Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vim, ze uz se tu tohle tema nekolikrat mihlo…ale do rubirky „Neplodnost“ uz ty, co cvicily asi moc nezabrousy .....teda predpokladam, ze vetsine to cviceni pomuze… ![]()
Zajimalo by me za jak dlouho od zacatku cviceni jste od fyzioterapeutky dostaly svoleni k plozeni? Vim, ze je to asi hodne individualni…
Ale co jsem tak koukala, tak nekdo ma cvicit a neprerusovat plozeni. A jine fyzioterapeutky preferuji variantu…dokud se cvici, tak pouzivat kondom ![]()
Jake s tim mate zkusenosti?
Já jsem k žádné fyzioterapeutce nechodila, cvičila jsem si individuálně, ale pravidelně. tak to co tu píšeš, co čtu poprvé. Měla jsem půjčenou knížku od paní Novotné, co se učila přímo u p. Mojžíšové a o ničem takvém jsem tam ani nečetla. Nebo jsem to snad přehlídla?
ahoj, já jsem Mojžíšovou cvičila pod dohledem fyzioterapeutky a během této doby jsme se snažili pořád, povedlo se za 3 měsíce cvičení, před tím 9 měsíců bez úspěchu, tak si myslím,že mi cvičení pomohlo, rozhodně neuškodilo. ![]()
Nepřihlášená Zuzanica
Ahoj, já jsem cvičila pravidelně 4 měsíce, kždý měsíc jsem jednou nebo dvakrát zašla k fyzioterapeutce na „kontrolu“ správnosti prováděných cviků, snažili jsme se pořád, jako 3 předešlé roky. Teď jsem ve 35. tt. O tom, že by se snažení mělo při cvičení přerušit, jsem nikdy neslyšela. Hodně štěstí. P.
Cvičení mojžíšové je hlavně o pravidelném poctivém cvičení cviků a mobilizace, které provádí terapeutka, jinak absolutně nemá smysl!!! Já jsem se takto půl roku připravovala na IVF a zatím vypadá, že se zadařilo-ťuk ťuk ťuk!!! Tak holky vzhůru do toho, chce to opravdu jisté sebezapření a hlavně výdrž, ale já můžu jen doporučit. První 2-3 měsíce by se opravdu nemělo otěhotnět, po půl roce už je tělo připraveno. Tak moc držím palce všem!!!
Ahoj,
mě fyzioterapeutka doporučila 3 měsíce od začátku cvičení něotěhotnět, protže je zvýšené riziko mimoděložního těhu. 3 měsíce proto, než se cvičením nějak děloha u:,–(í. Nevím jak to líp napsat. Jinak fyzioterapeutka prováděla mobilizaci každý měsíc před ovu. Po 3 měsících cvičení jsem otěhotněla.
Holky, já se teda zatím ještě o mimčo nenažím, ale na Mojžíšku chodím měsíc (už jako přípravu). Sestra mi říkala, že JÁ bych se neměla snažit půl roku - minimum je u každého prý 3 první měsíce - je prý opravdu riziko mimoděložního těhu. A ta doba je u každého jiná, podle stavu svalového korzetu. A myslím, že je to psané i v té knížce o které se tu píše - že vám fyzioterapeutka musí dovolit, že už se můžete snažit.
Ahojte
Dekuju za odpovedi ![]()
Jsem hrozna, ale byli jsme dva tydny na dovce a ja tam to cviceni proste vzdala. Navic jsme tam porusili snad vsechno, co se dalo z tech prikazu a zakazu od fyzioterapeutky…jizda na motorce…atd…
Ted se budu jenom modlit, aby z toho nebylo mimodelozni…teda za predpokladu, ze z toho vubec neco bude… ![]()