme spolu necely rok, citim se stastna.
Takze…nikdy neni pozde. Staci chtit, najit ztracene sebevedomi a nevzdat to.
@TobiT83 píše: Více
mamčina kamarádka ovdověla v 56, v 58 se seznámila s inteligentním mužem, zezačátku chodili spolu do divadla a na koncerty, po dvou letech se sestěhovali
Děkuji všem za milá slova ![]()
já samozřejmě žádného chlapa teď nechci, spíš přemýšlím, jak zaplnit v bytě tu samotu - myslím nějakou aktivitou..
v práci mám teď taky masakr, takže lítání někde po práci teď nehrozí, jsem ráda, že dolezu domu
nemáte nějaký tipy na aktivity doma? ![]()
Ve 43 jsi mlada na vse… Odpocin si od vztahu, chlapu, venuj se sama sobe… bud rada, ze mas cas a moznost… nepises, ze bys resila nejakeho sileneho ex, deti, nemocne rodice a peci o ne… Mas krasny zivit, bud vdecna.
Ja i s detma a milionem starosti jsem si 5 let od rozvodu nasla naprosto skveleho chlapa… jsme spolu pres rok a vse je lepsi a lepsi…
Takze ne, opravdu ti zivot nekonci. ![]()
@Andelskej_Satan píše: Více
Pridam generalni uklid, malovani… rekonstrukce, zmena nabytku… to te zamestna… ![]()
Objímám a držím palce.
Udělej si čas sama pro sebe, co jsi vždycky chtěla a ve vztahu to nešlo? Teď možná nastal ten pravý čas se realizovat.
@TobiT83
na samotu mi vždy 10000% zabral pes, občas je to lepší, jak některý chlap ![]()
Jinak já znovu začla v 47, po 18letém manželství a jsem
, hoď se do klidu, vydýchej to, srovnej si hormony
a pak zkus seznamku, je to sice hodně dobrodružná jízda s mnoha zákrutami a nástrahami ve formě lhářů, ženáčů a zadluženců, ale jistá šance tam opravdu je ![]()
@Anonymní píše: Více
to už právě dělám, ale jednou už nebude co předělávat ![]()