Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
držím palce ![]()
Kamarádka vážně uvažuje, pro známé z rodiny, ale zatím není plně rozhodnutá.
myslím, že to dělají jen ve Zlíně.
Jinak moc nevím, jsem též zvědavá na postřehy a zkušenosti jiných ![]()
Také jsme nad tím uvažovali pro příbuzné,že jim odnosím a porodím miminko.Psychicky se to po konzultaci s psychologem nejspíš ustát dá,ale vzala jsem hlavně v potaz,že zde již mám svou fungující rodinu a co kdyby nastaly komplikace a zůstali by mí miláčkové maminky a přítelkyně?No už jsem se nemohla rozhodovat jen sama za sebe.Být ale svobodná a bezdětná,nejspíš by jsem takto někomu pomohla.
Je pravda, že nijak neporadím.. Ale tuto metodu schvaluji a nijak neodsuzuji.. Pokud je žena ochotná toto pro někoho udělat sama si to neumím představit másí to být psychicky moc náročné… držím palečky aby to vyšlo jinak jsem na tohle nedávno viděla film z ameriky jak to chodí tam, myslím že to bylo celkem poučné třeba někdo bude vědět jak se to jsmenovalo myslím že to byl dokument
držím palečky aby jsi k miminku našla cestu
![]()
Ta cena je dost vysoka:( kamaradka si takhle domlouvala slecnu na vlastni pest protoze si chtela byt jista ze nebude pit, kourit a ze se bude dobre stravovat a ze zije v cistem prostredi a tak. Holky co si chcou vydelat a kaslou na zivotospravu stoji az 200 000kc ale ji ta maminka stala 900 000 kc ale stalo to za to a maji dvojcatka:)
Zatím to uzákoněné není,je tu mnoho otázek-co kdyby…co potom…ale přesto věřím,že jednou díky rostoucím potížím s otěhotněním a donošením miminka to bude legální.A také tomu fandím.Pokud je některá maminka,která to ustojí,donosit dítě rodičům,kteří by ho jinak neměli,tak je to úžasná věc.A myslím,že budoucí rodiče budou ti nejšťastnější,mít vlastní dítě,vlastní geny.Také by mě zajímalo,zda to u nás funguje,i když nelegálně,zda s tím má někdo osobní zkušenost.
Tady článek o té klinice ve Zlíně.
Nelegální to není, jen to není přímo upraveno legislativou.
http://www.novinky.cz/…ky-deti.html
lasička1 píše:
Zatím to uzákoněné není,je tu mnoho otázek-co kdyby…co potom…ale přesto věřím,že jednou díky rostoucím potížím s otěhotněním a donošením miminka to bude legální.A také tomu fandím.Pokud je některá maminka,která to ustojí,donosit dítě rodičům,kteří by ho jinak neměli,tak je to úžasná věc.A myslím,že budoucí rodiče budou ti nejšťastnější,mít vlastní dítě,vlastní geny.Také by mě zajímalo,zda to u nás funguje,i když nelegálně,zda s tím má někdo osobní zkušenost.
Já mám dojem, že donosit se dítě takhle může nebo spíš ta výměna vyloženě nelegální není, jen nesmí být za peníze.
Je to popsane v tom clanku,
ze to,jak se vyrovnaji mezi sebou,
jde mimo kliniku.
Není to nelegální, zákony to vůbec neřeší.
Ale právně to asi nějak - aspoň částečně - ošetřit jde, protože nám bylo v CARu řečeno, že bychom absolvovali sezení u právníka.
A ano, nesmí to být oficiálně za peníze, finanční vyrovnání jde mimo jakoukoliv právní dohodu.
Jinak velice děkuji za příspěvky.
Zakladatelka.
Zlinska klinika je vyborna
me tam miminko udelali a za mesic a pul se narodi ![]()
Janichka píše:
Zlinska klinika je vyborname tam miminko udelali a za mesic a pul se narodi
Mně tam udělali dvě
![]()
Jestli ti to pomůže, tak když jsem byla na ET v tom Zlíně, tak tam zrovna náhradní maminka byla(taky na ET) a dělala to zadarmo pro svou moc dobrou kamarádku, která bohužel neměla dělohu, ale jak to dopadlo nevím ![]()
Náhradní mateřství nedělají jen ve Zlíně, já mám doporučení z CARu z Brna. Ale vím, že Zlín tím proslul. Možná tam budou zkušenější.
lulushka: téda, pro kamarádku zadarmo? Já přemýšlím, že bych možná požádala sestru, ale určitě bych to po ní nechtěla zadarmo.
Janichka: tak 900 tisíc, to je síla! Ale když to někdo má… ty děti za to určitě stojí!
Zakladatelka
a co kdyz ta, ktera je ochotna dite donosit je vdana? to nejde? musi prece uvest biologickeho otce, ale pokud je vdana, ze zakona je otcem ditete manzel. tudiz mohou takto pomoct jen svobodne zeny?
Ahoj holky,
před velmi krátkou dobou jsem se dozvěděla, že náhradní mateřství je jedinou možností jak mít vlastní dítě. Ještě jsem se s tím úplně nesrovnala, ale začínám alespoň zjišťovat co a jak a moc bych uvítala vaše zkušenosti.
Zažila jste to některá? Víte o nějaké spolehlivé a zkušené náhradní matce? Co asi stojí taková „služba“? Jak jste to prožívaly?
Pár diskuzí jsem tu na toto téma našla, pravda. Ale vždycky se to jaksi zvrhlo v kritiku a nikdy jsem se nakonec nic nedočetla. Takže prosím kritičky a přechytralky, nepiště. Náhradní mateřství není u nás nijak zákonem řešené, takže není ani protizákonné. Doporučení mám z CARu, které toto samo nabízí.
Moc děkuji za podporu tím, že své zkušenosti poskytnete.