Smažený patizon

1718
28.7.06 08:51

Smažený patizon

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
718
28.7.06 08:56

Lilo, mnam, mnam, dostala jsem na nej chut :P
Ja ho delam tak, ze ho nakrajim na cca 1,5cm platky, ktere jeste pulim a tu tvrdou slupku oloupu skrabkou na brambory. PAk ho ochutim (sul, pepr, paprika…) a obalim klasick v trojobalu :wink: . A je to mnamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
28.7.06 09:06

Ahoj,
my ho děláme tak, že ho rozkrájíme na 1 cm plátky. Rozhodně se musí oloupat ta slupka a někdy , když je starší patizon, tak i vybrat ty jádérka, protože jsou hořká a zkazí to pak celý jídlo :? . Jo a my patizony zá:,–(ně smažíme v troubě, je to lepší, na pánvičce nám to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
28.7.06 09:13

Před smažením doporučuju nechat „vypotit“. Osolit a chvíli nechat. Pustí potom vodu a po usmažení je pak dostatečně měkký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
28.7.06 10:02

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
28.7.06 13:24

Ahoj,

právě jsem dopekla v troubě „cukeťák“ jenže z patizonu - takže vlastně „patizoňák“ - taky je to mňamka. Nastrouhat nahrubo s trochou salámu a sýrem, hodit do toho vejce, koření (sůl, něco zeleného, muškát, pepř…), poprášit buď strouhankou nebo hrubou moukou (klidně s trochou prášku do pečiva), je-li to málo vodnaté, tak zalít trochou mlíka. Teď jsem do toho hodila ještě lžici sádla, je to pak chřupavější. Plech vysypu strouhankou, dneska jsem hodila navrch i rozkrájená rajčata… Nějak ty výpěstky likvidovat musíme, že jo! Výborné i studené (manžel to miluje). Jíst buď samotné nebo s bramborami a máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová