Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud ti skoncila RD (rodicovska dovolena) jsi zamestnana a mas se vratit do puvodni prace-
Pokud ti skoncilo pobirani socialni davky rodicovsky prispevek, mas dve moznosti
1. nahlasit na pojistovne peci o dite
2. evidence na up (mas narok na podporu zacinajici na cca 5500)
Samozřejmě že UP, ale teda nevím zda něco dostaneš, nebo kolik dostaneš, ale jestli tě finance neženou…
třeba ti tam něco najdou. Mě tenkrát po škole někam poslali a musela jsem tam nastoupit. Nevím jak to chodí teď.
@xxprincesscz Finance ne, ale ráda bych si něco našla. Už jen z toho důvodu být mezi lidmi, dělat zase něco jiného a hlavně nechci stepovat na pracáku, ale když není zbití tak co nadělám. ![]()
Je to buď vše na směny, nesedí prac. doba + školka nebo na plný úvazek a ten teď fakt nedám.
Chlap podniká a musí být dost flexibilní. Takže „já víc flexibilní na dítě“ ![]()
A když už jsem našla top práci slučitelnou - tak mi onemocněl a byl doma 3 týdny, pak šel do školky a hned za týden marodil znovu ![]()
@xxprincesscz jako jsem z toho v depresi
dělám si legraci, ale nečekala jsem to tak složité. Myslím nástup do práce a školkové dítko.
@Anonymní píše:
@xxprincesscz Finance ne, ale ráda bych si něco našla. Už jen z toho důvodu být mezi lidmi, dělat zase něco jiného a hlavně nechci stepovat na pracáku, ale když není zbití tak co nadělám.
Je to buď vše na směny, nesedí prac. doba + školka nebo na plný úvazek a ten teď fakt nedám.
Chlap podniká a musí být dost flexibilní. Takže „já víc flexibilní na dítě“
A když už jsem našla top práci slučitelnou - tak mi onemocněl a byl doma 3 týdny, pak šel do školky a hned za týden marodil znovu
Tak zkus nějakou brigádu jenom, nebo úklid a podobný práce. Tam to bývá flexibilní, stačí když třeba během týdne umyjes 2 panelaky a je jedno jestli ráno nebo odpoledne. Ale třeba ti pracák fakt něco najde, úplně bych to nacházela za hlavu. A proč nejdeš do svoji práce u které jsi na RD? Třeba by ti dali nějakou flexibilní pozici. Stepovat na pracáku nemusíš, pokud u pojišťovny nahlásis že pečuješ o dítě, ale tam by pak nemohl být ve školce celý den tuším, teď nevím jak to přesně je, ale myslím, že 4 hodiny denně max. Ale nedostaneš od UP ani korunu.
Vlastně ani jako uklízečku na 4h týdně mě nevzali.
A to jsem jen poprosila, zdali by bylo možné posunout o hodinu prac. dobu kvůli školce.
Ta naše je od 6 do 16:30
To je blbá situace, to opravdu nechceš, nastoupit a po pár dnech na OČR. Fakt by se partner nemohl trochu přizpůsobit? Alespoň po dobu zkušebky, nešlo by to sladit? Najdete si systém. Dítě je společnej projekt. Nejde, aby si jeden sobecky honil kariéru a druhej byl na trhu práce vyřízenej. To je hrozně sobecký. Řekla bych mu, že teď se chceš kariéře věnovat ty, že už ses pro něj obětovala dost.
@Dollorres Teď to právě nejde.
Rozjel si firmu a naopak ho ze začátku musím a chci podpořit. Než se to rozjede řádně. Není sobec, táhnul domácnost 4 roky sám aby jsme se měli já a syn víc než dobře a dělal to s láskou pro nás a já mu to teď přeju, splnil si sen a bude to mít náročný než se zajede.
Samozřejmě mi nabídl zůstat dále doma, ale to ani já už nechci. Jenže to není tak jednoduché jak jsem si prvně myslela, presne tak.. nejvic me trápí ty nemoce
ze z kanclu budu chvilku prodavat nebo uklizet je mi asi šumák, protoze nic lepsiho s prckem a tady stejne nesezenu.
Spis tak nejak furt koukam na nabídky. Jenze posledne me jedna zaujala a hups, malej prskal a teklo mu z nosu a vecer teplotka
proto premyslim jak dál kdyz RP končí. Osobne doufam, ze si imunitu brzy vybuduje ![]()
@Anonymní píše:
Spis tak nejak furt koukam na nabídky. Jenze posledne me jedna zaujala a hups, malej prskal a teklo mu z nosu a vecer teplotkaproto premyslim jak dál kdyz RP končí. Osobne doufam, ze si imunitu brzy vybuduje
Tak RP nebo RD? ![]()
@xxprincesscz píše:
Tak RP nebo RD?
Tak když píše že nemá práci a že je doma 4 roky, tak co asi?
Nespoléhala bych na brzké vybudování imunity a pokud tě netlačí peníze, byla bych doma a dál hledala. Dcera byla první rok ve školce nemocná pořád. Měla jsem jenom půl úvazek, tak se to dalo zvládnout. Teď je ve školce druhý rok a je to o dost lepší.
Taky se dá najít si práci a platit paní na hlídání. Nic moc z výplaty ti nezbyde, ale dostaneš se mezi lidi.
Ahoj. Prosím o radu.
Končí mi RD, budu to muset řešit koncem měsíce.
Prodloužit nelze, už tak jsem kvůli nepřijmutí syna do školky odkládala o rok. A pro něj by to bylo moc brzy. Finance mě nehnali.
Každopádně syn je ve školce od září přihlášen, ale práci jsem nenašla.
Hlavně né takovou, která by nějak odpovídala otevíracím hodinám školky.
Je to tu děs v našem městě.
Hledám a hledám, ale stěžuje mi to častá marodnost syna.
To je týden školka, 14 dní doma a takhle stále dokola od září.
Doufám že se z toho brzy vyhrabeme. Momentalně být zaměstnaná tak mě asi vyhodí.
Absolutně netuším co dělat, když RD končí. To se nahlásím na ÚP?
Vždy jsem pracovala tak netuším.
Obvzlášť jak to funguje s dětmi.
Nejsem z toho dvakrát nadšená, snad se to brzy srovná jinak mi šibne.