Po halucinacích se bojí

Anonymní
22.2.13 19:45

po halucinacích se bojí

Dobrý večer, prosím nestalo se někomu, že dítě mělo při teplotě halucinace a od té doby se bojí? Bojí se, když je někde temno, když někdo trochu zvýší hlas. Na chodbu nechce jít samo, jakoby tam něco vidělo. Snažíme se uklidnit. Není to tedy každý den, ale sem tam se to opakuje. Od těch halucinací uběhl skoro měsíc? Nevíte co to může být? Vyroste z toho a zapomene, nebo zajít k dr? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
22.2.13 19:49

Já se kolikrát bojím ještě teď sama doma, teď jsem tu jen s miminem a nechávám i přes noc svítit na schodišti :oops:
Taky se pamatuju, že jsem měla při horečkách nějaké vidiny, strachy, jestli to plyne z toho nevím. Nedokážu si nějak představit, co by s tím doktor udělal. Zkusila bych dítě vybídnout k tomu, aby o tom mluvilo, čeho se bojí, případně nakreslilo. Neshazovat, nezesměšňovat, ale jen trpělivě vysvětlovat, že není čeho se bát (já si taky vždycky trpělivě vysvětluju, že není čeho se bát, když tu v noci něco praskne nebo bouchne :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.2.13 19:52

Ahoj,
kolik je dítěti let. Mně se to taky stávalo. Jednou jsem měla pocit, že někoho vidím stát v chodbě, ale byla to jen moje fantazie.Do sedmi let jsem měla na noc zaplou lampičku. A malého človíčka může vyděsit cokoliv. Já myslim, že je to normální-tedy pokud vyloženě nevidí pořád nějaké duchy, pořád nebrečí a nechová se nijak divně. Já myslím, že u tebe je to, ale normální. A není to způsobeno tím, že by se dítě dívalo třeba na horor? U malých dětí může vzniknout takové trauma.Ale neboj :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
22.2.13 19:54

Já jsem asi ve dvanácti měla dlouho vysoký horečky a měla halucinace, ale nebála jsem se, takže moc neporadim

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.2.13 19:58

Jsou mu dva, takže mi toho moc nepoví :,(

• Citovat
  • Upravit
132
22.2.13 19:58
@ohýnek píše:
Já jsem asi ve dvanácti měla dlouho vysoký horečky a měla halucinace, ale nebála jsem se, takže moc neporadim

Tak nechápu, proč to píšeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
22.2.13 19:59

Tak to je normální, já jsem v jeho věku pořád brečela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.13 20:11

Do te doby byl dobrý (než měl ty horečky a halucinace), tak nevím co to s ním je? Snažíme se s ním pěkně, aby neměl nějaké škaredé myšlenky. V noci se ujišťuje, že jsme u něj.

• Citovat
  • Upravit
132
22.2.13 20:12

Zkuste se zeptat u dětského psychologa, třeba by vám pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.2.13 20:12
@Anonymní píše:
Jsou mu dva, takže mi toho moc nepoví :,(

Zkusila bych světýlka do zásuvek, pokud nemá, tak usínáčka do postele, pokud by zvládnul pobrat nějakou jednoduchoučkou pohádku, tak toho usínáčka třeba králíčka a vyprávět o statečném králíčkovi, který se ničeho nebál a všechny ochránil a hlídal malé děti, když spinkají :nevim: Až ta vzpomínka otupí, tak se to snad srovná, navíc bude čím dál tím víc světla, dýl vidět, tak ho ta tma nebude moc obtěžovat a snad zapomene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
22.2.13 20:32

A dat mu nejakyho plysacka -kamarada a vysvetlit mu, ze kdyz tam nejsi ty, tak at se prituli k plysackovi a zavre oci a spinka, ze plysacek bude porad s nim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
22.2.13 20:32

Taky bývám s děti večer často sama doma, taky se cítím líp, když na chodbě svítí aspoň tlumené světlo a v každém pokoji, kde právě nejsme, tak taky :oops:
Teď všechny děti už spí, mám tu puštěnou Tv a rožnuto, kde se dá :mrgreen:

Nepřeháníte to, nazývat halucinacemi? Vím, že jde asi o slovíčkaření, ale halucinace by byl dost vážný psychický problém. Já bych to spíš nazvala vidiny, děsy, noční můry. Ty jsou během vývoje normální. Nebyla to náhoda, že se to objevilo zrovna při horečce?

Moje dcera má teď 4 roky a asi dva roky trpěla v různých epizodách tím, že se v noci probudila a viděla pavouky, prý je vidí lézt všude kolem sebe, bála se znovu usnout, i u mě, musela jsem rožnout lampičku. Plakala, že ji kousnou. Potom jsem ji nakonec nějak uklidnila a při světle usnula. Ráno si na nic nevzpomínala. Teď už se to dlouho neobjevilo(víc jak půl roku). Mluvila jsem o tom s psycholožkou a říkala, že je to normální, je to tím, jak mozek vyzrává a zpracovává vjemy. Navíc jsem byla potřetí těhotná, stěhovali jsme se - ale nebylo to v návaznosti na to, trpěla tím 2 roky v různých obdobích, kdy často a kdy byl delší dobu klid.

Pamatuju si jako malá, že jsem vidívala strašidlo za prosklenými dveřmi v paneláku u babičky. Prostě jako by tam někdo byl..Nevztahovalo se to na horečku nebo nemoc, prostě než jsem usnula nebo když jsem se probudila.

Já bych to naopak moc nerozebírala, snažila bych se zajistit všude tlumené světlo až do úplného usnutí, přechodně bych umožnila dítěti spát se mnou v místnosti, pokud už spí jinde. Myslím si, že to odezní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
22.2.13 20:36

Chudák dítko. :think: Ani se mu nedivím, že se bojí. My máme v rodině nějakou vadu, že máme halucinace v průběhu spaní. Probudím se a vedle mě stojí nějaká postava a kouká na mě, nebo mám pocit, že na mě padají kroupy, kapky. Raz dokonce kolem mě byla všude voda… :roll: Ale měl to můj děda, můj taťka a já to podědila. Jako dítě jsem s tím měla velký problém, abych pochopila, že se toho nemusím bát.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
22.2.13 21:05
@jana anička píše:
Tak nechápu, proč to píšeš

protože se mi chtělo :roll:

• Citovat
  • Upravit
132
22.2.13 21:21

Ohýnku, Promin, ale myslím, že tím nikomu nepomůžeš :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí