Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prosím Vás všechny o radu.
Příští rok 2.3.2007 mi končí tříletá MD. Podala jsem žádost o dřívější nástup a dnes mi bylo řečeno že pro mě práci nemají a pravděpodobně nebudou mít ani po ukončení MD.
Chci se vás zeptat máte někdo zkušenosti?
1.Co když se stane že mi ještě te´d před ukončení tříleté MD nabídnou jinou práci musím ji vzít (bylo mi řečeno že se to může stát) nebo můžu odmítnou a přijít až 3.3.2007?
2. Když s tím nebudu souhlasit mám přijít do práce 3.3.2007 a požadovat svoji práci dle pracovní smlouvy? A když ji mít nebudou(jsou tam velké změny) co mám dělat? Je to asi překážka na straně zaměstnavatele a mám nárok na výpovědní dobu 3 měsíce + odstupné? Nebo to bude od nového roku pouze 2 měsíce?
3. Co když mi na výpovědní dobu přidělí jinou práci, musím ji vzít? Nebo můžu odmítnout?
Ve smlouvě mám specifikovanou funkci jasně.
Lajlo, tvou práci, kterou máš specifikovanou ve smlouvě ti musí zaměstnavatel držet po dobu MD tzn. 28 týdnů od nástupu na MD. Do tří let věku dítěte ti musí držet místo v zaměstnání ale už ne to tvé prostě jakékoliv . Pokud kvůli organizačním změnám žádné místo pro tebe mít nebudou, dají ti výpověď s odstupným - teď je ze zákona myslím minimálně dvouměsíční, mělo by se od ledna zvedat na tříměsíční.
Já jsem právě myslela že se má zkracovat výpovědní doba z organizačních důvodu ze 3 měsíců na dva? To jsem z toho jelen!!
Ahoj holky,
ja si myslim, ze po dobu MD - tedy tech 28 tydnu Ti maji drzet „stejnou zidli“. Pak pri nasledujici RD do 3 let veku ditete by Te meli zamestnat na pozici odpovidajici pracovni smlouve … Tedy napr. urednice by nemela byt prerazena na uklizecku atp.
Ahojky,
Pindruse, ja myslim, ze musi nastoupit na MD (6-8t pred porodem) do tri let veku ditete. Pak ji nevyhodi.
Mata