Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky…
Chci se vás zeptat.Mám asi jeden den po ovulaci a je mi celkem na zvracení a dost se mi točí hlava..Je to normální?Nebo bych mohla být těhule…S přítelem to skoušíme teprve 2.měsíce,takže nemám žadne skušenosti.Děkuji všem za radu…
Ahoj, obávám se, že pokud jsi opravdu měla ovulaci včera(dělala sis testy?), příznaky nebudou těhotenské. Vajíčko cestuje již oplodněné do dělohy asi 4-6 dní, pak teprve se uhnizďuje.A teprve pak se dá tehotenství potvrdit. Neříkám, že nejsi těhu, ale tohle z těhotenství nebude. Přeju hodně štěstí při snažení a ozvi se, jak si na tom. hanka
Ahoj Hani.Moc děkuji za odpověd..Ano testy jsem si dělala aměla jsem na ovulačních testech 2.čarky 2.dny a třetí den byla dolní čárka slabší..No tak uvidíme mohlo by se to povést.Jak tady čtu,že některé holky se pokouší rok až dva,tak ani tomu nak nevěřím,že zrovna ja bych měla takové štěstí a podařilo se to za 2.měsíce…
Ahoj Deny bud v uplné pohodě, protže já osobně znám i dost párů co se jim to povedlo skoro hned, námprvní během měsíce, ted po 4 měsíčním snažení jedno neúspěšné a teď se snažíme. Takže hlavu vzhůru a pevné nervy ![]()
Ahoj Deny, neztrácej hlavu, za 10 dní si udělej těhu test a uvidíš, nám se to povedlo druhý měsíc snažení!!!
Přeju štěstíčko a pozitivně mysli, jsem zvědavá!!! ![]()
No tak já patřím zrovna k těm, co si musely počkat, skoro dva roky, ale znám spoustu těch, které si řekly, že to zkusí a byly těhu hned. Pořád jsem se kontrolovala, dělala testy, hlídala ovulaci a nic z toho. Pak se na to vykašlala a bylo zaděláno.
Tak to je perfektní,že se vám to podařilo tak rychle.Je mi líto toho druhého,že vám to nevyšlo…Ale určitě se ti to brzo podaří.No holky kolem mě u prního otěhotnění se jim to podařilo po půl roce ale jak to čtu tady…Je mi už 27.let tak mam co dělat......A jak dlouho se snažíte tedkom.
deny . Tomu oplodněnému vajíčku to fakt pár dní trvá někde jsem četla 5-7dnů. Teprve pak se zahnízdí v děloze a to způsobuje prodikci HCG, které právě může vyvolávat nevolnosti. Jinak ovu test je pozitivni, pokud je čárka nejsilnější, jakmile začne slábnout, je po ovu, protože te lutein, který spouští ovu se zvýší prudce právě ve chvíli prasknutí folikulu ve vaječníku.
Ale jinak otěhotnět hned na druhý pokus jde, nám se to povedlo ![]()
Jo a první měsíc jsem testovala ovu, nakonec se sama ohlásila samotnou kapičkou krve, hned jsme pokryli, měli jsme pokryto z předchozího dne a… nic. A druhý měsíc jsem se na testy vyprdla a jen jsem si ohmatávala čípek, usoudila jsem, že ovu 12DC, ale byla zřejmě mnohem později. Testovala jsem nejdřív moc brzo, nic tam nebylo a pak jsem si koupila Clearblue, testla na záchodcích na Andělu (jsem do všeho hrr), nic tam nebylo a když jsem chtěla po courání po obchodech test vyhodit, tak jsem na něj ještě jednou koukla a bylo tam +. Jsem tomu nemohla uvěřit.
Tak přeju, ať to vyšlo a kdyby ne, tak nezoufat a nechat to plavat, čím víc se budeš sledovat a řešit kdy přesně máš ovu, tím víc je stresu a to otěhotnění moc neprospívá. I když chápu, že přestat myslet se na to zkrátka nedá ![]()
Udělám si určitě těhotenský test,anad to brzy víjde…Tak to jsi měla štěstíčko že hned druhý měsíc…Děkuji Denisa
Určitě ti dám pak vědět
Deny nebyla jsi taky u nás v nových snažilkách???? Jen tak na skok, ![]()
Na testu z moči se ti ukážou // po 10 dnech a v krvi máš hladinu hCG už 3 den po oplodnění…
Ahoj čičinko.Moc děkuji za vyčerpavajíci odpověd.No tak ja jsem na tom uplně stejně.Taky jsem moc zvědava a pořad se hlídám a kontroluji a to je taky naznakem toho že si připouštím,že mi není dobře.Prostě si to asi vsugeruji.No a stím že si hlídám ovulaci a že pak je člověk víc a víc nervozní tak to je úplně stejné u mě..No pokud dostanu MS.26.8 tak končím s testama a nechám tomu volný průběh a uvidím.Protože to není pro psychyku moc dobre..
Deny to víš že jo, příroda to zařídí, a ono to příjde ani nevíš jak!!! ![]()