Po jakych intervalech krmite
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Strašně to komplikuješ, zbytečně. Dcera obědvá kolem druhé protože 11-13:30 spí. Co si o tom kdo myslí je mi uplně jedno, podstatný je, jak to vyhovuje nám. Starší to tak měla taky, časem si sama spaní posunula až po obědě.
Dítě má být najezené dle své potřeby, a kolik svačin, obědů a večeří sní, to už je na konkrétním dítěti i dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans mas pravdu prdim na to zitra ji dam chrnet jak je zvykla kdyby mela uz i problem usnout v tech 11:30 tak to az pak posunu
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Lily Evans mas pravdu prdim na to zitra ji dam chrnet jak je zvykla kdyby mela uz i problem usnout v tech 11:30 tak to az pak posunu
Nejjednodušší je dávat dítě spát ve chvíli kdy ti začne dávat signál, že je unavené. Přes den na hodiny nekoukám, dodržuju pevně jen večer (plus mínus půl hodiny). Ono to u našich holek je poměrně stejné každý den, ale nijak si neplánuju „dám ji spát v jedenáct“, prostě jak vypadá že by jedla tak se nají, a jak vypadá že by spala, jde spát. A mám to zcela bez starostí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans prave u nas je to taky stejny vzdy uz zacla mnout a zivaz v 11 bylo to stejny tak sme sli lehat a ted kdz sme lehali v ten cas a uz bez zivani tak se mi do pul dvanacty vrtela a pak usla tak sem dneska zkusila ze dam spat pozdeji slo sme si lehnout ve 12:20 a co minuty byla tuha prave sem ji pozorovala a jak pises zadnej signal nevydavala mala je prave dost ziva takze ona fakt kolikrat ani neda najevo ze chce spat a pak sni lehnu co vzdy ze vim ze v tu dobu chtela a vytuhne
Takze prave se bojim toho abych ji jakoze to spani nak nepretahla vis nebo jak to jakoze rict
Mapa je prave celkem hodinar
Takze vzdy musi do 19:00 mit mliko jinak uz bruci a tim jak sla dneska spat az v tech 12:20 mi usla pozdejs ze se vrtela ale to se da pochopit Áe jinak prave dny na jidlo a tak sou u nas stejny plus minus
Vim co mam vyzkouseny ze proste tri hidky kdz neji tak je nervni tak se snazim drzet tech dvou hodek aby byla spokojena ikdyz mala ma v ty puse porad neco😂
A prave se to vse snazi dodrzet jal je zvykla ale ten spanek se ji nejspis asi zacina posouvat ale zas ji to nechci posunout moc kvuli tomu abych ji to nak nepretahla
Ze treba kdz ji nedam spat v 11:30 ale treba jako dneska vis
Snad sem ti nenapsala jak tatar
No zitra zkusim ten nas klasickej rezim a uvidim ci ona na to a kdyby mela ten probel i v tech pul dvamacty usnout tak ji asi ten spanek uz posunu o par minutek
Ja sem i prave cetla ze kdyz dite ma problem usnout do 30min ze se to bdelo okno ma prodlouzit
Ale ridim se malou
- Citovat
- Upravit
Já chodím uspávat do kočárku, protože v posteli je to nejméně na půl hodiny nezávisle na úrovni ospalosti, a na to nemám přes den čas, venku je na vzduchu a spí dýl
Mám ji už odpozorovanou, ona by byla schopná nejít spát a pak ve tři někde s řevem odpadnout, tak ve chvíli kdy začne mít unavený oči a prvně zívne, jde do kočáru a do pěti minut spí. Večer s uspávací hodinkou počítám, to mi nevadí, ale přes den mám práci a domácnost a starší dceru a taky chci chvíli klidu, tak volím jednodušší cestu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne tak, vzdy jsem vsechny deti davala spat ve chvili, kdy se zacaly tvarit ospale.
Zcela bez ohledu na hodinky. A to i vecer.
Ono az bude starsi a odpoledni spanek se ji jeste posune, drzet se nejakych hodin, tak se z toho zblaznime vsichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lily Evans tak ja to mam opacnw me usne lip v postely nez kocare v tom rada spis smiruje
No dneska nebyl vubec unavena ani na ocich jeste sem si rikala ty vadi nak se drzi a jen sem ji dala po jidle spat a vytuhle do minuty takze u maly ted nevim ![]()
- Citovat
- Upravit
@Lucie_Sx tak ona to mela vzdy kolem ty hedenacty zacla zivat a tak to se zlomilo a usla az pak kolem pul dvamacty prave. A dneska sem cekala jestli bude neco a nic byla aktivni vse v pohode tak sem ji dala spat at v tech 12:20 a usla do minuty a to nezyvala nemnula oci nic ale uz sem si rikala ze je to dlouho od toho casu co vzdy chodila a usla do minuty
Jinak vzdy ten cas ta 11 bylo ze proste zacla zivat a bylo to fakt vzdy stejny
No zitra zkusim tu jeji klasiku ji vratit a kdyz by neusla tak to proste necham posunuty
Jinak me vecer usina krasne jen dnesk ji to neslo jak spala jinak pres den
Mala je fakt hodinar vzdy mela vse stejny uz i jako novorozenec kdyz me budola na kojeni tak ti byly stejny casy pokazdy.
Tohle myslim ze bude mit po me ja to mam taky od malicka
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Kolicek95 me prave usne taky kolem ty 11:30 taky me napadlo dat obed v 11
Ale zas si rikam kdyz mliko mela v 8:15-8:30
Tak pak ma 2,5h a pak je 11 obed ze je divny ze by mezi tim nemela tu svacinu🤔 me dr porad hustila ze musi proste mit snidane svacina obed svacina vecere a um
A mala vlastne ma misto snidane jeste um to vyzaduje pak ma tu svacu pak ten obed pak svaca pak vecere a um pred spanim
Já to beru podle sebe, že sama nesvačím dopoledne, ale jsem zvyklá dříve obědvat. Když jsem dávala dopolední svačinu, tak mi děti nejedly oběd, který považuji za důležitější.
Ale jako chápu tě. Já jsem to taky hrozně řešila u té starší. Já jsem zas strašně přemýšlela, jestli je v pohodě, že jde spát v podstatě hladová a nají se třeba až v ty dvě. Zpětně hodnotím, že jsem se tím stresovala úplně zbytečně.
- Citovat
- Upravit
@Kolicek95 no me mala sni fakt vse ona je dobrej jedlik
Ja se tim jakoze nestresuju jen sem premyslela nad tim vis
Jak mama zminila ze proste ve dve je to pozde
Ale zas kam bych ji nacpala tu svacu kdyz vim ze by byla brucoun ze to nema jak je zvykla.
Ale zitra to veatim do normalu a kdyz by fakt nezsla tak to posunu
Ona vzdy zivala a ted co to resim tak proste nic
Byla vzdy hodinar blizil se cas uz bylo videt a ted nic a i jak sla dneska spT pozdejs v tech 12:20 tak taky zadna znamka unavy a jen co lehla byla tuha
Ona mi ted chodi par dnu taky si rikam ze je tim tak zabrana ze neda najevo unavu
- Citovat
- Upravit
Promiň, ale ani jsem to nedočetla. Jen prostě kroutím očima. Mám roční dceru a chodí mi spát v 11:30, oběd dostane až se prostě vzbudí ![]()
Každopádně 2h interval je hrozný, to musíš pořád jen krmit ne? Větší dávky jídla nechce???
Jinak já bych režim neměnila. Co je špatného na obědu ve 2?
Nechala bych jak je zvyklá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Upřímně taky nevím co řešíš.. dělej to tak, jak to vyhovuj vám. Mě chodil syn taky spát v 11:30 a někdy dostal oběd před spaním a někdy až po..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, měli jsme to, máme to velmi velmi stejně a jo, jsou to docela kraviny. ![]()
Také mě moje milá matka kolikrát peskovala, že „oběd ve 2?“ ale prostě to tak moje dcerka má a měla. Kolem 11 svačina (obědy prostě v tuto dobu nechce), po probuzení kolem 13-14 oběd. Obědváme s manželem také v takovou dobu a tak malá jí s námi. Také jsem zkoušela různě špekulovat, jak jí to nastavit „lépe“, dávat spát jinak, natahovat, zkracovat, nevímco, než jsem pochopila, že mi dává jasné signály, kdy chce co jíst, kdy chce spát, a není nutné jí do toho vůbec nějak kecat.
No a od té doby jsme všichni šťastnější. Ráno v 8 mléko, namazané pečivo, jogurt, pár křupek, před 11 sváča - ovoce, spánek, oběd 13-14, sváča 16-17, koupání 18:30, večeře 19, spinkat. Zakotvila v tomto rozvrhu, který jí vyhovuje, tak jedem podle toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta188 proste tak basti chce tak nevidim duvod proc bych to mela menit
Dam jidla vuc a kolik sni tolik sni
Tohle fakt menit nebudu jen abych ja mel naly pohodlo ze nebude jist ctyri hodiny proste tak basti nic na tom spatnyho nevidim
- Citovat
- Upravit
@Kočka nedomácí kpukam ze to fakt mame stejne
Necham to byt bud si sama ten spanek prehodi nebod ne
Me to nenapadlo resit nez mamka rekla ze ke to proste pozde tak sem zacla dumat. Sem rada ze mi rozumis
Dekuju
- Citovat
- Upravit