Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To ti taky schvaluju, moc se neangažovat, pokus se zatím snažíte 2 měsíce, ale moc bych ti přála, aby to vyšlo. Čím dýl to trvá, tím hůř se na to nemyslí. Mě pomohlo se soustředit na něco jiného - začala jsem cvičit.
pavluša…Tak to jsi měla super otěhotnět hned tak kratkou dobu po narozkách.A jak dlouho jste se snažily?
Medakulička…Tak to abych začala cvičit.......Ne dělam si srandu.Ja taky slyšela,že mam skusit myslet na něco jiného a pak se to určitě povede.Ale to se těžko řekne.Moc bych si mimi přála a proto se tak moc hlídám a to dělam špatně.
No, vím, jak těžký je na to nemyslet. Prakticky to nejde. Chce to najít jinou činnost, která by tě zabavila a vyčistila hlavu. Např. dovolená, taky stěhování je dobrý, vymalovat. Zvát si návštěvy - lépe bezdětné.Hlavně nic nepočítat, nezjišťovat ovulaci a tak.
Já jsem otěhotněla poprvé zrovna touhle dobou před 4 lety - o dovolené. A máme květňátkovou holčičku.
medakulicka…
Ja si stejně myslím,že jsem takova protože to skoušíme teprve 2.měsíce,ale jak uvidím že to prostě nepujde tak lehce tak se stejně na to vykašlu a nechám to přírodě,ale myslela jsem si že ji můžu aspon pomoct to urychlit když bych si hlídala ty plodné dny.No vidíš to je mi 27.let a teprve nedavno jsem se dočetla,že otěhotnět můžou holky jen když jsou plodné dny a ja myslela že když se trefíš do plodných dnů tak otěhotníš hned a pokud plodné dny nemaš tak můžeš taky otěhotnět,ale ne tak rychle jak když jsou plodné dny..A přesto je to úplně jinak…
S těmi plodnými dny to máš těžký. Každý to má jinak. I každý cyklus můžeš mít plodné dny jinak. Vlastně jen jeden plodný den - ovulaci. Někdo otěhotní hned po MS, někdo uplostřed cyklu, někdo na konci. Mamka mojí kámošky nemohla otěhotnět a doktor jí poradil, ať to zkuší při MS a vyšlo jim to. To by ses musela fakt pořád hlídat a testovat, abys měla jistotu, kdy máš ovulaci. Ale pokud s „taťkou“ nejste nějak odloučeni (já dělala dvanáctky noční, denní)tak bych to nehrotila.
P.S. Otěhotněla jsem po 26. narozkách