Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dolim píše:
Ahoj holky, ve středu jsem byla na punkci, vše OK, bolest břicha ustala hned ve čtvrtek, teď jen mírně pobolívá, ale hne dpo punkci jsem trochu krvácela a do dnešního rána špinila, v CARU mně bylo sděleno, že to mimo jiné může znamenat i to, že se odděluje sliznice a nebude tak možno provést transfer. Jsem z toho hodně špatná, nemáte někdo podobnou zkušenost? Neumím si představit, že přijedu v pondělí na transfer a dozvím se, že je sliznice špatná, takže se embryjka zamrazí a za měsíc naschledanou
tak já po první punkci nekrvácela vůbec ale u druhýho IVF docela dost i s velkýma bolestma…a výsledek druhýho IVF mi tu pobíhá po obýváku…nemusí to hned znamenat zle…držim palce ![]()
Já teda po OPU u 1.IVF krvácela a sliznice byla krásná a ET nic nebránilo, teď u druhého jen maličko špinila a taky to bylo v pohodě. Zbytečně se nestresuj.
děkuju moc za odezvu … příjemnou odezvu, hned je mi lépe ![]()
dvojmatka píše:Dolim píše:tak já po první punkci nekrvácela vůbec ale u druhýho IVF docela dost i s velkýma bolestma…a výsledek druhýho IVF mi tu pobíhá po obýváku…nemusí to hned znamenat zle…držim palce
Ahoj holky, ve středu jsem byla na punkci, vše OK, bolest břicha ustala hned ve čtvrtek, teď jen mírně pobolívá, ale hne dpo punkci jsem trochu krvácela a do dnešního rána špinila, v CARU mně bylo sděleno, že to mimo jiné může znamenat i to, že se odděluje sliznice a nebude tak možno provést transfer. Jsem z toho hodně špatná, nemáte někdo podobnou zkušenost? Neumím si představit, že přijedu v pondělí na transfer a dozvím se, že je sliznice špatná, takže se embryjka zamrazí a za měsíc naschledanou
a jak dopadlo 2. IVF?
Jindřiš píše:
Já teda po OPU u 1.IVF krvácela a sliznice byla krásná a ET nic nebránilo, teď u druhého jen maličko špinila a taky to bylo v pohodě. Zbytečně se nestresuj.
U 1.IVF jsem měla těhu potvrzené krví aspoň, teď jsme se ke krvi nedostali, začala jsem krvácet hodně brzo
Vandass děkuji za ohlas a tvou zkušenost, za prvé MOC gratuluji k těhotenství, jen my ženy, co si procházíme nebo jsme si prošly umělým oplodněním si umíme těhotenství opravdu vážit a nebrát to jako samozřejmost. Ať vše na UTZ dobře dopadne a dostáváš jen samé dobré zprávy až do porodu ![]()
Zatím se drží sedm embýsků a na ET bych měla jít po 5ti denní kultivaci v pondělí. Snad bude vše v pořádku a ET proběhne bez problémů.
Jinak jsem světlý tip…to s tím nějak souvisí? ![]()
Já krvácela dva dny - středa po punkci a čtvrtek den poté, včera již jen ráno a dnes jsem měla jen ráno trochu výtok, ale celkem mě pobolívají vaječníky jak před MS ![]()
Máš krásnou hodnotu hCG ![]()
To mě mrzí - máte něco zamraženo?
Jindřiš píše:
U 1.IVF jsem měla těhu potvrzené krví aspoň, teď jsme se ke krvi nedostali, začala jsem krvácet hodně brzo
Moc děkuji
Také jsem světlý pihatý tip ![]()
Co popisuješ je hrůza … přištípnou čípek, sis taky chudinko zkusila, ale hlavní je, že ty útrapy přinesly svoje ovoce ![]()
Dolim píše:
To mě mrzí - máte něco zamraženo?Jindřiš píše:
máme 4 mrazáčky a KET plánujeme až příští rok, teď na to psychicky nemám a rozmražovat budeme všechny a vyberou se 2 nej
všem držim palce…tenhle boj stojí za to…
a taky mě vždycky úspěchy u druhých, kdy se IVF zadařilo, hnaly dopředu a dávaly velkou naději
![]()
dvojmatka píše:
všem držim palce…tenhle boj stojí za to…a taky mě vždycky úspěchy u druhých, kdy se IVF zadařilo, hnaly dopředu a dávaly velkou naději
![]()
tak já už nevím kolik mám síly jít dál, mám dceru, která byla přirozeně, pak jsem byla po druhé těhu a byl SP v 9.tt, pak IVF, těhu potvrzeno krví a konec, pak KET těhu potvrzeno krví a konec, teď 2.IVF dá ruku do ohně, že něco začalo, ale i vím kdy to skončilo, příští rok mě čeká KET, mám 4 zmražená embrya, která co se týká stupně vývoje, jsou tak jak mají být a 2 jsou i o maličko napřed, ale jsou horší kvality, proto je chci rozmrazit všechny, ale pořád se mi to honí hlavou, všchny transféry mám problémový, jsou bolestivý a trvají dlouho, teď při 2.IVF se musel transfér o den posunout, protože se dr.nemohl už do dělohy ani dostat a druhý den byl transfér pod narkozou, což se dělá jako OPU, jen do té jehly pak zavedou katetr, vůbec nevím jak se bude řešit transfér při KET . . . občas mám pocit, že mi už docházejí síly, že dál už nejsem schopná jít, údajně jsem úplně zdravá, sice teď čekám ještě na 2 výsledky z krve, ale to by zásadní vliv mít nemělo
Nechci, potřebuju se hodit do klidu a taky chci změnit období, vždy jsme byli na podzim, takže to chci zkusit zase jinak.
Při 1.ET mi dr pak už naštípl čípek a dostal se tam, ale ten problém se zavedením nikdo nečekal, u mě je problém i v tom, že tam překáží vnitřní jizva po císaři.
U KET byl transfér o maličko lepší, sice bolestivý, ale obešlo se to bez naštípnutí.
A teď 2.IVF katastrofa, asi 15 minut to zkoušel a já se už ke konci úplně klepala a byla šťastná, že se nezavádí blastulky, že jsme mohli opravdu ještě 1 den počkat. Ke konci říkal, že to nemá smysl, že já budu vystresovaná a pro embrya tohle taky není vůbec dobrý, takže se další den dělal ET pod narkozou. Byl to 1.transfér po kterém jsem nešpinila. A další KET jak se bude řešit transfér vůbec nevím, možná se zkusí ještě dilatace, ale netuším, to se budeme domlouvat na KO před Ketem asi někdy v únoru, protože chci KET v březnu.
A moc děkuji.
vandass píše:Jindřiš píše:Tak to byla proste jen blbá smůla! Což znamená, že příště to 100% vyjde!!!!
Máme toho víc, nikde nic nenašli.![]()
Uvidíme, moc doufám, ale kdo ví. Tobě moc a moc gratuluji k těhu.