Po MD mě nechtějí!!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
629
29.7.06 10:31

Po MD mě nechtějí!!

Prosím Vás všechny o radu.

Příští rok 2.3.2007 mi končí tříletá MD. Podala jsem žádost o dřívější nástup a dnes mi bylo řečeno že pro mě práci nemají a pravděpodobně nebudou mít ani po ukončení MD.
Chci se vás zeptat máte někdo zkušenosti?
1.Co když se stane že mi ještě te´d před ukončení tříleté MD nabídnou jinou práci musím ji vzít (bylo mi řečeno že se to může stát) nebo můžu odmítnou a přijít až 3.3.2007?

2. Když s tím nebudu souhlasit mám přijít do práce 3.3.2007 a požadovat svoji práci dle pracovní smlouvy? A když ji mít nebudou(jsou tam velké změny) co mám dělat? Je to asi překážka na straně zaměstnavatele a mám nárok na výpovědní dobu 3 měsíce + odstupné? Nebo to bude od nového roku pouze 2 měsíce?

3. Co když mi na výpovědní dobu přidělí jinou práci, musím ji vzít? Nebo můžu odmítnout?
Ve smlouvě mám specifikovanou funkci jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1667
29.7.06 10:38

Lajlo, tvou práci, kterou máš specifikovanou ve smlouvě ti musí zaměstnavatel držet po dobu MD tzn. 28 týdnů od nástupu na MD. Do tří let věku dítěte ti musí držet místo v zaměstnání ale už ne to tvé prostě jakékoliv . Pokud kvůli organizačním změnám žádné místo pro tebe mít nebudou, dají ti výpověď s odstupným - teď je ze zákona myslím minimálně dvouměsíční, mělo by se od ledna zvedat na tříměsíční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
29.7.06 12:44

Já jsem právě myslela že se má zkracovat výpovědní doba z organizačních důvodu ze 3 měsíců na dva? To jsem z toho jelen!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
29.7.06 13:19

Ahoj holky,

ja si myslim, ze po dobu MD - tedy tech 28 tydnu Ti maji drzet „stejnou zidli“. Pak pri nasledujici RD do 3 let veku ditete by Te meli zamestnat na pozici odpovidajici pracovni smlouve … Tedy napr. urednice by nemela byt prerazena na uklizecku atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
29.7.06 13:26

..

Příspěvek upraven 31.10.19 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
29.7.06 16:18

Ahojky,

Pindruse, ja myslim, ze musi nastoupit na MD (6-8t pred porodem) do tri let veku ditete. Pak ji nevyhodi.

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová